دوست عزیز، به سایت علمی نخبگان جوان خوش آمدید

مشاهده این پیام به این معنی است که شما در سایت عضو نیستید، لطفا در صورت تمایل جهت عضویت در سایت علمی نخبگان جوان اینجا کلیک کنید.

توجه داشته باشید، در صورتی که عضو سایت نباشید نمی توانید از تمامی امکانات و خدمات سایت استفاده کنید.
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 , از مجموع 1

موضوع: بیماری های مهم گندم

  1. #1
    همکار تالار کشاورزی
    نوشته ها
    91
    ارسال تشکر
    66
    دریافت تشکر: 200
    قدرت امتیاز دهی
    21
    Array

    پیش فرض بیماری های مهم گندم

    1) زنگ زرد(زنگ نواری)گندم:1.1. علایم: زنگ زرد قبل از سایر زنگ­ها بر روی گندم و سایر گرامینه­ها در بهار ظاهر می­شود.پوستول­ها(جوش­ها)به رنگ زرد نارنجی و در بین رگبرگ­ها به صورت خطوط نواری به دنبال هم قرار می­گیرند.1.2. سیکل بیماری: انتشار بیماری در بهار به وسیله اردوسپور­های قارچ صورت گرفته و پس از استقرار در سطح برگ­های گندم با وجود رطوبت،شبنم و یا آب آزاد جوانه زده و به داخل برگ رخنه می­کنند.در این شرایط قارچ عامل بیماری هر12-10 روز یک نسل بهاره داشته و بیماری به سرعت در مزرعه گسترش می­یابد. 1.3. کنترل: استفاده از ارقام مقاوم،خودداری از مصرف زیاد کود ازته،مبارزه با سموم قارچ­کش در صورت صرفه اقتصادی.
    2) زنگ قهوه­ای گندم:

    2.1. علایم: این بیماری منحصرا روی برگ و غلاف آن مشاهده می­گردد و به دلیل نیاز به حرارت بیشتر و رطوبت کمتر در مقایسه با زنگ زرد،دیرتر در مزرعه ظاهر می­گردد.پوستول­ها معمولا کروی و یا بیضی شکل به رنگ نارنجی و پراکنده در سطح برگ است.خسارت شدید بیماری باعث چروکیدگی دانه و کاهش عملکرد محصول می­گردد. 2.2. سیکل بیماری: زمستان­گذرانی قارچ به صورت میسلیوم و یا اردوسپور روی گرامینه­های میزبان واسط دیده شده است.بیماری در شرایط گرم و مرطوب به سرعت توسعه می­یابد و هر 10-7 روز یک نسل در بهار تولید می­کند. 2.3. کنترل: استفاده از ارقام مقاوم،خودداری از مصرف بیش از حد لزوم کود ازته،مبارزه شیمیایی با سموم قارچ­کش در صورت مقرون به صرفه بودن.
    3) زنگ ساقه:

    3.1. علایم: نشانه بیماری بر روی ساقه،برگ،غلاف و در مواردی روی خوشه و ریشک­­ها نمایان می­گردد.پوستول­های زنگ ابتدا باریک و کشیده در جهت محور طولی ساقه و یا برگ تشکیل شده و یا پاره شدن اپیدرم بافت حاشیه پوستول به عقب بر­می­گردد و توده اردوسپور­های قارچ بیرون می­ریزند.3.2. سیکل بیماری: قارچ عامل بیماری ماکروسیکلیک بوده و دارای چهار فرم تولید مثل می­باشد.علاوه بر آن قارچ عامل بیماری قادر است در مناطق معتدل به صورت میسلیوم و اردوسپور روی گرامینه­ها باقی بماند و در غیاب میزبان واسط ایجاد آلودگی نماید.3.3. کنترل: استفاده از ارقام مقاوم،حذف میزبان حد واسط ،تعادل در مصرف کود ازته و مصرف سموم قارچ­کش در کنترل بیماری موثر است.
    4) سفیدک سطحی(سفیدک حقیقی):

