عطر سازی در خانه
عطر یک هدیهی کلاسیک است ولی خیلی بهتر است عطری که شما به کسی میدهید توسط خود شما ساخته شده باشد، مخصوصا اگر در یک بطری زیبا آن را قرار دهید. عطری که شما میسازید هیچ گونه مواد شیمیایی سنتزی نداشته و کاملا مطابق با علایق شما میباشد.مواد مورد نیاز برای تهیه عطر
عطر شامل مخلوطی از روغنهای طبیعی (روغنهایی که از گیاهان گرفته میشود =essential oils) در یک روغن بازی، الکل و آب است.
- 1/2 اونس (اونس=1/31 گرم) روغن جوجوبا (یک نوع بوته توتفرنگی) یا روغن بادام شیرین
- 2 – 1/2 اونس اتانول
- 2 قاشق سوپخوری آب چشمه یا آب مقطر (نه آب شیر)
- ***** قهوه
- بطری شیشهای با رنگ تیره
- 25 قطره از روغنهای طبیعی (میتوان از بعضی عطاریها یا به صورت اینترنیتی خریداری کرد یا در صورت امکان خودتان استخراج کنید)
- 7 قطره روغن طبیعی با نت base
- 7 قطره روغن طبیعی با نت middle
- 6-7 قطره روغن طبیعی با نت top
- 2 قطره روغن طبیعی با نت bridge (به صورت اختیاری)
این روغنهای طبیعی که شما استفاده میکنید پایهی عطر شما را تشکیل میدهند. این روغنهای طبیعی نتهای (notes) عطر نامیده میشوند. نتهای base قسمتی هستند که بیشتر روی پوست باقی میمانند. نتهای middle کمی سریعتر تبخیر میشوند. نتهای top فرارترین بخش هستند و اول از همه پخش میشوند. نتهای bridge سرعتهای تبخیر متوسط دارند و برای متصل کردن رایحهها به هم استفاده میشوند. گاهی اوقات مواد دیگری به عطر اضافه میشود، برای مثال نمک دریایی (رایحه اقیانوس)، فلفل سیاه (رایحه تند)، کافور، و خس خس (نوعی گیاه در گیاهشناسی). به این دلیل که روغنهای طبیعی با سرعتهای متفاوت تبخیر میشوند، رایحهی عطر از زمانی که آن را استفاده میکنید تغییر میکند (میزان شدت رایحه و شاید خود رایحه). در اینجا چند نمونهی معمول از نتهای base، middle، top و bridge را معرفی میکنیم:
- نتهای base: سدر، دارچین، نعناع هندی، چوب صندل سفید، وانیل، خزه، گلسنگ، سرخس
- نتهای middle: میخک، شمعدانی معطر، برگ لیمو، بهار نارنج، درخت جوز و ylang-ylang (نوعی درخت)
- نتهای top: ترنج، گل یاس، اسطوخودوس عادی، لیمو، آهک، بهار نارنج، ارکیده، رز
- نتهای bridge: وانیل، اسطوخودوس عادی
ترتیب اختلاط مواد بسیار مهم است، زیرا روی رایحه تاثیر گذار است. اگر شیوه انجام را تغییر دهید، حتما کاری که انجام دادید را ثبت کنید تا در صورت تمایل دوباره انجام دهید.
عطر خود را بسازید
- روغن جوجوبا یا بادام شیرین را در بطری بریزید.
- روغنهای طبیعی را به ترتیب بیان شده اضافه کنید: نتهای base، در ادامه نتهای middle و در آخر نتهای top. دو قطره نت bridge اگر خواستید اضافه کنید.
- 2 – 1/2 اونس الکل اضافه کنید.
- بطری را به مدت دو دقیقه تکان دهید سپس به مدت 48 ساعت تا 6 هفته اجازه دهید تا ساکن باشد. رایحه در طول زمان تغییر خواهد کرد، و در حدود 6 هفته قویتر خواهد شد.
- زمانیکه رایحه مورد پسند شما بود، 2 قاشق سوپ خوری آب چشمه به عطر اضافه کنید. بطری را تکان دهید تا عطر مخلوط شود، سپس آن را از درون یک ***** قهوه عبور دهید و سرانجام به بطری نهایی انتقال دهید. در حالت ایدهآل، این بطری باید تیره باشد همراه با فضای کم برای هوا، زیرا نور و در معرض هوا قرار گرفتن درجهی خیلی از روغنهای گیاهی را پایین میآورد.
- میتوانید مقدار کمی از عطرتان را درون یک بطری دکوری بریزید ولی در حالت کلی باید آن را در یک بطری تیره و دور از حرارت قرار دهید.
<>7.تولید خود را برچسب گذاری کنید. این عمل روش خوبی برای ثبت چگونگی درست کردن عطر برای زمانی که بخواهید آن را دو برابر کنید هست.
نکات عطرسازی
تجربیات زیادی برای رسیدن به رایحهی دلخواهتان لازم است، اما شما میتوانید با به خاطر سپردن نوع رایحهای که در رابطه با هر روغن طبیعی است کارتان را شروع کنید:
رایحه خاک: نعناع هندی، خس خس
رایحه میوه: ترنج، میوه توسرخ (grapefruit)، لیمو، برگ لیمو، آهک، نارنگی، پرتقال
رایحه گیاهی: سنبل خطایی، ریحان، بابونه معمولی، مریم گلی، اسطوخودوس عادی، نعناع بیابانی، اکلیل کوهی (رزماری)
رایحه دریایی: نمک دریایی
رایحه تند: فلفل سیاه، هل، دارچین، میخک، گشنیز، زنجبیل، سرو کوهی، درخت جوز
رایحه جنگلی: سنا (درخت فلوی، پرک هندی)، سدر، سرو، کاج، چوب صندل
اگر عطر خیلی قوی است، میتوانید آن را با آب بیشتر رقیق کنید. اگر میخواهید عطر شما رایحهی خود را بیشتر نگاه دارد، یک قاشق سوپ خوری گلیسیرین به مخلوط عطر اضافه کنید.
منبع
علاقه مندی ها (Bookmarks)