.
تحقیقات اخیر دانشمندان آمریکایی نشان می دهد که تجمع مواد شیمیایی نظیر اسید دوموییک (Domoic acid) در غذاهای دریایی در صورت مصرف بیش از حد، سبب آسیب به مغز و کلیه ها می شود. اقیانوس های جهان شامل جلبک هایی است که مواد شیمیایی خاصی تولید می کنند. این مواد می تواند برای انسان و دیگر موجودات زنده مضر باشد. بسیاری از این مواد شیمیایی به دلیل آسیب به مغز، نوروتوکسین (سموم عصبی) به حساب می آیند.
اسید دوموییک (Domoic acid) یکی از این نوروتوکسین ها است که نوعی سم بسیار مقاوم بوده و در برابر حرارت بالا بسیار پایدار است. این سم در بدن صدف، حلزون اسکالوپ و ماهی تجمع می یابد. از آنجا که اسید دوموییک توسط کلیه ها از بدن دفع می شود، دانشمندان دانشگاه پزشکی کارولینای جنوبی در آمریکا اثرات مضر این سم را روی این اندام بررسی کردند. آنها با دادن دوزهای مختلفی از این اسید به موش ها، سلامت کلیه این حیوان را مورد ارزیابی قرار دادند. نتایج تحقیقات نشان می دهد کلیه ها نسبت به این سم بسیار حساس تر از مغز هستند.
به گفته محققان این به این معنی است که کسانی که حجم بالایی از غذاهای دریایی مصرف می کنند، ممکن است در خطر آسیب کلیوی قرار بگیرند. این آسیب های کلیوی عموما به نارسایی کلیه و دیالیز منجر می شود. البته ماهی و سایر فرآورده های دریایی از بهترین مواد غذایی محسوب می شوند. این دسته از مواد غذایی برای عملکرد خوب مغز و قلب و عروق و در کل تمامی اعضا مناسب هستند به همین دلیل برای تایید این یافته جدید روی انسان، آزمایشات زیادی مورد نیاز است. همچنین سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) نیز بر مبنای عوارض جانبی این اسید بر سیستم عصبی یک سطح مشخص برای آن در غذاهای دریایی مشخص کرده است. شرح کامل نتایج این بررسی در نشریه (Journal of the American Society of Nephrology) به چاپ رسیده است.
http://mehranlangari.persianblog.ir/post/812/
علاقه مندی ها (Bookmarks)