در بسياري از سنتهاي درماني، روده اهميت زيادي در رابطه با سلامت رواني دارد. اما دانشمندان در ابتدا به اين مساله اهميت چنداني نميدادند. اکنون يافتههاي جديد علمي نشان ميدهند که مغز و روده ارتباطي قوي با يکديگر دارند. بر اساس گفته بسياري از دانشمندان، مواد غذايي ميتوانند در دستگاه گوارشي واکنشهايي ايجاد کنند که باعث تغييرات روحي در انسان ميشود. برخي از دانشمندان حتي گمان ميبرند که مواد غذايي بر شخصيتها نيز تاثير ميگذارند. غذايي که انسان مصرف ميکند، در مغز دقيقا ثبت ميشود. اگر او اشتها داشته باشد و دستگاه گوارشياش درست کار کند، سيستم درست است. اما اگر در دستگاه گوارشي اختلالي ايجاد شود، مغز متوجه اين مساله ميشود. به همين دليل بسياري از بيماريهاي مربوط به روده با ترس و افسردگي همراه هستند. برخي از پژوهشگران تاثيرات مستقيم نوع غذا را بر رفتار و حالت موشهاي آزمايشگاهي بررسي کردهاند. آنها به اين نتيجه رسيدهاند که نوع ماده غذايي تاثير مستقيم بر حال موشها دارد. اگر اين امر در ميان انسانها نيز صدق کند، اين يافتهاي بسيار موثر خواهد بود، زيرا ميتوان از اين طريق با بيماريهاي روحي و رواني مبارزه کرد. اما از طرف ديگر، برخي پژوهشگران با اين يافتههاي علمي محتاطتر برخورد ميکنند و ميگويند که اين مساله به فاکتورهاي متعدد ديگري بستگي دارد.منبع: سپید ۳۸۱
علاقه مندی ها (Bookmarks)