    4.1. علایم: بیماری به صورت پوشش سفید مایل به خاکستری رنگ از اندام­های رویشی (میسلیوم) و زایشی قارچ در سطح برگ­ها ظاهر می­گردد و گسترش آن بستگی به حساسیت رقم گندم و رطوبت محیط دارد.4.2. سیکل بیماری: قارچ عامل بیماری به صورت میسلیوم در گرامینه­های میزبان و یا فرم جنسی(پرتیسیوم) در بقایای گیاهی زمستان­گذرانی می­کند.با آزاد شدن اسکواسپور­های قارچ در اوایل بهار و انتقال به سطح برگ،اسکواسپور­ها جوانه زده و بافت رویشی قارچ را در سطح برگ تشکیل می­دهد و اندام­های مکنده آن به نام هاستوریوم وارد سلول­های اپیدرم برگ شده و تغذیه می­نماید.در این حال فرم غیر جنسی قارچ به صورت کنیدی­های زنجیری در سطح برگ­ها ظاهر و با انتشار کنیدی­ها در مزرعه آلودگی­های ثانویه را به وجود می­آورد. 4.3. کنترل: استفاده از ارقام مقاوم،به کار­گیری روش­های زراعی در تهویه مناسب مزرعه، خودداری از مصرف بی­رویه کود ازته،مصرف سموم قارچ­کش در صورت مقرون به صرفه بودن.
    5) سفیدک داخلی(سفیدک دروغی):

    5.1. علایم: نشانه­های بیماری به صورت توقف رشد،پیچیدگی شدید برگ و دفرماسیون خوشه، پیچیدگی دم خوشه و عدم خروج خوشه از غلاف و عقیم شدن دانه می­باشد.علایم بیماری گاهی با خسارت ناشی از نماتد گندم و مصرف بی­موقع علف­کش 2-4-Dقابل اشتباه است. بوته­های آلوده معمولا به صورت انفرادی و پراکنده و غالبا در حاشیه مزارع گندم مشاهده می­گردد.5.2. سیکل بیماری: این بیماری غالبا به مناطق مرطوب اختصاص داشته و قارچ در بقایای گیاهی به صورت اووسپور باقی مانده،پس از جوانه زدن تولید اسپورانژ،و سرانجام زئوسپور می­کند.زئوسپور به علت داشتن تاژک در آب متحرک بوده و در تماس با برگ­های اولیه گیاهچه ایجاد آلودگی می­نماید.فعالیت قارچ عامل بیماری برخلاف سفیدک سطحی در داخل بافت گیاه بوده و دفرماسیون بوته را موجب می­گردد.اووسپور­های قارچ به شکل کروی و به قطر70-40 میکرون در داخل بافت برگ و غلاف غالبا محصور بین رگبرگ­ها در بوته­های آلوده تشکیل می­گردد و در بقایای گیاهی و شرایط خشک تا سال آینده باقی می­ماند. 5.3. کنترل: این بیماری اهمیت نداشته و به ندرت ایجاد خسارت می­نماید.جمع­آوری و از بین بردن بقایای گیاهی آلوده،تناوب زراعی و زهکشی اراضی مرطوب در کاهش بیماری موثر خواهد بود.
    6) لکه قهوه­ای گندم1:

    6.1. علایم:نشانه­های بیماری به صورت لکه­های کشیده و بیضی شکل در برگ­ها ظاهر می­شوند که معمولا به رنگ قهوه­ای تیره می­باشند.با گسترش بیماری،بافت وسط لکه قهوه­ای روشن و اطراف آن را هاله کلروتیک با حاشیه نامنظم احاطه می­کند.در آلودگی­های شدید از به هم پیوستن لکه­ها برگ حالت سوختگی نشان می­دهد.علایم بیماری بر روی پوشینک­های سنبلچه خوشه نیز دیده می­شوند.6.2. سیکل بیماری: عامل بیماری به وسیله بذر و بقایای گیاهی و خاک آلوده قابل انتقال می­باشد.فرم جنسی قارچ به صورت پرتیس شناخته شده.عوامل یاد شده به عنوان منابع اولیه موجب آلودگی برگ­های تحتانی و گسترش بیماری می­شوند.اسپورزایی قارچ در سطح لکه­های برگ صورت گرفته و پراکندگی آنها موجب تولید لکه­های جدید در برگ­ها می­گردند.6.3. کنترل: استفاده از ارقام مقاوم،ضدعفونی بذر،از بین بردن بقایای گیاهی،تناوب زراعی.
    7) لکه قهوه­ای گندم2:

