دوست عزیز، به سایت علمی نخبگان جوان خوش آمدید

مشاهده این پیام به این معنی است که شما در سایت عضو نیستید، لطفا در صورت تمایل جهت عضویت در سایت علمی نخبگان جوان اینجا کلیک کنید.

توجه داشته باشید، در صورتی که عضو سایت نباشید نمی توانید از تمامی امکانات و خدمات سایت استفاده کنید.
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 , از مجموع 1

موضوع: چرا آب گرم زودتز از آب سرد منجمد میشود؟

  1. #1
    دوست آشنا
    رشته تحصیلی
    ب قیافم چی میخوره ؟
    نوشته ها
    459
    ارسال تشکر
    2,281
    دریافت تشکر: 3,853
    قدرت امتیاز دهی
    3943
    Array
    v.m 2020's: جدید145

    پیش فرض چرا آب گرم زودتز از آب سرد منجمد میشود؟


    شک کردن در مورد اینکه آب گرم زودتر منجمد میشود یا آب سرد؛ممکن است ساده به نظر برسد ولی دلایل تقریبا محکم علمی ممکن است شما را به فکر کردن دوباره در این مورد وادار کند.
    این اتفاق طبیعی(اثر امپمبا)نام دارد.این نام را به افتخار (اراستو امپمبا)((دانش آموزی که این اثر را مشاهده وثبت کرد))انتخاب کرده اند.اثر او زمانی رخ میدهد که دو مقدار مساوی آب را با دماهای متفاوت را در معرض منبع سردی قرار می دهند و آبی که دمای بالاتری دارد زودتر منجمد میشود. مشاهده ی این دانش آموز شک های دانشمندانی مثل:ارسطو و دکات را به یقین تبدیل کرد. برای توضیح این اثر اولین عاملی که به بحث گذاشته میشود؛تبخیر سطحی مایع است.مولکول های سطحی مایع همواره در حال جدا شدن از سطح مایع هستند.به همین دلیل است که لیوان آب در دمای معمولی؛پس از چند روز کاملا خالی میشود و قدری که دمای آب بالا تر باشد متعاقبا تبخیر سطحی زود تر رخ میدهد.به این تر تیب در اثر امپمبا؛تا زمانی که هر دو مقدار آب منجمد شودند؛تبخیر سطحی زودتر در سطح آب با دمای بالاتر انجام میشود.و با داشتن مقدار کم تری آب برای منجمد شدن؛آب با دمای بالا تر زود تر منجمد میشود. ایراد این قسمت این است که این توضیح برای حالتی درست است که سطح مایع باز باشد و در حالتی که سطح مایع بسته است معنی ندارد؛ولی اثر امپا در محفظه های بسته هم انجام میشود. توضیح دیگری هم برای این اثر میدهند و آن این است که مقدار گازهای حل شده در آب گرم کم تر است و به همین دلیل زودتر از آب سردمنجمد می شود. دلیل دیگری که ارائه می شود این است که در زمان منجمد شدن آب از پایین به بالا یخ میزند و با دارا بودن اختلاف جریان حرکت گرما سریع تر انجام می شود.به این معنی که هر قدر اختلاف دمای سطح آب و کف آب در حال انجماد بیشتر باشد؛حرکت گرما سریع تر انجام می گردد و به همین دلیل هم آب با دمای بالا تر زودتر منجمد میشود.

    جسمش زیر خاک قبرستان
    روحش در اوج اسمان
    صدایش در گوشمان
    و
    .
    .
    .
    یادش همیشه در قلبمان


  2. کاربرانی که از پست مفید v.m 2020 سپاس کرده اند.

    H37

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. کمک (روش های مختلف سنتز ...)
    توسط majid_metallurgy در انجمن مهندسی مواد و متالورژي
    پاسخ ها: 1
    آخرين نوشته: 4th April 2012, 01:07 PM
  2. روشهاي طراحي و سنتز داروهای آلي
    توسط parichehr در انجمن شیمی آلی
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 15th November 2010, 09:24 PM
  3. مشتقات سنتز شده كربوفسفاتها
    توسط *مینا* در انجمن شیمی آلی
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 6th November 2009, 08:47 PM
  4. خبر: تراشه یک گیگاهرتز برای گوشی‌های همراه
    توسط A.L.I در انجمن اخبار تلفن همراه
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 1st August 2009, 09:48 AM
  5. پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 21st December 2008, 11:13 AM

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •