نوشته اصلی توسط
Helena.M
سلام عزیزم
خواهش میکنم ،خوش اومدی

یکی از مواردی که در اخلاق پزشکی مخصوصا در انکولوژی باید رعایت بشه مسئله ی حقوق بیماره و از جمله حقوق بیمار هم اینه که باید بدونه چه بیماری داره و از نحوه ی در مانش آگاهی داشته باشه و به اون در مان تن بده بنابراین در کلیه ی موارد پزشک بیماری رو به بیمار میگه و این بیمار هست که مختاره اجازه بده به خونوادش گفته بشه یانه!بنابراین این طور نیست که خیلی از افراد ندونن چه بیماری دارند ،چون روند درمان مشکله و در هر مرحله بیمار برگه ی رضایت رو باید امضا کنه ،مگر در شرایط خاص که فرد عقب ماندگی ذهنی و بیماری هایی داشته باشه که تصمیم گیری توسط بیمار رو مختل میکنه ،بنابراین به همراهان بیمار گفته میشه در مورد اطفال هم باید بگم که از سن 5 سالگی به بالا که کودک درک پیدا میکنه نسبت به بیماریش درمورداون بیماری باهاش صحبت میشه تا روند درمان رو راحت تر بپذیره منتها به طوریکه برای اون کودک قابل درک باشه.
درمورد مسئله ی درمان هم بگم که درمان سرطان امروزه خیلی خیلی پیشرفت کرده و با مطرح شدن تئوری cancer stem cell کاملا ممکنه سلول اولیه شناسایی بشه و ازبین بره،هرچند که درمانهایی مثل رادیوتراپی و شیمی درمانی،ایمونوتراپی و... خیلی خیلی پیشرفت داشتند و به این سمت پیش میروند که فقط سلول تومورال رو از بین ببرند و آسیبی به سلول های سالم نرسه و درنتیجه عوارض کاهش پیدا کنه
اما همه ی این درمانها در stageهای پایین بیماری امکان پذیر هست چراکه در stage های بالاتر سلول اولیه خیلی مشخص نیست و امکان از بین بردن اون بسیار بسیار کمه
بله حقیقت اینه که هر بیماری حقش هست که بدونه اما واقعیت در جامعه همیشه بر اساس اصول اخلاق پزشکی نیست....اگر حتی با بیماران صحبت کنید بعضیشون درمورد بیماریشون اونقدر که باید خبر ندارن...من خودم نمونه های زیادی دیدم و بر اساس اونها دارم میگم ما حتی گاهی بالای سر بیمار که میرفتیم بهمون میگفتن درمورد بیماریش با اصطلاحات پزشکی صحبت کنید تا خود بیمار متوجه نشه چون هنوز از بیماریش خبر نداره هر چند یه بار ضایع شدیم و استاد افتاد تو دردسر توضیح اضافه دادن و توجیه کردن
درمورد افراد مسن هم گاهی واقعا بهشون گفته نمیشه....حتی گاهی وقتی طرف سکته میکنه هم به خود فرد جزئیات رو نمیگن(دقیقا این مورد رو چندین بار دیدم) و به خانوادش میگن چه برسه به سرطان
در اخلاق پزشکی کلا سه اصل حاکم هست:
اصالت احترام به خودمختاری
اصل سودرسانی
اصالت عدم اضرار
این سه اصل در عمل رعایت کردنشون اصلا به اون آسونی نیست گاهی رعایت یک اصل باعث میشه ما به اصل دیگه ش درست و حسابی نرسیم کلا اخلاق پزشکی حیطه پیچیده ای هست(البته از نظر من) و همه هم درموردش اونجور که باید اطلاعات ندارن و حتی اگر داشته باشن رعایت نمیکنن
درمورد رضایت نامه هم واقعا فکر میکنید نمیشه از فرد بدون اینکه خودش از همه چیز باخبر باشه رضایت گرفت؟؟؟ این کار خیلی زیاد انجام میشه دوست من
البته متوجه هستم که اون چیزی که شما میگی درست هست اما من خواستم کمی دوستان با واقعیت موجود هم آشنا بشن
درمورد درمان کاملا باهاتون موافقم امروزه اینجور هست اما من هم مثل خیلیای دیگه به آینده همچنان امیدواریم
علاقه مندی ها (Bookmarks)