ویرایش توسط عبدالله91 : 2nd January 2014 در ساعت 11:12 AM
سلام.
ما خودمونم زیاد سرخ میکنیم
اما ارزش غذایی نداره
واسه همین گفتم نذارم نگن فلانی نمی خواست ویتامین به بدنمون برسه
.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .دوستان عزیز
هر غذایی میخواستید با پیام خصوصی میتونید یا پیام بازدید کننده به من بگید
سفارشات پذیرفته می شود
سادگی یعنی فکر کنی کسانی که دورت میزنند،به دورت میگردند....
حماقت یعنی صداقت داشتن با کسی که سیاست دارد....
طلب كردم ز دانائي يكي پند .......مرا فرمود: با نادان نپيوند
بسم الله الرحمن الرحیم لا حول و لا قوة الا بالله العلی العظیم
سلام
من همیشه واسه هر غذایی که بخوام بپزم هر آنچه ادویه موجود باشه از همشون تو غذا میریزم البته کمتر از یه قاشق چای خوری ، غیر از ادویه های معمول اینا رو هم میریزم : ادویه ی ماست و خیار تو غذا ، پودر موسیر ، زنجبیل ، زعفرون و زردچوبه در بعضیا چون رنګ داره ، سبزی خشک تو غذاهایی مثل املت ، دارچینم حتماً میریزم یه سری ادویه مال شهر های مختلفه که مال غذاهای مخصوصه ازونا هم میریزم
علاوه بر اینکه همه رو میریزم پودر کاری هم واسه محکم کاری میریزم
هم از باب خاصیت ( شایدم بعضی خاصیتاش از بین بره ولی مهم نیست ) و هم مزشو خودم دوست دارم البته در طعم غذا تغییر خاصی ایجاد نمی کنه ...
***
اینو بګم که برای ګرفته شدن روغن غذاهای سرخ کردنی مثل کباب و سیب زمینی سرخ کرده و سمبوسه و پیراشکی و ... برای ګرفته شدن روغن اضافیش از دستمال کاغذی استفاده بشه ، چیز خوبیه ، کباب ها رو ( مثلاً ) بعد از پخت روی دستمال بذارید و بعد یه مدت در ظرف بچینید ...
ویرایش توسط "VICTOR" : 2nd January 2014 در ساعت 02:58 PM
سلام.
غذای امروز فسنجان هست...
اول طرز پخت فسنجان:
* روشهای مختلفی برای تهیه خورش فسنجان هست که در زیر سعی کردم توضیح کاملی در خصوص این خورش بنویسم .
- خورش فسنجان می تونه از گوشت مرغ یا گوشت قرمز یا مرغابی یا بلدرچین تهیه بشه .
- برای مجالس معمولا گوشت مرغ رو بصورت تیکه ای و با استخوان سرو می کنن .
- گوشت قرمز رو چرخ کرده و با کمی پیاز رنده شده مخلوط کرده و بعد داخل خورش می ریزن . توجه کنید که نباید گوشت قلقلی رو سرخ کنید .
- بعضا برای اینکه به خورش غلظت بدن و در مورد گردو صرفه جویی کنن از کدو حلوایی و هویج و حتی سیب و به استفاده می کنن بدین ترتیب که مثلا هویج رو همون ابتدا در خورش ریخته و بعد از پختن ،پوره می کنن و مجددا داخل خورش می ریزن.البته ناگفته نمونه که با این مواد هم خوشمزه می شه و تنها بحث صرفه جویی نیست .
- بعضا فسنجانی که می خورید تلخ هست که بخاطر تفت دادن بیش از حد گردو این اتفاق می افته .
- بعضی از مواقع ممکنه برای غلظت دادن به خورشت شون از آرد استفاده کنن که این مورد توصیه نمی شه ، استفاده از هویج و کدو حلوایی و ... بهتر هست .
- می تونید از همون ابتدا مرغ رو بعد از تفت دادن گردو ، داخل خورش انداخته و بذارید بپزه که مطمئنا روش راحت تری هست ولی پیشنهاد می کنم که جدا بپزید هم زمان پخت مرغ رو کنترل می کنید و هم می تونید استخوانهای مرغ رو در صورت تمایل براحتی خارج کنید .
- و در نهایت این شمایید که با کم و زیاد کردن چاشنی ها ( نمک و فلفل و رب انار و شکر ) می تونید یه خورش فوق العاده بسازید.
خوب بعد از گفتن نکات ، طریقه درست کردن خورش فسنجان رو با تصویر ببینید :
* مرغ رو با یک عدد پیاز ، یک ق م نمک ، نصف ق م زردچوبه و مقداری آب ( آب در حدی هست که روی مرغ رو بگیره ) می پزیم .