    7.1. علایم: لکه­های اولیه بیماری بر روی برگ به رنگ قهوه­ای روشن و با رشد طولی و بیضی شکل حاشیه­ای نامنظم دارند.بافت وسط لکه حالت نکروز پیدا کرده و در اطراف به وسیله هاله­ای زرد رنگ احاطه می­گردد.در آلودگی­های شدید و پیشرفته برگ­ها خشک می­شوند و علایم بیماری بر روی خوشه نیز ظاهر می­شود،دانه­ها چروکیده و کاهش وزن محصول را موجب می­گردد.7.2. سیکل بیماری: آلودگی­های اولیه از طریق بذر و بقایای گیاهی آلوده در خاک و میزبان­های گرامینه آغاز می­گردد.آلودگی از برگ­های تحتانی به برگ­های بالایی گیاه گسترش می­یابد. اسپورزایی قارچ در سطح لکه­ها موجب توسعه بیماری شده و در دامنه وسیعی از درجه حرارت و با وجود رطوبت و بارندگی، قارچ عامل قادر به ایجاد آلودگی می­باشد.7.3. کنترل: استفاده از ارقام مقاوم،از بین بردن بقایای گیاهی بعد از برداشت محصول،تناوب و ضدعفونی بذر جهت کنترل این بیماری توصیه می­گردد.
    8) آلتر ناریوز گندم:

    8.1. علایم: علایم اولیه به صورت لکه­های کلروتیک بیضی شکل و با گسترش حالت نامنظم پیدا می­کند و بافت آنها نکروز می­گردد،اطراف لکه­ها غالبا با هاله کلروتیک احاطه می­شود.در آلودگی­های شدید لکه­ها به هم پیوسته و سطح وسیعتری از برگ حالت سوختگی پیدا می­کند. 8.2. سیکل بیماری: قارچ عامل بیماری به صورت کنیدی در سطح بذر یا میسلیوم در داخل پوسته­های بذر منتقل می­گردد.آلودگی اولیه از برگ­های پایین بوته شروع و با اسپورزایی قارچ و انتشار آن به وسیله باد و تماس با برگ­های سالم آلودگی­های ثانویه به وجود می­آید.در زمان تکامل بوته آلودگی پوشینک­های بذر موجب نفوذ قارچ عامل بیماری به داخل پوسته و آندوسپرم بذر می­گردد. 8.3. کنترل: ضدعفونی بذر،استفاده از ارقام مقاوم،اعمال روش­های زراعی در ایجاد تهویه و جلوگیری از تجمع رطوبت در بین بوته­ها.
    9) سپتوریوز گندم:

    9.1. علایم: لکه­های کلروتیک با حاشیه نامنظم روی برگ­های تحتانی بوته ظاهر می­گردند. بافت وسط لکه­ها به تدریج به رنگ قهوه­ای مایل به آجری و سرانجام نکروز می­گردد. گسترش لکه­ها و به هم پیوستن آنها موجب سوختگی و ریزش برگ­های تحتانی خواهد شد.در سطح لکه­ها دانه­های ریز سیاه رنگ به نام پکنیدیوم قارچ تشکیل می­گردد.9.2. سیکل بیماری: فرم غیر­جنسی قارچ به صورت پکنید در بقایای گیاهی،نقش مهمی را در انتقال آلودگی به فصل زراعی دیگر دارد و معمولا برگ­های تحتانی بوته به سهولت با اسپورهای آزاد شده در سطح خاک تماس حاصل کرده و آلوده می­شوند.تشکیل پکنیدیوم قارچ در سطح لکه­ها و آزاد شدن پکنیداسپور در اثر رطوبت و بارندگی موجب توسعه بیماری در مزرعه می­گردد. 9.3. کنترل: کشت ارقام مقاوم،از بین بردن بقایای گیاهی،مبارزه شیمیایی با سموم موثر.
    10) فوزاریوز خوشه گندم(بلایت خوشه گندم):

