بسم الله الرحمن الرحیم
مواد غذایی موثر در بهبود مقدار و کیفیت شیر مادران :
گوجه فرنگی سرشار از ویتامین های ب1،ب2 و پ پ است که این ویتامین ها در افزایش ترشح شیر مادران بسیار موثرند. خوردن مقداری آب تازه لیموترش را برای رقیق کردن شیر مادرانی که احساس میکنند شیرشان غلیظ است بسیار توصیه میکنم. خوردن توت فرنگی،آلو،طالبی،انگور،شلغ م،گرمک،خربزه،شیر موز، شیرنارگیل،شاهی،کاهو،کلم،م یوه آووکادو،والک،رازیانه، سمنو،تره فرنگی،ریحان،غازیانی، عرق یونجه و عرق شنبلیله در بالابردن مقدار و کیفیت شیر بانوان بسیار موثرند.
اسفناج، هویج و زردک سرشار از ویتامینهای دی، ث، گروه ب و ویتامین آ هستند و همچنین مقادیر بالایی املاح معدنی نظیر پتاسیم، کلسیم، منیزیوم دارند که کیفیت و کمیت شیر مادر را افزایش میدهند. به مادران شیرده پیشنهاد میکنم در هفته حداقل 2 بار حتماً سوپ انجیر را میل کنند. این سوپ بسیار بسیار مقوی و دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است و نه تنها به بهبود وضعیت شیر کمک میکند ؛بلکه باعث تقویت قوای جسمی مادر هم که در دوران بارداری و پس از آن متحمل سختی های زیادی شده است و بعضاً دچار ضعف گردیده بسیار موثر است. برای ساختن این سوپ باید مقداری انجیر نارس را با گوشت پخت و بقیه دستور آن هم مثل ساخت سایر سوپ های معمول است.
درمان شیر بند آمده در مجرای پستان:
_ عدس پخته و برگ کلم قمری پخته شده را کاملاً له کرده و سپس باهم مخلوط کنید. بعد کل مخلوط را به آرامی روی کل ناحیه پستان بمالید(ضماد کنید) و سپس با گاز استریل تمیز روی کل ضماد را بپوشانید.
_ برگ و ساقه جعفری تازه را آنقدر ساطوری کنید تا کاملاً پودر شده و اصطلاحاً آب بیندازد. سپس دقیقاً مثل دستور بالا عمل کنید.
_ برگهای تازه نعناع را ساطوری کرده و آنرا با مقداری آرد جو و آب ولرم به صورت یک خمیر قوام دار در بیاورید و سپس مثل دستور بالا عمل نمایید.
*** توجه: برای رسیدن به نتایج مطلوب این دستورات را باید حداقل 3 بار در طول یک روز انجام دهید و بعضاً شاید دو سه روزی پی در پی باید انجام داده تا بهترین نتیجه حاصل گردد.
یک نسخه گیاهی پیشنهادی جهت بالا بردن کیفیت و کمیت شیر مادر: (زیره سبز 3 گرم+تخم شنبلیله 4 گرم+بذر یونجه 4 گرم+جوی دوسر 6 گرم+ برگ و بذر کاسنی 4 گرم+ رازیانه 3 گرم+ شوید خشک 2 گرم+ انیسون 3 گرم ) همه این ها را آسیاب کنید و با هم مخلوط نمایید ،سپس روزی 2 بار هر بار یک فنجان از دمکرده آن بنوشید.
روش تهیه دمکرده بالا : از مخلوط کلی یک قاشق چایخوری سر پُر داخل یک فنجان آب کاملا جوش بریزید بعد یک عدد نعلبکی را برعکس روی سر فنجان بگذارید بیست دقیقه صبر کرده و سپس محلول بدست آمده، آماده خوردن است.
پرهیزات غذایی زنان شیرده :
از خوردن انواع فلفل، ریواس، ریوند، کرفس و بذرش،جینسینگ، شبدر قرمز،چای سبز، کنگر،نعناع،سوسنبر،قارچ،گز نه،سیر و پیاز در دوران بارداری و شیردهی جداً خودداری کنید.
مسعود معمارزاده (مشاور طب سنتی و گیاهان دارویی)
علاقه مندی ها (Bookmarks)