* در این فاصله گردو رو شسته و با غذاساز یا هر وسیله دیگه ای خرد می کنیم.
* بعد پیاز سرخ کرده و یک ق م زردچوبه و گردو رو داخل قابلمه ریخته و کمی تفت می دیم.
* به اندازه 4 پیمانه آب می ریزیم و اجازه می دیم به آرامی بجوشه ( که در این فاصله به روغن هم می افته ) .
* در صورت تمایل می تونید زعفران هم اضافه کنید.
* همونطوریکه در تصویر می بینید گردو براحتی به روغن می افته.
* نکته : در قابلمه رو از همون ابتدا باز بذارید تا خورشت به روغن بیفته ؛ این راز به روغن افتادن خورشت شماست .
* بعد از پختن مرغ استخوانهای اونو در بیارید.
* نکته : باز هم بستگی به سلیقه شما داره ممکنه دوست داشته باشید که گوشت مرغ بصورت تیکه ای و با استخوان باشه و یا تمایل داشته باشید اونو بیشتر ریش ریش کنید . معمولا برای مهمونی ها بهتره گوشت مرغ تیکه ای باشه ولی در صورت تمایل برای خودتون ریش ریش درست کنید چون رب انار کاملا به خورد مرغ می ره و خوشمزه تر می شه.
* حالا مرغ و آب مرغ صاف شده رو به بقیه مواد اضافه کنید .
* بعد رب انار و نمک و فلفل بریزید .
* نکته : مقدار رب انار بستگی به غلظت رب انار و ذائقه شما داره .
* نکته : می تونید بجای رب انار 4 لیوان آب انار بریزید . باز هم باید خدمتتون عرض کنم که آب انار رو کم کم اضافه کرده و حتما خورشت رو بچشید چون ذائقه ها با هم فرق می کنه.
* حرارت رو کم کنید و اجازه بدین که خورش به روغن بیفته .
* فوت کوزه گری : مجددا تکرار می کنم اگه زمان دارید برای اینکه خورش به روغن بیفته باید در قابلمه رو از همان ابتدا باز بذارید. در صورتیکه فرصت ندارید می تونید از آب سرد یا چند حبه یخ استفاده کنید .به اینصورت که چند مرتبه به فاصله هر یک ربع داخل خورش یخ یا آب سرد بریزید .
* همونطوریکه می بینید خورش داره به روغن می افته .
* در آخر طبق ذائقه خودتون می تونید شکر بریزید که ملس بشه.
* نکته : در این خورش می تونید آلو هم استفاده کنید .
نوش جان
منبع:بهار سایت دات کام
حالا فوت های کوزه گری:
اول: به نسبت مقدار مغز گردوی خورش، یک سوم هم مغز پستهٔ آسیاب شده بیفزایید که با این مادهٔ مغذی طعم خورشتان لذیذتر شود.
دوم: برای خوشرنگتر شدن (که البته در بهبود طعم هم بیتاثیر نیست) باز هم به نسبت میزان خورش مثلا برای چهار نفر، دوعدد شکلات تمام کاکائویی را بعد از اضافه کردن رب انار در خورش بیندازید و پس از حل شدن، خوب با مواد مخلوط کنید. بعد بگذارید خورشتان خوب جا بیفتد. با این روش شما هم طعم خیلی خوبی به خورش دادهاید و هم در کنار بعضی از رب انارهایی که زیاد خورش را خوشرنگ نمیکنند میتوانید رنگ قهوهای بهتری به خورش بدهید کما اینکه شیرینی این شکلاتها میتواند در ملس کردن مزهٔ خورش فسنجان هم اثر داشته باشد. البته به جای شکلاتهای بسته بندی شده میتوانید از شکلاتهای تختهای که در تمام لوازم قنادی یافت میشود نیز استفاده نمایید.
سوم:وقتی گردو یه کم ری کرد یه لیوان یخ میریزیم روی گردوهاو تا یک ساعت این کار رو چند بار تکرار میکنیم تا گردو خوب روغن پس بده و ری کنه
چهارم:لواشک در فسنجون به خورش غیر از طعم فوق العاده قوام میده بهتره از لواشک انار یا سیب یا آلو استفاده کنید.
سادگی یعنی فکر کنی کسانی که دورت میزنند،به دورت میگردند....
حماقت یعنی صداقت داشتن با کسی که سیاست دارد....
