فواید اهدای خون برای فرد اهدا کننده
همه می دانند که اهدای خون برای نیازمندان به خون، بسیار اهمیت دارد اما پژوهش های فزاینده دانشمندان نشان داده است که این سودمندی می تواند دوطرفه باشد.
یافته ها نشان داده که اهدای خون، خطر حملات قلبی و حتی سرطان را کاهش می دهد. این امر حتی باعث سوزاندن 650 کالری برای هر پاینت خون اهدایی می شود. تصور می شود که این مزایا از کاهش سطح آهن خون ناشی می شود.
آهن بر میزان غلظت و چسبندگی بافت خون تاثیر می گذارد و سطوح بالای آهن می تواند باعث غلیظ تر شدن خون شود. سطوح افزایش یافته آهن همچنین فرآیند اکسایش کلسترول را تسریع می کند. این امر می تواند بر قوام خون اثر گذاشته و در زمان حرکت در میان رگ های خونی اصطکاک افزایشی ایجاد کند.
همانطور که این اصطکاک می تواند ساییدگی و پارگی مخاط رگ ها را افزایش دهد، همچنین می تواند به بیماری های قلبی عروقی منجر شود. از آنجایی که اهدای خون برخی از این محتوای آهن را از بین می برد، ممکن است در صورت انجام بر یک پایه منسجم از یک مزیت محافظتی با کمک به رقیق کردن خون برخوردار باشد.
بر اساس پژوهشی که در مجله American Medical Association منتشر شده، محققان دریافتند که افراد سنین 43 تا 61 سال که هر شش ماه یکبار خون اهدا می کردند از سابقه سکته قلبی و مغزی کمتری برخوردار بودند.
پژوهش انجام شده بر روی 2682 مرد فنلاندی نشان داد که آنها از 88 درصد خطر کمتر ابتلا به حملات قلبی نسبت به افرادی که خون نمی دهند، برخوردارند.
همچنین پژوهشی که در مجله موسسه ملی سرطان منتشر شده، آهن را به خطر بیشتر ابتلا به سرطان مرتبط دانسته چراکه تصور می شود آسیب رادیکال های آزاد را در بدن افزایش می دهد.
در کنار این نظریه، یک پژوهش 5/4 ساله بر روی 1200 فرد نشان داد افرادی که دو بار در سال خون اهدا می کنند از خطر ابتلای کمتر به سرطان برخوردار بودند. اگر چه این مزایا بستگی به اهدای خون بر یک پایه منسجم دارد.
از دیگر عوارض جانبی مفید اهدای خون این است که می تواند میزان زیادی کالری بسوزاند. پس از اهدای خون، بدن تمام حجم خون را طی 48 ساعت و تمام سلول های قرمز خون را طی چهار تا هشت هفته جایگزین می کند.
دانشگاه کالیفرنیا در سان دیگو برآورد کرده که با هر یک پاینت خون اهدایی، 650 کالری در بدن در زمان بازسازی سوزانده می شود.
علاقه مندی ها (Bookmarks)