    10.1. علایم: مهمترین علایم بیماری سفید شدن قسمتی و یا تمام خوشه قبل از تکامل آن می­باشد.آلودگی گاهی به یک یا چند سنبلچه محدود می­گردد و معمولا قسمت­هایی از خوشه که بالای محل آلودگی قرار دارند خشک می­شوند.علایم بیماری در سایر قسمت­های بوته به صورت پوسیدگی ریشه و طوقه،قهوه­ای شدن پای ساقه و سیاه شدن گره­ها می­باشد.10.2. سیکل بیماری: زمستان گذرانی قارچ به صورت کلامیداسپور،پرتیسیوم و میسلیوم در خاک،بقایای گیاهی میزبان،کاه و کلش و ساقه ذرت و آلودگی بذر انجام می­شود. آسکوسپور­ها کنیدی­ها از این منابع به وسیله جریان هوا به خوشه گندم منتقل می­گردند. همچنین توسط آب حمل و باعث آلودگی ریشه و ساقه خواهند شد.رطوبت و بارندگی در مرحله ظهور خوشه و گلدهی و نقش بساک و گرده در تغذیه قارچ اهمیت زیادی در ایجاد آلودگی و ایجاد خسارت دارند. 10.3. کنترل: استفاده از بذر سالم و ضدعفونی با قارچ­کش­های سیستمیک موثر،شخم و دفن بقایای گیاهی بعد از برداشت محصول،تناوب زراعی با گیاهان غیر گرامینه،استفاده از ارقام مقاوم و یا متحمل به بیماری.
    11) سیاهک آشکار گندم:

    11.1. علایم: در زمان تشکیل خوشه توده سیاه رنگی از تجمع کلامیدسپور­های قارچ در دانه تشکیل و با پاره شدن پوسته بذر،اسپورهای قارچ آزاد می­گردند و بدین ترتیب از خوشه فقط محور برهنه باقی می­ماند.11.2. سیکل بیماری: قارچ عامل بیماری به صورت میسلیوم غیر فعال در جنین بذر باقی مانده و بعد از کاشت به طور سیستمیک آلودگی بوته گندم را موجب می­گردد.انتشار اسپور قارچ و انتقال آن بر روی گلهای خوشه سالم،آلودگی مجدد بذر را موجب شده،اما تکامل بذر طبیعی به نظر می­رسد به نحوی که از بذور سالم قابل تفکیک نیستند.11.3. کنترل: ضدعفونی بذر با سموم قارچ­کش سیستمیک توصیه شده است.
    12) سیاهک پنهان:

    12.1. علایم: قبل از تشکیل خوشه علایم واضحی از بیماری نمایان نیست،نشانه مشخصه بیماری تغییر در مرفولوژی خوشه،اندام­های گل و رنگ غیر طبیعی تخمدان می­باشد. سنبلچه­های خوشه آلوده از یکدیگر باز بوده و به تدریج کلامیدسپور­های قارچ جایگزین مواد ذخیره­ای دانه می­گردند.12.2. سیکل بیماری: انتقال عامل بیماری به صورت کلامیدسپور و از طریق آلودگی سطحی بذر صورت می­گیرد.بذور آلوده موجب پیشرفت سیستمیک بیماری و استقرار میسلیوم قارچ در دانه­های خوشه و تشکیل قارچ می­گردد.در زمان برداشت متلاشی شدن بذور آلوده و انتقال اسپورهای قارچ در سطح بذور بوته­های سالم،آلودگی مجدد بذر را برای سال بعد به وجود می­آورد.12.3. کنترل: ضدعفونی بذر با سموم قارچ­کش موثر و استفاده از ارقام مقاوم.
    13) سیاهک پاکوتاه گندم:

