8 نقطه پرمیکروب دنیا که با آنها تماس داریم
ارائه و معرفی فهرستی از پرمیکروب ترین نقاط عمومی که بسیاری از ما روزانه با آن تماس داریم می تواند به ارتقای آگاهی درباره نظافت بیشتر پس از لمس غیر قابل اجتناب این نقاط کمک کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، یک فرد بالغ می تواند ظرف یک دقیقه 30 شی را لمس کند که در میان این اشیاء شامل سطوح پرترافیک و دربرگیرنده میکروب چون دستگیره های در، دستگاه های تلفن روی میزی، کنترل از راه دورها نیز می شود.
در خانه ما هرکاری می توانیم انجام می دهیم تا میکروب زدایی کرده و جرم ها را از بین ببریم اما وقتی که از خانه به منظور غذا خوردن در رستوران، خرید کردن و یا مراجعه به پزشک خارج می شویم چه اتفاقی رخ می دهد؛ معرفی این نقاط که روزانه ما به طوری اجتناب ناپذیری آنها را لمس می کنیم می تواند راهی برای توجه نظافت و گریز از بیماری باشد.
منوی رستوران
تاکنون دیده اید که کسی منوی رستوران را بشوید؟ احتمالا پاسخ منفی است. تحقیقات انجام شده در مجله پزشکی ویروس شناسی نشان داده است که ویروسهای سرماخوردگی و آنفلوآنزا در سطوح سخت به مدت 18 ساعت زنده می مانند. اگر یک رستوران محبوب را در نظر بگیرید، متوجه خواهید شد که صدها نفر روزانه دستهای خود را به منوی آن مالیده و میکروبها را به دیگران منتقل می کند. از این رو هرگز اجازه ندهید که منوی رستوران به بشقاب یا ظروف نقره ای که با آن غذا می خورید نزدیک شود، پس از سفارش غذا از روی منو دستهای خود را بشویید.
برشهای لیمو لبه لیوان
براساس نتایج تحقیقات انجام شده توسط مجله سلامت زیست محیطی، 70 درصد از برشهای لیمو که در رستورانها برای تزئین لبه لیوان قرار می گیرد حامل میکروب و بیماری است. وقتی که محققان 21 برش لیمو از 21 رستوران مختلف را بررسی کرده به این نتیجه رسیدند که 25 میکروارگانیسم مختلف در لیموها کمین کرده اند.
به پیشخدمت بگویید که نوشیدنی خود را بدون میوه های تزئینی می خواهید.
ظروف نگهداری سس و چاشنی
کمتر رستورانی وجود دارد که ظروف نگاهداری سس و چاشنی خود را با مایع سفید کننده بشوید. حقیقت این است که بسیاری از مردم پیش از غذاخوردن دستهایشان را نمی شوید. حتی وقتی که دستهای خود را بشویید شاید فردی که قبل از شما به بطری سس دست زده این کار را نکرده باشد و این امر موجب شود که تمام میکروبهای دست وی به دست شما و یا حتی روی سیب زمینی سرخ کرده های شما قرار گیرد. حتی گرفتن بطری با یک دستمال نیز در این زمینه موثر نیست، دستمالها مستعد گرفتن میکروب هستند، از این رو میکروارگانیسمها به سادگی از آن رد می شوند.
دستگیره در سرویسهای بهداشتی عمومی
تاکنون تلاش کرده اید که بدون دست زدن به دستگیره در از سرویسهای بهداشتی عمومی خارح شوید؟ یک دستمال کاغذی اضافه در دستتان بگیرید و با استفاده از آن دستگیر در را باز کنید، شاید سایرین تصور کنند که شما از میکروب وحشت دارید اما مهم نیست چرا که شما این افراد را هرگز نمی بینید و شما فردی هستید که بیمار نخواهید شد.
ظروف صابون مایع
حدود 25 درصد از ظروف صابون مایع در سرویسهای بهداشتی عمومی دارای باکتریهای مدفوعی هستند. براساس اظهارات دکتر چارلز گربا اکثر ظروف نگهداری صابون مایع در سرویسهای بهداشتی عمومی هرگز تمیز نمی شوند بنابراین باکتری در ظرف صابون رشد می کند و انباشته می شود و در نهایت دستهای کثیف به آن دست می زند بنابراین این ظرف می تواند محل کشت مستمر و تغذیه میلیونها میکروب و باکتری باشد.
چرخ خرید در سوپرمارکت
دسته چرخهای خرید در طی تحقیق توسط محققان دانشگاه آریزونا بررسی و مشخص شد که دوسوم دسته های چرخهای خرید آلوده به باکتری مدفوعی هستند. در حقیقت شمار باکتری های این چرخهای خرید از تعداد سرویسهای بهداشتی عمومی تجاوز می کرد.
دسته این چرخ را با یک حوله ضدعفونی تمیز کنید و سپس دستهای خود را به آن بگیرید. در برخی از کشورهای جهان برخی از فروشگاه ها چنین حوله هایی را در اختیار مشتریان می گذارند. درحالی که در فروشگاه خرید می کنید از خوردن نمونه غذاهای رایگان پرهیز کنید چرا که راه دست - جرم - دهان بسیار ساده و مستقیم تلقی می شود.
سرویسهای بهداشتی هواپیما
وقتی که پزشکان و محققان میکروبهای جتهای تجاری را بررسی کردند به این نتیجه رسیدند که سطوح آلوده به باکتری اشریشيا کولای یا " E. coli " هستند. جای تعجب نیست که احتمال سرماخوردگی افراد هنگامی که با هواپیما سفر می کنند بیشتر می شود.
بهتر است که هنگام سفر با هواپیما چای سبز مصرف کنید. افرادی که دوبار در روز به مدت سه ماه چای سبز مصرف می کردند تا یک سوم علائم سرما خوردگی کمتری داشتند.
مطب پزشک
مطب پزشک جایی نیست که بتوان در آن از جرم و باکتری پرهیز کرد. برای محدود کردن میزان قرارگیری در برابر میکروبها بهتر است مجله ها و کتابهای خود را همراه داشته باشید و به مجله های مطب پزشک دست نزدید.
بسته های دستمال و یا پاک کننده با 60 درصد الکل همراه داشته باشید. در اتاق انتظار بین خود و بیماران دیگر دو صندلی فاصله بگذارید تا میکروبهای آنها به شما انتقال پیدا نکند. میکروبها از قطرات ناشی از سرفه و عطسه پیش از رسیدن به زمین می توانند تا یک متر آن طرف تر پرتاب شوند.
بوفیلند
علاقه مندی ها (Bookmarks)