مار سمی و تخم مورچه غذای اصلی آینده می شوند؟باتوجه به افزایش جمعیت جهان و نگرانی برای تامین امنیت غذایی، برخی کشورها حشرات را منبع اصلی پروتئین غذاهای خود کرده اند و خوراک های متنوعی اعم از سوپ مار سمی تا تخم مورچه و عنکبوت سرخ شده را سرو می کنند و سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد هم جایگزینی حشرات به جای گوشت دام و طیور را برنامه غذایی آینده جهانیان پیش بینی کرده است.
صحبت از مصرف حشرات مسلما به مذاق ما خوش نمی آید اما ممکن است روزی فرا رسد که پیش بینی فائو محقق شود و حشرات به یکی از غذاهای اساسی تبدیل شوند چراکه با پیش بینی افزایش جمعیت جهانی از هفت میلیارد نفر کنونی به 9 میلیارد نفر تا سال 2050، تامین امنیت غذا به یکی از بزرگ ترین نگرانی های رهبران جهان تبدیل شده است.
سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) تولید دام را یکی از دلایل عمده مشکلات مبرم محیط زیستی شامل پدیده گرمای جهانی، فرسایش زمین، آلودگی آب و هوا و از بین رفتن تنوع زیستی معرفی کرده است.
این نهاد سازمان ملل اعلام کرده که مصرف گوشت در سطح فعلی تداوم پذیر نیست و حشرات منبع پروتئینی جایگزین مناسبی هستند که تاثیر نامطلوبی نیز بر محیط زیست ندارند.
بر اساس این گزارش، حشرات مواد مغذی مشابه گوشت را دارند و سرشار از پروتئین و حاوی آهن و کلسیم و همچنین ویتامین های A1، B1، B2 و ویتامین D هستند. حشرات قابل مصرف همچنین نسبت به گوشت خوک یا گاو، چربی کمتری دارند.
سوسک ها بیشترین حشرات مورد مصرف خوراکی!
اوا اورسلا مولر، مدیر جنگلداری، اقتصاد، سیاست و محصولات فائو می گوید: حشرات بسیار مغذی هستند و نقش مهمی در امنیت غذا دارند.
دو میلیارد نفر یا حدود یک سوم از جمعیت جهان در حال حاضر حشرات را می خورند.
بر اساس تحقیقات فائو، حشرات با بیش از 1900 گونه، بخشی از رژیم غذایی دو میلیارد نفر از جمعیت جهان هستند و سوسک ها بیشترین حشرات مورد مصرف هستند که یک سوم از کل حشراتی که خورده می شوند را تشکیل می دهند اما کرم ها، زنبورها و جیرجیرک ها نیز بخش قابل توجهی از رژیم غذایی حشره خواری به شمار می روند.
پشتیبانی دوستداران محیط زیست از حشره خواری
دوستداران محیط زیست نیز از حشره خواری پشتیبانی می کنند زیرا حشرات در مقایسه با گاوها گازهای گلخانه ای کمتری منتشر می کنند و حدود یک چهارم از خوراک دام را نیاز دارند.
همچنین فضای کمتری نیز برای نگهداری آنها لازم است در حالی که دامپروری ها موجب کاهش مناطق جنگل کاری می شوند اما تولید حشرات در ساختمان های پوشیده امکانپذیر است.
در حال حاضر نیز مواد غذایی و خوراک های غیرمتداولی در برخی از مناطق جهان مصرف می شوند.
سوپ مار سمی تا تخم مورچه و عنکبوت سرخ شده!
در هنگ کنگ سوپ مار در اغذیه فروشی ها عرضه می شود که با استفاده از مارهای سمی تهیه می شود. در این منطقه افرادی وجود دارند که نسل هاست به پرورش مار برای تهیه این غذا پرداخته اند و معتقدند این غذای سنتی برای سلامت خوب است.
در شهر یوگیاکارتای اندونزی مارهای کبری شکار می شوند و از گوشت آنها در تهیه همبرگر و غذاهای دیگر استفاده می شود.
در کامبوج که مردم به دلیل شایع بودن آنفلوآنزای مرغی حاضر به مصرف مرغ نیستند، خوردن موش صحرایی محبوبیت یافته و همچنین عنکبوت سرخ شده نیز یکی دیگر از غذاهای پرطرفدار در این کشور فقیر آسیایی است.
در صحرایی نزدیک شهر تبوک عربستان غذای سنتی به نام کابسا معروف است که در تهیه آن از گوشتسوسمار اوروماستیکس استفاده می شود. این سوسمار می تواند به شکل سرخ شده یا حتی خام مصرف شود و طبق باور محلی، خون آن می تواند برای قو ی تر کردن بدن یا درمان بیماری استفاده شود.
در ایالت سانتاندر کلمبیا هر سال در فاصله ژوئن تا آوریل، کشاورزان و ساکنان مورچه های بزرگی به نام کولوناس را جمع آوری کرده و با آنها یک غذای اگزوتیک و ویژه درست می کنند.
اما شاید هیچ کس به اندازه مکزیکی ها که غذاهایی مانند تخم مورچه، ملخ، حلزون و کرم می خورند از پیام فائو استقبال نکرده اند!
در مکزیک حشرات صدها سال است که بخشی از رژیم غذایی مردم هستند و در دورانی که دامپروری وجود نداشت، حشرات به عنوان منبع پروتئین مورد مصرف قرار می گرفتند و حتی کاشفان کلمبیایی این سرزمین نیز نتوانستند مانع مصرف حشرات توسط گروه های قومی شوند.
منبع : ایسنا
علاقه مندی ها (Bookmarks)