    13.1. علایم: نشانه مشخصه بیماری کوتاه ماندن بوته­های آلوده در مقایسه با بوته­های سالم می­باشد.سایر علایم شبیه سیاهک معمولی گندم بوده اما دانه­های آلوده کمی گرد­تر می­باشند.13.2. سیکل بیماری: قارچ عامل بیماری خاکزی بوده و تلیوسپور­های آن قادرند چندین سال در خاک زنده بمانند.همچنین به طریقه آلودگی سطحی بذر قابل انتقال می­باشند.بیماری معمولا روی گندم­های زمستانه در مناطق سردسیر ایجاد خسارت می­نماید.13.3. کنترل: استفاده از ارقام مقاوم و ضدعفونی بذر با سموم قارچ­کش توصیه شده،تناوب زراعی.
    14) سیاهک پنهان ناقص:

    14.1. علایم: نشانه­های بیماری تا قبل از برداشت معمولا مشخص نیست و تعدادی از دانه­های خوشه آلوده می­شوند در حالی که بقیه عاری از آلودگی هستند.توده­ای از تلتوسپور­های قارچ تمامی یا قسمتی از دانه را اشغال می­کند.پریکارپ دانه نیز ممکن است پاره شده و توده سیاه رنگ اسپور آزاد شود و یا همچنان باقیمانده محتویات دانه را محصور نگه دارد. 14.2. سیکل بیماری: تلتوسپور­های قارچ در سطح بذر گندم انتقال می­یابند و یا در سطح خاک جوانه زده و اسپورهای ثانوی را به وجود می­آورند و در زمان گلدهی آلودگی بذر را موجب می­گردند.خرد شدن دانه­های آلوده در زمان برداشت باعث آلودگی دانه­های سالم و خاک می­گردد. 14.3. کنترل: ضدعفونی بذر با سموم قارچ­کش موثر و استفاده از ارقام مقاوم،تناوب زراعی.
    15) سیاه شدن انتهای بذر(سیاه شدگی جنین بذر):

    15.1. علایم: پریکارپ دانه­های تکامل یافته به رنگ قهوه­ای تیره تا سیاه در­می­آید. تغییر رنگ معمولا در ناحیه جنین مشاهده می­گردد.آلودگی Alternaria spp به پریکارپ محدود می­شود اما دو قارچ دیگر موجب آلودگی جنین و گاهی مرگ آن می­گردند.15.2. سیکل بیماری: آلودگی در زمان تکامل دانه صورت گرفته و رطوبت بالا و بارندگی در زمان قبل از برداشت آلودگی بذر را تسریع می­کند.15.3. کنترل: با توجه به بیماری­زایی بعضی از گونه­های قارچ­های یاد شده در روی گندم ضدعفونی بذر با سموم قارچ­کش سیستمیک توصیه شده در جلوگیری از انتقال آنها موثر خواهد بود.
    16) پا­خوره گندم:

    16.1. علایم: این قارچ عامل پوسیدگی ریشه و طوقه گندم می­باشد.محدود شدن ریشه،سیاه شدن ریشه و طوقه و سفید شدن خوشه از نشانه­های بارز بیماری است.در آلودگی­های شدید رشد بوته­ها متوقف و زودرس شدن بوته­ها را در مزرعه موجب می­گردد.دانه­ها چروکیده و گاهی عقیم می­مانند.16.2. سیکل بیماری: قارچ مزبور در بقایای گیاهی و در خاک زمستان­گذرانی می­کند. آلودگی­های اولیه در اثر تماس ریشه با آسکوسپور­ها و میسلیوم قارچی در خاک صورت می­گیرد.آلودگی در تمام دوره رویش گیاه ممکن می­باشد اما درجه حرارت 18- 12 درجه سانتیگراد همراه با رطوبت شرایط مناسبی را برای گسترش این قارچ فراهم می­سازد. 16.3. کنترل: تناوب،زهکشی خاک،از بین بردن بقایای گیاهی آلوده،تنظیم دور آبیاری، تراکم مناسب بذر.
    17) پوسیدگی ریشه و طوقه گندم:

