به همت متخصصان سازمان انرژي اتمي کشورمان و با افزايش قدرت چشمه پرتوزا در پژوهشکده کاربرد پرتوهاي اين سازمان، اين مرکز ظرفيت ميکروب زدايي و استريل کردن بيش از 12 هزار کارتن در ماه از محصولات پزشکي و غذايي را به دست آورد.
دکتر حسين کاظمي نژاد، رئيس پژوهشکده در مصاحبه با خبرنگار ما، با اشاره به افزايش ظرفيت و سرعت پرتودهي محصولات غذايي، گياهان دارويي و ابزارهاي پزشکي گفت: ما هم اکنون آمادگي همکاري با صنايع مختلف را براي ميکروب زدايي و استريل کردن (سترون سازي)توليدات آنها را داريم.
رئيس پژوهشکده کاربرد پرتوها ،ميکروب زدايي محصولات مختلف غذايي به وسيله پرتوهاي گاما را از جمله روشهاي پرکاربرد در کشورهاي پيشرفته براي نگاهداري طولاني مواد غذايي و همچنين استريل کردن ابزارهاي پزشکي ذکر کرد و گفت: از آنجا که در اين شيوه نيازي به مواد شيميايي نيست، کيفيت محصولات تغييري نمي کند و ماده اضافه اي هم در آن باقي نمي ماند، به عنوان يک شيوه برتر شناخته مي شود.
وي افزود: با توجه به اين که قدرت چشمه اين مرکز طي سالهاي استفاده به تدريج کم شده بود و از طرف ديگر هماهنگ با گسترش صنايع پزشکي و غذايي کشور نياز به افزايش خدمت رساني وجود داشت از اين رو متخصصان سازمان موفق شدند تا قدرت چشمه کبالت 60 پژوهشکده کاربرد پرتوها را افزايش داده و به اين ترتيب ظرفيت ميکروب زدايي و استريل (سترون سازي) تابش گاما به بيش از 12 هزار کارتن در ماه رسيد.
براساس اين گزارش، هم اکنون از پرتوهاي گاما در سترون سازي محصولات پزشکي، غذايي و بهداشتي در بسته بندي از راه حذف باکتري و ميکروب ها، حشره زدايي و حذف جانوران موذي از محصولات پزشکي، فرآوري مواد پليمري براي بهبود خواص فيزيکي و مکانيکي استفاده مي شود.
با توجه به اين که در بسياري از کشورها حدود 20 درصد مواد غذايي به علت نگهداري نامناسب و کمبود امکانات نگهداري از بين مي رود، تابش پرتو مي تواند حشرات، انگل ها و عوامل بيماري زا را نابود کند و مدت نگهداري مواد غذايي مانند مرغ، ماهي و ميوه هاي تازه را افزايش دهد. اين روش موجب مي شود تا از ضد عفوني کننده ها که نه فقط سمي هستند بلکه در دراز مدت سبب بروز سرطان مي شوند، استفاده نشود.
در سازمان انرژي اتمي کشورمان نيز از سالها قبل تحقيقات مختلفي درباره اثرات پرتودهي در نگه داري محصولات غذايي مانند خرما، پسته و گوشت انجام شده است.
علاقه مندی ها (Bookmarks)