سلام
ممنونم پرنیان جان ...غذای خوبی انتخاب کردی
والا ما زیاد اهل فسنجون درست کردن نیستیم ......البته من خودم دوست میدارم و درست کردم و بد هم درنیومد به نسبت اینکه اصلا درست نمیکنیم خودم که راضی بودم.....البته بسته به سلیقه است ولی من فسنجون ترش و یا ملس دوست دارم اصلا شیرین باب میلم نیست.....واسه این رب انارش باید ترش باشه
شکلات نشنیده بودم واسه فسنجون ......... البته نیازی نیست اگه بذاریم فسنجون خودش رنگش خیلی تیره میشه شکلات فقط شیرینش میکنه
لواشک رو موافقم ولی امتحان نکردم
برای اینکه گردو ها روغن بندازه میشه وقتی که گردوها رو میخوایم روی حرارت بذاریم اول با مقدار کمی آب بذاریم و کم کم آب سرد اضافه کنیم روشون...یا همینجوری که در بالا گفته شده عمل بشه
والا دیگه نمیدونم ..... من اول فکر میکردم فسنجون درست کردنش سخته اما وقتی درست کردم متوجه شدم اتفاقا خیلی آسونه فقط باید صبر داشته باشی چون زمان میبره
طلب كردم ز دانائي يكي پند .......مرا فرمود: با نادان نپيوند
7 فوت کوزهگری برای تهیه مربا
خیلیها برای تهیه مربا دچار مشکلات مختلفی میشوند. از کپک زدن و شکرک زدن مربا گرفته تا رنگ و ظاهر نامناسب بعد از طبخ! تهیه مربا در عین ساده بودن کمی هم مهارت میخواهد. دانستن نکات زیر کمک زیادی به خوشمزه و خوشرنگ شدن مربای شما میکند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از سایت «برترینها» 7 نکته کلیدی برای تهیه مربا را منتشر کرده که در پی میآید:
1. توجه داشته باشید که شما از هر قابلمهای میتوانید برای طبخ مربا استفاده کنید. فقط قبل از شروع، لازم است مقداری آب در آن بجوشانید و خالی کنید. سپس قابلمه را خالی روی اجاق بگذارید تا آب آن کاملا تبخیر شود. سپس آن را از روی حرارت بردارید تا سرد شود و بعد، مراحل پخت مربا را آغاز کنید. با این کار، احتمال کپکزدن مربا خیلی کم میشود! یادتان باشد که درب قابلمه حتما فلزی باشد و از قابلمههایی که درب آنها شیشهای است، استفاده نکنید. این کار در بهبود کیفیت مربای پختهشده خیلی موثر است!
2. برای هم زدن و ریختن مربا در ظروف دیگر، از قاشق چوبی یا استیل خیلی تمیز و کاملا خشک استفاده کنید. با این کار احتمال کپکزدن یا شکرکبستن مربا کمتر میشود!
3. ظرف شیشهای مخصوص ریختن مربا را ابتدا در آب جوش بجوشانید و بعد در سینی فر به مدت ۱۰ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا کاملا تمیز و خشک شود و باعث کپکزدن مربا و تغییر رنگ آن نشود.
4. بهتر است به جای شکر سفید از شکر قهوهای استفاده کنید تا مربای خوشمزهتر و خوشرنگتری داشته باشید. استفاده از شیره خرما، شیره توت و ریختن میوههای شیرینی مثل انواع توت در مربای توتفرنگی یا انبه در مرباهایی مثل مربای پرتقال، طعم بهتری به مربا خواهد داد. (یادتان باشد که ریختن شکر یا شیره زیاد در مربا، باعث شکرکزدن آن میشود، بنابراین به مقدار شکری که در مربا میریزید، دقت کنید. این مقدار برای مرباهای مختلف متفاوت است.)
۵. توجه داشته باشید که بعد از سرد شدن مربا آن را مستقیما داخل ظرف مورد نظر بریزید و زیاد ظرف به ظرف نکنید و بعد از ریختن مربا داخل ظرف شیشهای مناسب در ظروف را بگذارید و آن را برعکس کنید تا هوای اضافی خارج و در آن محکم بسته شود. کاملا از چفتشدن در ظرف مطمئن شوید و بعد آن را داخل یخچال بگذارید.
6. برای آنکه مربا کیفیت و رنگ و شیره بهتری پیدا کند، بهتر است شکر را تقریبا ۱۰ ساعت با تکههای میوه مخلوط کنید و ظرف را داخل یخچال قرار دهید و در آن را ببندید و یک یا دو قاشق گلاب هم به مواد اضافه کنید.
7.توجه داشته باشید که هرگز برای ترد شدن تکههای میوه، از آبآهک استفاده نکنید چون بسیار تاثیر بدی روی بدن زنان و کودکان دارد و بهطور کلی باعث ایجاد بیماری و از بین رفتن کیفیت مربا میشود!
ویرایش توسط sevda_sj : 18th December 2014 در ساعت 01:43 PM
در حال حاضر 3 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 3 مهمان ها)
علاقه مندی ها (Bookmarks)