    17.1. علایم: گونه­هایی از قارچ­ها موجب پوسیدگی ریشه و طوقه،غلاف برگ،تغییر رنگ بافت­های پای ساقه و گره می­گردند.جهت تشخیص عامل بیماری بررسی­های آزمایشگاهی ضروری است.17.2. سیکل بیماری: این بیماری علاوه بر انتقال به وسیله بذر از طریق بقایای گیاهی و خاک نیز قابل انتقال می­باشند.17.3. کنترل: تناوب زراعی،زهکشی خاک و ایجاد تهویه مناسب در مزرعه از شدت بیماری می­کاهد.
    18) نماتد بذر گندم:

    18.1. علایم: تغییر شکل قسمت­های هوایی بوته گندم شامل:کوتولگی بوته،ضخیم شدن ساقه،تجعد و پیچیدگی در برگ و خشکیدگی پنجه­ها،خوشه­های آلوده کوچکتر دارای سنبلچه­ها و گلوم های باز و به جای دانه،گال نماتد تشکیل می­گردد.18.2. سیکل بیماری: این نماتد از طریق برگ منتقل می­گردد.گال­ها زمانی که به همراه بذر سالم گندم کشت می­گردند در اثر رطوبت خاک باز شده و هزاران نماتد سن دوم از آن خارج می­گردند.خسارت نماتد مربوط به میزان تغذیه لارو نبوده بلکه ترشحات بزاقی آنها موجب تغییر در مرفولوژی برگ­ها و سایر اندام­ها می­گردد.18.3. کنترل: استفاده از بذر سالم و عاری از گال نماتد،بوجاری بذر و رعایت تناوب.
    19) بیماری کوتولگی زرد غلات:

    19.1. علایم: کاهش رشد،کوتولگی و زردی که معمولا به قرمز و یا ارغوانی تبدیل می­شود. آوند­های آبکش اغلب تیره یا نکروتیک می­شوند و سیستم ریشه­ای بوته کاهش می­یابد. علایم تولید شده در جو شدیدتر از سایر غلات می­باشد.19.2. سیکل بیماری: ویروس در گیاهان هرز و زراعی گرامینه زمستان­گذرانی می­کند و در بهار به وسیله شته­های زمستان­گذران بالغ بر روی غلات منتقل می­گردد.19.3. کنترل: استفاده از ارقام مقاوم،کاشت با تاخیر گندم،مبارزه شیمیایی با شته­های ناقل به وسیله سموم سیستمیک.
    20) بیماری موزائیک خاکزاد گندم:

    20.1. علایم: نشانه­های بیماری به صورت موزاییک خفیف تا زرد متغیر است.کوتولگی و روزت بوته­ها نیز بسته به نژاد ویروس به وجود می­آید.ریشه بوته­های آلوده محدود می­شوند،علایم بیماری با افزایش درجه حرارت کاهش می­یابد.20.2. سیکل بیماری: ویروس عامل بیماری در خاک همراه با قارچP.graminis باقی می­ماند.قارچ مزبور ریشه­های گیاه را در شرایط خنک و مرطوب پاییز و اوایل بهار آلوده می­سازد.20.3. کنترل: استفاده از ارقام مقاوم،تناوب زراعی با گیاهان غیر گرامینه،ضدعفونی خاک جهت از بین بردن قارچ ناقل در صورت امکان.
    21) بیماری موزائیک گندم:

