خورش پختن از ویژگیهای یک کدبانوی ایرانی است. هرچقدر بلد باشید غذای فرنگی بپزید، باز هم خورش پختن است که مهارت شما در آشپزی را نشان میدهد و اگر میخواهید آشپزیتان را به رخ بکشید، باید یکی از خورشهای معروف ایرانی را سر سفره بگذارید.
مجله سیب سبز: خورش پختن از ویژگیهای یک کدبانوی ایرانی است. هرچقدر بلد باشید غذای فرنگی بپزید، باز هم خورش پختن است که مهارت شما در آشپزی را نشان میدهد و اگر میخواهید آشپزیتان را به رخ بکشید، باید یکی از خورشهای معروف ایرانی را سر سفره بگذارید. هر خانم ایرانی پختن 3 خورش معروف فسنجان، قیمه و قورمه سبزی را بلد است، اما این چند فوت کوزهگری در خوشمزهتر شدن خورش به شما کمک میکند.
خورش فسنجان پر روغن
زیبایی خورش فسنجان به روغن پس دادن آن است. روغن گردوها وقتی در خورش دیده میشود ظاهر براق و زیبایی به آن میدهد و به اصطلاح به خورش قوام میدهد. برای اینکه خورش روغن پس دهد، میتوانید از آب سرد یا یخ استفاده کنید. بعد از ریختن و قل خوردن گردوها میتوانید چند یخ را یکییکی یا یک لیوان آب سرد را کمکم به خورش اضافه کنید. هرچه این کار را آرامتر انجام دهید خورش روغن بیشتری پس میدهد.
قورمهسبزی با قلم گوسفند
مغز قلم گوسفند قورمهسبزی را بسیار خوشمزه میکند. میتوانید همراه گوشت یک قلم گوساله یا گوسفند در خورش بیندازید و بگذارید همراه با خورش جا بیفتد. اگر میخواهید کار را تمام کنید، میتوانید مغز قلم را قبل از پخت بیرون بیاورید و سبزی را با چربی آن سرخ کنید. خورش شما مزه بسیار متفاوت، لذیذ و خوشمزهای به خود خواهد گرفت. اگر به خورش، آبلیمو میزنید بهتر است آن را در آخر اضافه کنید تا جوش نخورد. جوش خوردن آبلیمو خورش را تلخ و رنگ آن را خراب میکند.
قیمه با لپه خوشمزه
خیلیها لپه قیمه را از قبل میپزند. اما با این روش آب لپه که بخشی از قوام خورش به گردن آن است، به همراه خاصیتش دور ریخته میشود. شما میتوانید لپه را از شب قبل خیس کنید. سپس موقع تفت دادن گوشت، لپه را هم بههمراه آن تفت دهید. اگر لپه خیس نشده باشد سفت میشود اما لپه خیس با تفت داده شدن فقط خوشمزهتر میشود و طعم گوشت به خود میگیرد. لپه خیس شده به همراه گوشت کاملا خواهد پخت.
اگر خورش شور شد
اگر خورشتان شور شد نگران نباشید. کافی است مارک نمکی كه در غذا میریزید را عوض کنید تا مقدار آن به راحتی کم و زیاد شود. بهعلاوه برای هر آشپزی پیش میآید که نمک از دستش در برود و در خورش بریزد. اگر این اتفاق افتاد کافی است یک سیبزمینی را چهارقاچ کنید و در خورش بیندازید. سیبزمینی نمک را به خود میگیرد و میتوانید نیم ساعت بعد آن را بیرون بیاورید. سیبزمینی تندی را هم به خود میگیرد. پس اگر فلفل خورش زیاد شد هم میتوانید همین کار را کنید.
اگر خورش سوخت
اشتباهی که بیشتر خانمها میکنند این است که وقتی خورش ته میگیرد بلافاصله در آن آب میریزند. با این کار طعم سوختگی در خورش میماند و دیگر نمیتوانید کاری با آن بکنید. به جای این کار به محض اینکه خورش ته گرفت زیر آن را خاموش کنید، خورش را طوری به ظرف دیگر انتقال دهید که بخش سوخته منتقل نشود. سپس کمی روغن، آب، نمک و ادویه به خورش اضافه کنید و بگذارید ادامه پخت به اضافه نیم ساعت را طی کند.
علاقه مندی ها (Bookmarks)