موسسه بین المللی تحقیقات برنج از کشف نوعی ژن برنج که قابلیت افزایش این محصول مهم غذایی را دارد خبر داد.
سایت کشاورزی ایران به نقل از خبرگزاری ایرنا به نقل از روزنامه مانیلا تایمز، این موسسه که مرکز آن در مانیل پایتخت فیلیپین قرار دارد اعلام کرد: تحیقات اولیه نشان می دهد با به کارگیری این ژن که اسپایک نام دارد میتوان محصول برنج را بین ۱۳ تا ۳۶ درصد افزایش داد.
مسوول آزمایش های تکمیلی این مرکز با استناد به تحقیقات انجام شده گفت که این ژن یکی از ژن های مسوول افزایش محصول است که سال های زیادی برای کشف آن وقت صرف شده است.
ژن افزایش محصول برنج کشف شد gene increase rice production
اینز سالمت لوئدین در بیانیهای اعلام کرد: این ژن که در کشورهای مختلف آسیایی در حال آزمایش است نتایج مختلفی را در میزان افزایش محصول به ثبت رسانده است.
بر اساس گزارش این موسسه، کشف این ژن می تواند عاملی جهت کمک به امنیت غذایی باشد. این موسسه زمان توزیع این ژن به کشاورزان را نامشخص عنوان کرد.کشف ژن توسط یک موسسه ژاپنی
کشف این ژن توسط یک موسسه ژاپنی صورت گرفت که تحقیقات آن را از سال ۱۹۸۹ بر روی یک برنج گرمسیری به نام ژاپنیکا که بیشتر در اندونزی کشت می شود آغاز کرده بود.
برنج از جمله حیاتیترین محصولات غذایی است که بیش از نیمی از جمعیت جهان به طور روزانه از آن استفاده می کنند. جمعیت ۶۴۰ میلیون نفر آسیای جنوب شرقی از جمله مصرف کنندگان برنج دنیا هستند به طوری که این محصول در تمام وعده های غذایی مردمان این منطقه از کره زمین وجود دارد.
مقامات این مرکز اعلام کردند برای ثبات قیمت ۳۰۰ دلاری برنج در هر تن، نیاز است که طور سالیانه هشت تا ۱۰ میلیون تن به تولید این محصول اضافه شود. آسیا حدود ۹۰ درصد برنج مصرفی جهان را تولید میکند.
منبع:http://www.iranianagriculture.com/
علاقه مندی ها (Bookmarks)