    21.1. علایم: نشانه­های بیماری به صورت موزاییک و به طور خطوط و نوارهای کلروتیک در برگ نمایان می­گردد.با گسترش بیماری در بهار کوتولگی و زردی نیز در بوته­ها ظاهر می­شود و ممکن است خوشه تشکیل نشود.21.2. سیکل بیماری: کنه روی گیاهان گندم،ارزن و گرامینه­های دیگر فعالیت دارند.در طول فصل زراعی کنه­ها به وسیله باد از میزبان­ها به مزارع گندم انتقال می­یابند و آلودگی را منتشر می­کنند.در غیاب گندم،ویروس روی میزبان­های دیگر سیکل زندگی را سپری می­کند.21.3. کنترل: استفاده از ارقام مقاوم به ویروس،از بین بردن گرامینه­های میزبان که ممکن است به صورت پناهگاه در اطراف و یا داخل مزارع قبل از کاشت پراکنده باشند.
    22) بیماری خوشه و برگ گندم:

    22.1. علایم: نشانه­­­های بیماری بر روی برگ­ها و خوشه ظاهر می­گردد.علایم اولیه روی برگ به صورت خطوط نکروتیک که حالتی آبسوخته دارند ظاهر می­شود.در صورت وجود رطوبت ترشحات،باکتریایی چسبنده به صورت قطرات خیلی ریز در سطح برگ­ها تشکیل می­شود.علایم بر روی پوشینک­های دانه به صورت خطوط موازی و به رنگ قهوه­ای مشاهده می­گردند. 22.2. سیکل بیماری: باکتری عامل بیماری به وسیله بذر قابل انتقال است و در بقایای گیاهی در خاک زمستان­گذرانی می­کند.نسبت به دماهای پایین همانند درجه حرارت بالا مقاوم است و رطوبت برای پراکندگی بیماری ضروریست.آلودگی از طریق روزنه­های برگ و زخم­های سطحی در گیاه ایجاد می­گردد.باکتری در مزرعه به وسیله ترشحات آب باران،تماس گیاهان با یکدیگر و حشرات گسترش می­یابد. 22.3. کنترل: کشت ارقام مقاوم،استفاده از بذر سالم و عاری از باکتری و از بین بردن بقایای گیاهی آلوده.
    23) بیماری باکتریایی عامل سوختگی برگ گندم:

    23.1. علایم: نشانه­های بیماری بر روی برگ­ها و خوشه ابتدا به صورت لکه­های آبسوخته و بعدا به رنگ قهوه­ای تیره در می­آیند.در پوشینک­های دانه لکه­ها معمولا از قاعده سنبلچه شروع می­گردد و به قسمت­های عمقی پیشروی می­نماید.در آلودگی­های شدید بیماری به محور خوشه و دانه نیز حمله می­کند.23.2. سیکل بیماری: باکتری عامل بیماری در بقایای گیاهی و گیاهان گرامینه میزبان باقی می­ماند.انتشار آن به وسیله بذور آلوده،بارندگی و حشرات در مزرعه صورت می­گیرد.23.3. کنترل: استفاده از ارقام مقاوم و بذور سالم و از بین بردن بقایای گیاهی آلوده.
    24) بیماری خوشه صمغی گندم:

    24.1. علایم: نشانه مشخصه بیماری ترشحات باکتریایی زرد رنگ بر سطح سنبلچه­های خوشه می­باشد که پس از خشک شدن سفید رنگ می­گردند.اغلب سنبلچه­ها در اثر بیماری از بین می­روند.برگ­های بالا نیز پیچیدگی پیدا می­کنند.24.2. سیکل بیماری: باکتری در بقایای گیاهی در خاک باقی می­ماند و در اثر تماس با قسمت­های انتهایی به خصوص خوشه ایجاد آلودگی می­کنند.معمولا انتقال آن به وسیله نماتد صورت می­گیرد.24.3. کنترل: از بین بردن نماتد ناقل از طریق بوجاری و بهداشت بذر.


    منبع:http://kahakagri.blogfa.com/

  2. 2 کاربر از پست مفید agriculture سپاس کرده اند .


اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •