برخلاف تصور عامه در مورد غذاهای لذیذ و خوش گذرانی بیش از حد ملت فرانسه، این تحقیق نشان داد که در واقع فرانسویها اگر چه در طول روز چندین نوبت غذا میخورند اما نوع خوردنشان اصولیتر و حساب شدهتر از بسیاری از ملتهاست. فرنی و پودینگ سیب زمینی و حتی نوشیدنیهای معروف فرانسوی پای ثابت میز غذا هستند اما با اندازههای کوچک.
در پاریس هنوز ظرف بزرگ یا لیوان بزرگ نوشابه باب نشده و مردم به ظروف کوچک عادت دارند.اگر در دل پاریس یک روز ناهارتان را در رستوران نزدیک ادارههای دولتی بخورید و حین خوردن به میزهای اطراف نگاهی بیندازید، معمولا کارمندانی را میبینید که وقت غذا از اداره بیرون آمدهاند و غذای سادهیی را سفارش دادهاند.
همکاران در کنار هم غذا میخورند اما در مورد کار صحبت نمیکنند؛ برعکس، همه حرفهایشان در مورد غذاست. آنها میدانند چه میخورند. نخود و لوبیا سبز را با اشتها میبلعند و هویج و قارچ پخته را عاشقانه با چنگال نصف کرده و میخورند.
اما امریکاییها در مهد مک دونالد، چه میکنند؟ مقابل مغازههای فست فود میایستند و تند تند در حالی که در مورد آخرین تغییرات اداره غر میزنند، کوکا را روی ساندویچ چرب و پر از پنیر میبلعند و چند سیب زمینی سرخ کرده را بالا میاندازند و با حرص یک چیزبرگر دیگر سفارش میدهند.زنان پاریس که با قهوه غلیظ و سیگار روزگار میگذرانند همچنان لاغرترین زنان اروپا محسوب میشوند.
با وجود اینکه آنها با این لقب، در کشور سیب زمینی سرخ شده، کنسروهای غذا و انواع پنیرها زندگی میکنند، پیشبینی میشود تا سال ۲۰۲۰ نسل جدید فرانسه دیگرمثل گذشته به اصول غذا خوردن پایبند نباشد.
در حال حاضر بسیاری از مدارس با نوع غذا خوردن و انتخاب غذای نوجوانان، مشکل پیدا کردهاند.
نوجوانان این روزها همان ساندویچهای سریع را به ۲۵ دقیقه نشستن در رستورانها ترجیح میدهند و آرام آرام از فهرست غذاهای سالم و پر از سبزیجات فاصله میگیرند. حوصله نوجوانان پاریسی مثل مادرانشان نیست. تصمیم آنها در نوع غذا خوردن آنقدر تغییر کرده که همان محققان اعلام کردهاند تا چند سال آینده آمار لاغری از شهر پاریس هم رخت خواهد بست.
منبع : پارسینه
علاقه مندی ها (Bookmarks)