انجمن دیابت ایران با صدور اطلاعیه ای ، نکات لازم برای حفظ سلامت بیماران دیابتی در زمینه تغذیه و سفر را تشریح و رعایت این نکات را برای بیماران ضروری اعلام کرد.
در این اطلاعیه در مورد میزان مصرف شیرینی جات در ایام نوروز آمده است: اگر میزان قندخون فرد دیابتی در حد معمول و طبیعی (۶۰-۱۴۰میلی گرم درصد) نباشد، مجاز به مصرف شیرینی جات (در تمام انواع طبیعی و غیرطبیعی آن) نیست ، اما اگر فرد دیابتی دوره های آموزشی دیابت را گذرانده باشد، باید کنترل روزانه (اندازه گیری قندخون و قند ادرار) را نیز انجام دهد و میزان قندخون وی به طور مداوم در حد طبیعی قرار داشته باشد، در این صورت فرد بخوبی قادر خواهد بود درمورد چگونگی مصرف شیرینی جات تصمیم مناسب را اتخاذ کند.
انجمن دیابت ایران همچنین در خصوص بیماران دیابتی که قصد سفر در ایام نوروز را دارند، تاکید کرده است: به همراه داشتن وسایل مورد نیاز بیماران دیابتی در سفر از جمله انسولین یا داروی مصرفی ، دستگاه قندخون همراه باطری ، لانست نمونه گیری خون ، سرنگ ، نوارتست قندخون و ادرار، آمپول گلوکاگون ، موادقندی سریع الجذب و الکل پزشکی یا پارچه نمدار الزامی است.
علاوه بر این ، بیماران در صورت رانندگی باید در زمان حرکت مراقب باشند که قندخون آنها از ۹۰میلی گرم درصد کمتر نباشد. مصرف میوه های تازه یا خشک به جای تنقلات
یک متخصص تغذیه اظهار کرد: آجیل جزو دسته مواد غذایی مفید است ؛ اما در صورت زیاده روی و مصرف بیش از اندازه مضر است و باعث ایجاد چاقی و افزایش وزن می شود.
دکتر برلیانت بزرگمهر، متخصص تغذیه و دبیر انجمن تغذیه ایران با بیان این که در حال حاضر چاقی در جهان و کشور ما افزایش پیدا کرده است ، گفت: بهتر است به جای مصرف آجیل ، میوه های خشک و یا تازه را در ایام تعطیلات جزو بر نامه تغذیه خود بگذارید.
منبع
علاقه مندی ها (Bookmarks)