پژوهشگران دانشگاه کلرادو طی یک تحقیق مروری به بررسی اثر دریافت نشاسته مقاوم به هضم بر پیشگیری و یا درمان سرطان کولورکتال (روده بزرگ و مقعد) و دیابت پرداختهاند. نشاسته مقاوم به گروهی از کربوهیدراتهای رژیمی غیر قابل هضم گفته میشود. تاثیرات این نشاسته بر سلامت روده (PH، ضخامت اپیتلیال و آپوپتوز سلولهای سرطانی روده)، کاهش قند خون بعد از صرف غذا، افزایش حساسیت به انسولین و اثرات آن بر میکروبیوم، چربی خون و وزن بدن مورد توجه بوده است.پژوهشگران طی تحقیقات جدید به اثر دریافت این نشاسته بر پیشگیری یا درمان سرطان کولورکتال پی بردهاند. محققان میگویند: مرور تحقیقات در این زمینه نشان داد موشهایی که تحت رژیم دارای نشاسته مقاوم قرار داشتند، اندازه و میزان زخمهای ناشی از سرطان کولورکتال در آنها کاهش داشت و علاوه بر این میزان سلولهای ترشح کننده اینترلوکین 10 که باعث کاهش التهاب میشود نیز در آنها افزایش یافته بود.تحقیقات انجام شده نشان میدهد پیروی از رژیم غذایی حاوی نشاسته مقاوم و دیر هضم میتواند در پیشگیری و مبارزه با سرطان پستان نیز مفید باشد. بررسیهای بیشتر نشان داد: موشها بعد از قرار گرفتن تحت یک رژیم لاغری و رسیدن به وزن مورد نظر، در صورتی که از رژیم غذایی سرشار از نشاستههای مقاوم پیروی کنند، نسبت به یک رژیم معمولی بهتر وزن خود را حفظ میکنند و به وزن قبلی خود باز نمیگردند. این اثر بر چاقی میتواند در سرطان پستان و سرطان کولورکتال مفید واقع شده و خطر بروز آنها را کاهش دهد. به گفته محققان نتایج این بررسی نشان داد که مصرف مواد غذایی حاوی نشاسته دیرهضم یا مقاوم میتواند از بروز سرطان کولورکتال جلوگیری کند، به علاوه میتواند از طریق کشتن سلولهای سرطانی و کاهش التهاب روند پیشرفت سرطان را آهسته کند. نتایج این تحقیق در مجله Gastroenterology منتشر شده است.منبع
علاقه مندی ها (Bookmarks)