آموزش دهي و ارائه هشدار به کاربران، بهترين کاري است که ميتوان جهت مقابله با اين دزديها انجام داد. واضح است که مسدود کردن سرچشمه اين ايميلها، خيلي جواب نخواهد داد زيرا بزهکاران به راحتي ايميل خود را عوض ميکنند و دوباره همان آش و همان کاسه!
کلاهبرداريهاي اينترنتي مسئله جديدي نيست که بخواهيم به تفصيل در مورد آن بحث کنيم اما نکته قابل تامل اين است که هرچه کاربران جديدتري از کشورهاي مختلف وارد اين عرصه ميشوند، کلاهبردارها مجال يکهتازي وسيعتري پيش روي خود مشاهده ميکنند.
کامبوج با دارا بودن 44 هزار کاربر اينترنتي، يکي از اهداف جديد شياطين سايبر به شمار ميرود.
به اين ماجرا دقت فرماييد:
خانم Amy هنرپيشه کامبوجي، هنگامي که اوايل ماه جاري ايميل خود را چک ميکرد، با مطلب عجيب و غيرقابل انتظاري روبرو شد.
اين بازيگر سينما، خود در اين باره ميگويد: «وقتي ايميلم را چک ميکردم، متوجه ايميلي شدم که در آن ادعا شده بود من در يک بخت آزمايي در انگلستان برنده شدهام و احتمالاً مبلغ زيادي پول به من تعلق گرفته است. من طبق آنچه که در ايميل خواسته بودند به آنها جواب دادم و نام، شماره تلفن و آدرس ايميلم را در اختيارشان گذاشتم.»
امي نميدانسته که او گرفتار يک حقه اينترنتي شده و هر ساله ميليونها ايميل اينچنيني، سر از inbox کاربران درميآورد.
البته وي دلايل مختلفي داشت که باعث اميدوارياش ميشد. به عنوان مثال زن برادر وي به تازگي در قرعهکشي ويزاي آمريکا برنده شده بود و امي بيچاره اينگونه ميپنداشت که او هم برنده 300 هزار پوندي شده که در ايميل کذايي از آن سخن به ميان آمده است!
اما اين ماجرا کمي مشکوک ميزد، چون امي ميگويد: «پس از اينکه من به ايميل آنها پاسخ دادم، آنها بلافاصله ايميل ديگري براي من فرستادند و از من خواستند که با اين بانک و آن بانک تماس بگيرم. در آخر من ديدم قضيه کمي عجيب است و اين سوال برايم پيش آمد که آنها به حساب من چه کار دارند؟! به همين خاطر به آنها گفتم که در اين مورد اطمينان خاطر ندارم و بايد با دوستانم صحبت کنم.»
امي افزود: «دوستان من از شانس خوبي که به من رو کرده بود، هيجانزده شده بودند(!) اما من خودم دودل بودم. تا اينکه يکي از دوستان انگليسيم خيلي قرص و محکم به من گفت که کلاهبرداران قصد فريبم را دارند.»
دليل اينکه اين کاربر انگليسي به پشت پرده قضيه پي برده بود، اين بوده که برخلاف کامبوج، مشت کلاهبرداريهاي اينترنتي نزد کاربران بسياري از کشورهاي دنيا باز شده است. اين شيادي به نامهاي «اسپم 419» يا «کلاهبرداري نيجريهاي» شناخته ميشود زيرا اولين بار شروع آن از نيجريه بوده است.
به گزارش Radio Australia آموزش دهي و ارائه هشدار به کاربران، بهترين کاري است که ما ميتوانيم جهت مقابله با اين دزديها انجام دهيم. واضح است که مسدود کردن سرچشمه اين ايميلها، خيلي جواب نخواهد داد زيرا بزهکاران به راحتي ايميل خود را عوض ميکنند و دوباره همان آش و همان کاسه.
احتمالاً شما هم دست کم براي يک بار هم که شده اين ايميلهاي وسوسه برانگيز را در inbox خود مشاهده کردهايد؛ اينطور نيست؟
علاقه مندی ها (Bookmarks)