پاداش زیارت:
بهشت برین است، چنانکه امام صادق و امام رضا و امام جواد (صلوات ا... علیهم) فرمودند: ان زیارتها تعادل الجنه.10 همانا پاداش زیارت فاطمه معصومه در قم بهشت است. امام رضا (ع) به سعد قمی فرمود: یا سعد عندکم لنا قبر. قلت: جعلت فداک، قبر فاطمه بنت موسی (ع)؟ قال: نعم، من زارها عارفا بحقها فله الجنه...11 ای سعد ما را قبری در نزد شماست. سعد می گوید: عرض کردم فدایت شوم! منظورتان قبر فاطمه دختر موسی بن جعفر (ع) است؟ فرمود: آری، هرکس او را زیارت کند در حالی که عارف به حق او باشد، وارد بهشت می شود. چنانکه زیارت قبور مطهر و متبرک همه معصومین علیهم السلام چنین است که اگر عارفا بحقوقهم باشد! زائر، شایسته پاداش ورود به بهشت می شود. آنگاه امام هشتم (ع) کیفیت زیارت قبر حضرت معصومه (س) را چنین بیان فرمود: چون وارد حرم حضرت معصومه (س) شدی، نزد قبرش رو به قبله بایست و بگو:
ای فاطمه! برای ورود من به بهشت، تو شفاعتم کن زیرا برای تو در نزد خدا اعتبار و مقام والا و بزرگی است. و امام هشتم (ع) زیارت حضرت معصومه را معادل زیارت خودش دانسته است چنانکه فرمود: 13 کسی که حضرت معصومه (س) را در قم زیارت کند مثل کسی است که مرا زیارت کرده است. امام صادق (ع) فرمود: ستد فن فیها امراه من اولادی تسمی فاطمه فمن زارها و جبت له الجنه. 14 به زودی در آنجا (قم) زنی از اولاد من دفن می شود که نام او فاطمه است. پس هر کس او را زیارت کند بهشت بر او واجب می شود. امام جواد (ع) نیز فرمود: من زار عمتی بقم فله الجنه15 هرکس که قبر عمه ام حضرت معصومه را در قم زیارت کند بهشت سزاوار اوست.
عظمت و فضیلت حضرت معصومه (س)
طبق نص صریح علمای رجال در میان فرزندان امام کاظم (ع) بعد از امام رضا (ع) کسی در شرافت و فضیلت همسنگ و همتای فاطمه معصومه (س) نمی باشد.16 و با شفاعت وی همه شیعیان وارد بهشت می شوند». شفاعت جمیع شیعیان مقام والایی است که به اشخاص عادی، اعطا نمی شد. چنانکه فراز پایانی زیارتنامه حضرت معصومه (س) طبق نقل امام هشتم (ع) به این حقیقت اشاره دارد: یا فاطمه اشفعی لی فی الجنه فان لک عندا... شان من الشان.
فاطمه ثانی
با آنکه امام موسی بن جعفر (ع) غیر از فاطمه معصومه (ع)، دختران دیگری نیز داشت. در میان همه آنان، تنها اوست که دارای امتیازات والایی بوده است. زیرا او همچون جده اش حضرت زهرا علیها السلام در علم و عمل و شرافت و قداست و کمالات، گوی سبقت را از دیگران ربود و به راستی حضرت معصومه، فاطمه ثانی و تجلی درباره ام الائمه و آینه دار وجود حضرت صدیقه طاهره و جلوه گاه جمال و اوصاف برجسته مادر گرامیش فاطمه زهرا (س) بوده است. بویژه آنکه هر دو با رنج زیستند، هر دو چون گل محمدی عمری کوتاه داشتند و هر دو فاطمه بودند. آری فاطمه! نامی مقدس و آشنا و محبوب با خاطراتی جانکاه و حزن آلود! و یادآور مظلومیت بزرگ اهل بیت پیامبر تا همیشه تاریخ بوده است.
+↓
علاقه مندی ها (Bookmarks)