بر اساس تحقيقي جديد، برخي ازپژوهشگران آمريكايي به اين نتيجه رسيدند كه افزايش ميزان قند خون خطر ابتلا به بيماري آلزايمر را افزايش مي دهد. ؛پژوهشگران آمريكايي در تحقيقي جديد به اين نتيجه رسيداند كه ميزان بالاي قند خون ميتواند خطر ابتلا به آلزايمر را افزايش دهد. به گفته آنان قند خون بالا ميتواند به رگهاي خوني مغز چنان صدمه اي وارد كند كه شرايط براي شكل گرفتن بيماري آلزايمر فراهم شود. بر اساس اين تحقيق علاوه بر سكته قلبي و آسيب ديدن كليه، بيماري آلزايمر نيز از عواقب ناشي از بيماري قند محسوب مي شود.
نتايج اين پژوهش كه توسط دانشمندان دانشگاه شهر سياتل انجام شده، در نشريه علمي „New England Journal of Medicine“ منتشر شده است. در اين بررسي تعدادي از دانشمندان براي انجام تحقيق خود بيش از ۲ هزار نفر از افراد بالاي ۶۵ سال را مورد معاينه قرار دادند. تنها بخشي از اين شركت كنندگان در زمان آغاز اين تحقيق دچار بيماري قند بودند. پس از آن دانشمندان اين افراد را ۲۰ سال تحت نظر داشتند و رابطه قند خون آنان را با ابتلا به بيماري آلزايمر تجزيه و تحليل ميكردند. پس از گذشت ۷ سال، بيش از ۵۰۰ نفر از اين ۲ هزار نفر دچار آلزايمر شده بودند. از اين ۵۰۰ نفر، ۴۵۰ نفر دچار بيماري قند نبودند، بلكه فقط ميزان قند خون بالايي داشتند.بنابراين آن ها به اين نتيجه رسيدند ميزان بالاي قند خون نيز ميتواند خطرابتلا به آلزايمر را افزايش دهد،اما با وجود رسيدن به اين نتيجه دانشمندان دانشگاه واشنگتن يافتههاي خود را محتاطانه تفسير ميكنند.
به گفته اين محققان، دادههايي در اين مورد يافت نشده كه انسانها ميتوانند از طريق پايين نگه داشتن ميزان قند خون خود، خطر ابتلا به بيماري آلزايمر را كاهش دهند.آنها ميافزايند كه يك مكانيزم ديگر نيز ميتواند ريسك ابتلا به آلزايمر را افزايش داده باشد. شايد اين افراد در طول انجام تحقيق دچار آلزايمر شدند و در نتيجه كمتر به سلامت خود دقت كردند و به همين خاطر قند آنها بالا رفته است.
منبع: ایرنا
علاقه مندی ها (Bookmarks)