یکی از مهمترین دلایل بروز حساسیت های دندانی مصرف برخی از مواد غذایی به ویژه شکلات های مغزدار است که باعث ایجاد سائیدگی دندان و باعث حساس شدن آنها در برابر سرما، گرما، شیرینی و ترشی و پوسیدگی دندان می شود.به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، پوسیدگی دندان نوعی بیماری است. در این بیماری بافت سخت دندان شامل مینا و سپس عاج دندان در اثر ترشح اسید از باکتریهای پوسیدگی زا (عمدتاً استرپتوکوک موتان) مواد معدنی کلسیم و فسفر را ازدست داده و به تدریج از بین میروند.
پوسیدگی دندان مرحله غیر قابل برگشت در فرآیند حل شدن مواد معدنی مینا توسط اسید محسوب شده و درمان آن تنها از راه جایگزینی بافت سخت از دست رفته دندان با مواد ترمیمی دندانپزشکی امکان پذیر میباشد.
اکنون براساس بررسی های اخیر متخصصان فرانسوی شکلات هایی که حاوی کارامل و انواع مغز دانه ها هستند هنگام جویدن به سطح دندان چسبیده می شوند و مصرف مداوم آنها باعث ایجاد حساسیت های دندانی و پوسیدگی دندان ها می شود.
به همین دلیل توصیه می شود در مصرف این شکلات ها زیاده روی نکنید حتماً پس از مصرف دندان هایتان را با آب بشویید.
یک مسواک خوب باید ۳ تا ۴ دسته مو و ۱۰ تا ۱۲ دسته مو از جنس نایلون در طول باشد اما بر خلاف باور عموم مسواک های سخت دندان ها را خوب تمیز نمی کند و باعث سایش و حساسیت دندانی می شوند و پوسیدگی دندان ها را افزایش می دهند .
اگر پوسیدگی تاج دندان به موقع متوقف و جایگزین نشود و پوسیدگی به ریشه دندان برسد نیاز به درمان ریشه (rct یا عصب کشی) میباشد و در موارد شدیدتر ممکن است حتی نیاز به خارج کردن یا اصطلاحا کشیدن دندان باشد.
گرچه پوسیدگی دندان یکی از رایجترین مشکلات بدن انسانها است، اما رابطه پیچیده میان رژیم غذایی بیمار و بروز و ظهور حفرههای دندانی، هنوز کاملاً شناخته نشده است.
پوسیدگیها توسط باکتری استرپتوک موتانس بر روی دندان بوجود می آیند.
علاقه مندی ها (Bookmarks)