شاید شما هم پرتقالهای کوچکی را که این روزها با نام کامکوات یا پرتقال تزئینی به فروش میرسد دیده باشید. اینمیوه به اندازه یک دانه زیتون و به رنگ نارنجی یا زرد بوده و طعم و ظاهری مشابه سایر مرکبات دارد و ترشی، مارمالاد و مربای آن در بازار زیاد به چشم میخورد.
اما پرسش اینجاست کامکوات که اینقدر کوچک و به اندازه یک بند انگشت است چگونه پوست کنده میشود؟ درست حدس زدهاید کامکوات تنها مرکبی است که با پوست خورده میشود و این مزیت متمایزکننده آن از سایر مرکبات است. اما مزه آن چگونه است؟ بعضی طعمش را دوست دارند و تعدادی از آن گریزانند. چرا؟ چون طعم پوستش غالب بر مزه اصلیاش میشود و تنها کسانی که تندی اسانس پوست پرتقال را میپسندند میتوانند طعم این میوه را تحمل کنند. اگر هم در میان پرههای آن رد پایی از یک هسته وجود داشته باشد و ناخواسته آن را بجوید مزه تلخش برای همیشه بهیادماندنی خواهد شد.
در هر حال این میوه مهمان ناخواندهای است که به ایران راه یافته و جالبتر آنکه چینیها در تولید و صادرات آن از سایر کشورها پیشی گرفتهاند. این را هم بدانید درختچه تزئینی کامکوات به صورت آپارتمانی نگهداری میشود و میوههای آن از زمستان تا بهار به ثمر مینشیند و نمای زیبایی به فضای خانه میدهد.
اگر پرتقال تزئینی را با پوست بخورید...
اگر کامکوات با پوست خورده شود (در حجم مساوی) درمقایسه با پرتقال معمولی از نظر فیبر و میزان بالای آنتیاکسیدان در مقام اول قرار خواهد گرفت. این میوه بخشی از ویتامینهای A،B ، C و E بدن را تامین کرده و ویتامین C آن با پرتقال برابری میکند.
ترشی کامکوات هضمکننده خوب غذاهای پرچرب و پروتئینی است و طعم تند اسانس آن مزه مربا و مارمالاد صبحانه را متفاوت میکند. این میوه علاوه بر ویتامینها حاوی املاح معدنی همچون کلسیم، پتاسیم، آهن، مس، منگنز، سلنیوم و روی است.
تحقیقات انجام شده حاکی است که میزان مس و ویتامین C این میوه از همه بیشتر و پتاسیم آن کاهنده فشار خون بالا است و به سبب ادرارآور بودن دفعکننده سموم از طریق کلیهها بوده و همچنین به تنظیم ضربان قلب کمک شایانی میکند. اسیدهای موجود در آن هم میتواند از غلظت خون کاسته و برای بیماران قلبی عروقی و مبتلایان به کبد تنبل نافع باشد.
اگر قصد خرید کامکوات دارید...
هنگام خرید پرتقال تزئینی به پوست آن توجه کنید که سفت و صاف و رنگ آن نارنجی شفاف باشد. انواع سبز و کال این میوه به اندازه رسیدهاش ارزش تغذیهای و مزه مطلوبی ندارد. کامکوات در اتاق سه روز، در دمای یخچال دو تا سه هفته و تا چند ماه در فریزر قابلیت نگهداری دارد.
منبع:http://www.persianpersia.com/health/...id=65&catid=87
علاقه مندی ها (Bookmarks)