حتما همینطوره
پس پیش به سوی غذاهای سالم و سبک
حتما همینطوره
پس پیش به سوی غذاهای سالم و سبک
سوسيس سرطانزا است
هر چند همه مردم ميدانند سوسيس غذاي سالمي نيست ، اما شيميدانان در يك تحقيق جديدي تركيباتي در سوسيس يافتهاند كه باعث جهش ژنتيكي ميشود و خطر بروز سرطان را افزايش ميدهد.
در تهيه سوسيس و محصولات مشابه از ماده نيترات به عنوان نگهدارنده در آنها استفاده ميشود باعث بروز جهشهاي ژنتيكي سرطانزا ميشود.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از واشنگتن، محققان مركز پزشكي دانشگاه نبراسكا در اين مطالعه اقدام به خريد بستههاي بزرگ سوسيس و كالباس از يك فروشگاه كردند.
سيدني ميرويش سرپرست اين تحقيق ميگويد اين نوع فراوردهها به اين خاطر انتخاب شدند كه مصرف زيادي دارند و از نيترات به عنوان ماده نگهدارنده در آنها استفاده ميشود. همچنين مصرف اين نوع گوشتها با ابتلا به سرطان روده بزرگ مرتبط شناخته شدهاند.
اين محققان پس از آنكه با آب، تركيبات داخل سوسيس و كالباس را استخراج كردند ، تركيبات N-nitrosoر آن يافتند.
سپس اين مواد در تماس با باكتري سالمونلا قرار داده شد كه ميزان جهش ژنتيكي آن را را چهار برابر افزايش داد.بيشتر تركيبات N-nitroso در حيوانات آزمايشگاهي باعث بروز سرطان شدهاند. اين تركيبات احتمالا در بروز چندين نوع سرطان انساني نقش دارند.
نيترات سديم به برخي فراوردههاي گوشت و ماهي به عنوان يك ماده نگهدارنده افزوده ميشود. چنانچه آثار زيانبار اين ماده ثابت شود، شيوه توليد سوسيس نيز تغيير خواهد كرد. به گزارش پايگاه اينترنتي لايوساينس، ميزان اين مواد شيميايي در مارك برابر متغير است.
ميرويش گفت تفاوت در شيوههاي توليد يك موضوع قابل تحقيق است و درصورت اثبات خطرناك بودن اين تركيبات ميتوان روشهاي توليد را تغيير داد.
مصرف سوسيس در تحقيقات گذشته با ابتلا به سرطان روده بزرگ مرتبط شناخته شده است. در تهيه سوسيس از ماده نگهدارنده نيترات سديم استفاده ميشود كه ميتواند به تشكيل مواد شيميايي موسوم به تركيبات كمك كند. اين تركيبات در حيوانات آزمايشگاهي سرطانزا است. ايجاد جهش ژنتيكي در روده خطر بروز سرطان روده بزرگ را افزايش ميدهد.
محققان قصد دارند در آينده تاثير سوسيس در موشها آزمايش كنند.
جيمز هاجز رييس بنياد موسسه گوشت آمريكا درواشگتن نتايج اين تحقيق را مقدماتي خواند كه نياز به بررسيهاي بيشتر دارد و گفت سرطانزايي اين تركيبات درانسان اثبات نشده است.
به گفته اين گروه صنعتي ميزان نيترات مورد استفاده در اين تحقيق بسيار بيشتر از آن مقداري است كه در فراوردههاي گوشت استفاده ميشود.
وي افزود اين خطر محدود به سوسيس نيست. ماهي خشك نمك اندود شده و ادويههايي مانند سسس سويا حاوي ميزان مشابه اين ماده شيميايي است.
منبع: خبر گزاری ایرنا
اللهم عجل لولیک الفرج
اگر حجاب ظهورت وجود پست من است
دعا كن كه بميرم چرا نمي آيي؟
سوسيس دودي با طعم سرطان
دودي كردن مواد غذايي از ساليان پيش براي ميكربزدايي و افزايش ماندگاري اين مواد رايج بوده، اما امروزه برخي متخصصان تغذيه معتقدند دودي كردن زياد مواد موجب سرطاني شدن آنها ميشود.
علي ميلاني بناب، كارشناس ارشد تغذيه در اين خصوص ميگويد: باتوجه به عطر، طعم و رنگ خوشايندي كه بهواسطه دودي كردن در مواد غذايي ايجاد ميشود، امروزه با داشتن امكانات منجمدسازي و وجود يخچال، استفاده از فرآيند دودي كردن ديگر به منظور افزايش ماندگاري محصول نيست بلكه اين ارضاي ذائقه تنوعپذير انسان قرن بيست و يكمي است كه هنوز دودي كردن را مورد اقبال قرار ميدهد و آن را به فهرست بلند بالاي عوامل خطرزاي سلامتي اضافه ميكند.
به گفته وي فرآيند دودي كردن باعث جلوگيري از رشد باكتريها و كند شدن روند تجزيه چربيها در محصول ميشود. ولي در مقابل دود به كار گرفته شده حاوي صدها مواد سمي است كه در پارهاي از موارد مشابه تركيبات سمي موجود در دود سيگار است كه اين تركيبات با تحريك دستگاه گوارش به طور جدي ميتواند بر سلامت انسان اثر بگذارد و احتمال بروز برخي سرطانها از قبيل سرطان معده و كولون را بالا ببرد.
جالب است بدانيد خطر استفاده 50 گرم سوسيس دودي معادل مصرف يك پاكت سيگار يا 4 روز تنفس هواي آلوده شهري است.
ميلاني بناب با اشاره به اين موضوع خاطرنشان ميكند: براي دودي كردن محصول 8 تا 10 ساعت آن را در اتاقكهاي مخصوص در معرض دود حاصل از سوختن تدريجي چوب درختاني مانند توسكا، سپيدار و صنوبر قرار ميدهند و بسته به نوع چوب طعم متفاوتي در محصول نهايي ايجاد ميشود.
وي ميگويد: در شرايط غيركنترل شده، سوختن اين مواد (بويژه چوب صنوبر) باعث ايجاد تركيبات «هيدروكربني پليسايكليك آروماتيك» نظير «آنتراسن» ميشود كه اين تركيبات سمي و سرطانزا هستند و به محصول دودي شده راه مييابند.
علاوه بر اين مونواكسيدكربن حاصل از سوخت چوب با هموگلوبين و ميوگلوبين خون موجود در محصول تركيب ميشود و رنگ خاص محصولات دودي را ايجاد ميكند. ميلاني بناب اظهار ميكند: مونواكسيدكربن بار ميكروبهاي هوازي را در محصول نهايي ميكاهد و اكسيداسيون چربيها را كندتر ميكند كه البته با تحريك ميكروبهاي سازنده هيستامين، مقدار هيستامين را در محصول بالا ميبرد و ميتواند باعث بروز واكنشهاي حساسيتي يا آلرژيك در مصرفكننده شود.
فرآيند دودي كردن باعث ايجاد تركيبات پراكسيدي بخصوص در سطح مواد گوشتي ميشود كه اين تركيبات نيز به نوبه خود بر خطر سرطان زايي محصول ميافزايند. اين كارشناس ارشد تغذيه ضمن اعلام اين مطلب ميافزايد: دودي كردن مواد گوشتي بويژه گوشت، ماهي، امكان فعاليت باكتري «ليستريا مونو سايتوژنز» را در محصول افزايش ميدهد، اين باكتري يكي از عوامل ايجاد مسموميتهاي غذايي است كه ميتواند علائم شديدي در نوزادان، سالمندان و ديگر افراد آسيبپذير ايجاد كند.
وي ميگويد: افراد مبتلا به سردردهاي ميگرني نيز بايد از خوردن مواد گوشتي دودي اجتناب كنند زيرا اين مواد غذايي حاوي تيرامين هستند و باعث تشديد اين نوع سردردها ميشوند.
خطرات ديگرعلاوه بر خطرات ذكر شده در بسياري از موارد ديده شده، مواد اوليه گوشتي كه براي دودي كردن مورد استفاده قرار ميگيرند حاوي آلودگيهاي اوليه و تركيبات حاصل از فساد موادغذايي هستند.
ميلانيبناب تصريح ميكند: باتوجه به اين كه در اين فرآيند، طعم ماده غذايي تغيير پيدا ميكند، تشخيص فساد اوليه ماده غذايي مشكل ميشود و اين ويژگي زمينه سودجويي و تقلبهاي موادغذايي را فراهم ميكند. وي در پايان خاطرنشان ميكند: اغلب غذاهاي دودي شده حاوي مقادير بالاي نمك هستند كه اين مساله ميتواند باعث بروز بيماريهايي مانند پرفشاري خون و سرطان شود، لذا بهتر است افراد مبتلا به اين بيماريها از خوردن اين نوع موادغذايي خودداري كنند.
منبع:جام جم آنلاين
اللهم عجل لولیک الفرج
اگر حجاب ظهورت وجود پست من است
دعا كن كه بميرم چرا نمي آيي؟
سوسیس علیه ریه
آیا شما هم گرفتار سرعت بالا و روابط پیچیده ی زندگی امروز شدهاید؟ شما هم در پیک نیکها خوراکیهای آماده، مثل سوسیس و کالباس و همبرگر را ترجیح می دهید؟
کیف بچهها را هم از نانهایی که لای آن از این جور چیزها گذاشته شده، پر می کنید؟ شکی نیست که آماده کردن و خوردن یک ساندویچ کالباس خیلی سریع تر و راحت تر از تهیه ی یک وعده آبگوشت است و احتمالاً، متاسفانه بچهها هم از ساندویچ استقبال بیشتری می کنند.
اما هیچ شده به زیانها و خطرهای این رژیمی که به آن عادت کردهاید، فکر کنید؟ به تازگی محققان هشدارهای جدیدی درباره ی زیانهای اینگونه فرآوردههای گوشتی آماده دادهاند.
البته تا به حال هشدارهای زیادی درباره ی خطر فرآوردههای گوشتی، مانند همبرگر، هاتداگ، سوسیس، کالباس و مشابه آن شنیده بودیم، اما بیشتر این خبرها حول این محور می چرخید که مواد نگهدارنده ی موجود در این فرآوردهها می تواند احتمال بروز انواع سرطانها را زیاد کند، بهخصوص سرطانهای دستگاه گوارش.
چندی قبل هم هشداری از محققان شنیدیم درباره ی بالا رفتن احتمال ابتلا به سرطان سینه در افرادی که از این فرآوردههای گوشت قرمز بیشتر استفاده می کنند.
این بار محققان هشدار دادهاند که نیتریت موجود در فرآوردههای گوشتی می تواند احتمال بیماری "انسداد مزمن ریوی" را بالا ببرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی رویترز، محققان دانشگاه كلمبیا در آمریکا می گویند حتی حذف عوامل خطرساز دیگر، مانند سیگار كشیدن، رژیم غذایی ناسالم و نیز بالا رفتن سن هم اثری در این نتیجه گیری نداشت و باز هم می توان گفت احتمال ابتلا به بیماری مزمن انسداد ریوی در افرادی كه دست كم 14بار در ماه، فرآوردههای گوشتی مصرف می كردند، 78 درصد بیشتر از افرادی بود كه این فرآوردههای گوشتی را مصرف نمی كردند.
در بیماری انسداد مزمن ریوی، که به آن "برونشیت مزمن" هم می گویند، عملکرد ریه تا حدی پایین می آید و فرد به طور مداوم دچار سرفه و تنگی نفس می شود. اغلب این بیماران که سیگاری هم هستند، لبها و انگشتان کبودی دارند که نشان دهنده ی پایین آمدن اشباع اکسیژن خون آنها به دلیل ناکارآمدی مجاری ریوی شان است.
به گفته ی این محققان، نیتراتها كه برای پیشگیری از خراب شدن گوشت و رنگ دار كردن به فرآوردههای گوشتی اضافه می شوند، می توانند به بافت ریه آسیب بزنند. لازم به توضیح است که در صنایع غذایی، در تهیه ی اغلب غذاهای آماده و کنسروی، از این نوع مواد نگهدارنده، برای حفظ طعم و تازگی خوراکیها، به طور گسترده استفاده می شود.
با این حال به نظر می رسد هنوز اعلام نظر قطعی جامعه ی پزشکی، پیرامون این اتهام جدید علیه همبرگر و سوسیس و کالباس، خیلی زود باشد.
خود این محققان تاكید كردهاند ملاحظات و محدودیتهایی در این مطالعه وجود دارد که نمی توان از آن یک نتیجه ی قاطع و صد در صد، علیه نیتریتها و فرآوردههای گوشتی گرفت.
برای این کار نیاز است که موضوع در گروههای جمعیتی مختلف و نمونههای بیشتری مطالعه شود.
البته شرط احتیاط و عقل آن است که تا اعلام نتیجه ی قطعی این مطالعه، از غذاهای تازه و همچنین گوشت سفید مرغ و ماهی بیشتر در رژیم غذایی مان استفاده کنیم و مصرف مقادیر کافی از میوه و سبزیجات را فراموش نکنیم، چرا که به هر حال فایدههای این مواد غذایی مشخص شده است.
این تحقیق در آخرین شماره ی نشریه ی "بیماریهای تنفسی و مراقبتهای ویژه" آمریکا منتشر شده است.
منبع: همشهری
اللهم عجل لولیک الفرج
اگر حجاب ظهورت وجود پست من است
دعا كن كه بميرم چرا نمي آيي؟
سوسیس و کالباس استرس را افزایش میدهند
یک متخصص تغذیه گفت:«مواد غذایی فرآوری شده و سوسیس و کالباس در افزایش استرس بدن نقش بسزایی دارند.»
دکتر مسعود کیمیاگر در گفتگو با سامانه خبری «سلامتنیوز» با بیان اینکه تغذیه مناسب کمک موثری به کاهش استرس و اضطرابهای ناشی از زندگی شهرنشینی میکند، اظهار داشت:«ماست، شیر، لاکتوتین موجود در کاهو و برخی از سبزیجات و میوهها چون سیب و انگور در ایجاد آرامش جسمی و روحی انسان تاثیرگذارند.»
وی افزود:«البته به همان اندازه که مصرف میوهها میتواند در کاهش استرس تاثیرگذار باشد، مصرف چای، قهوه و نوشابههای کافئیندار نیز در افزایش اضطراب و استرس موثر است.»
این متخصص تغذیه تصریح کرد:« برخی از افراد گمان میکنند که مصرف نوشیدنیهای الکلی میتواند آنها را از مشکلات و دغدغههای زندگی روزمرهشان رها کند این در حالی است که براساس تحقیقات صورت گرفته مصرف این نوع از نوشیدنیها در درازمدت فرد را با استرس بیشتری مواجه خواهد کرد.»
وی تاکید کرد:«عادات نامناسب غذایی مانند خوردن غذا در حین انجام کار و در اماکن شلوغ و پر سرو صدا نیز امکان هضم آن را دشوار کرده و فرآیند جذب غذا را با اختلال مواجه خواهد کرد.»
کیمیاگر ادامه داد:«مواد غذایی که به صورت بستهبندی در فروشگاههای موادغذایی عرضه میشوند، نیز دارای مقدار متنابهی از افزودنیهای غذایی هستند که در افزایش هیجانات روحی و جسمی انسان تاثیرگذار است.»
وی یادآور شد:« بیشتر مواد غذایی طبیعی دارای کارکرد مشابهی در کاهش استرس و اضطراب هستند و در مقابل مواد غذایی فرآوری شده علاوه بر ایجاد مشکلات گوارشی در افزایش هیجانات روحی و جسمی انسانها موثرند.»
منبع:سلامت نيوز
سوسيس جزو خوردنيهاي دلچسب در سراسر دنياست، اما آيا تاكنون به اين نكته توجه كردهايد كه مصرف سوسيس با چه مضراتي همراه است و يا اينكه چرا قيمت سوسيس از بسياري خوراكيها ارزانتر است؟
به گزارش سرويس بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه سيستان و بلوچستان، يكي از پزشكان انگليسي پس از ملاقلات و صحبت با قصابان و متخصصان تغذيه به نتايج زير رسيده است: معمولا سوسيسهاي گوشتي بايد حداقل داراي 42 درصد گوشت باشند اما در واقع اين حداقل، 32 درصد است البته در قالب بستهبندي هايي با برچسب سوسيسهاي معمولي.
هر ساله حدود 100 هزار تن سوسيس در رستورانها و فستفودها استفاده ميشود. مكانهايي كه شخص نميتواند اتيكت و يا برچسب روي جلد سوسيس را بخواند.
تحقيقات نشان دادهاند كه متوسط مصرف سوسيس در مدارس شامل 25 درصد چربي و يك گرم نمك است و در واقع چربي آن بيشتر از يك دونات و يا نان شيريني و نمك آن نيز بيشتر از يك ليوان آب شور است.
فرآوردههاي حيواني، مخصوصا گوشت قرمز داراي چربي اشباع شده هستند.
تحقيقات پزشكي نشان داده است كه چربي اشباع شده، شريانها و رگهاي بدن را به صورت لايهاي مي پوشاند. به مرور اين لايه بيشتر ميشود و چربي بيشتري در اطراف رگها انباشته ميشود كه اين امر ميتواند منجر به انسداد رگها و در نتيجه حملات قلبي و يا نارسايي قلب شود.
نمك، فشار خون را بالا مي برد و فشار خون بالا نيز عملكرد قلب را تحت تاثير قرار ميدهد.
محققان دو رژيم غذايي سالم و ناسالم را طي يكسال با هم مقايسه كردند. در رژيم غذايي ناسالم تنها 10 روز طول ميكشيد تا نشانههاي افزايش سطح كسترول خون آشكار شود.
مشخص است كه مصرف مقدار كمي سوسيس صدمه زيادي به بدن نميرساند، اما همانطور كه گفته شد مصرف زياد اين ماده غذايي به دليل وجود نمك، چربي اشباع شده و همچنين گاهي عدم رعايت بهداشت در ساخت آن، ميتواند با سرعت نسبتا زيادي به سلامت انسان آسيب جدي وارد كند.
شما هم گرفتار سرعت بالا و روابط پیچیده زندگی امروز شدهاید؟ شما هم در پیکنیکها خوراکیهای آماده مثل سوسیس و کالباس و همبرگر را ترجیح میدهید؟
کیف بچهها را هم پر میکنید از نانهایی که لای آن از اینجور چیزها چپانده شده؟ شکی نیست که آماده کردن و خوردن یک ساندویچ کالباس خیلی سریعتر و راحتتر از تهیه یک وعده آبگوشت بزباش است و احتمالاً، متاسفانه بچهها هم از آن استقبال بیشتری میکنند.
اما هیچ شده به زیانها و خطرهای این رژیمی که به آن عادت کردهاید، فکر کنید؟ بهتازگی محققان هشدارهای جدیدی درباره زیانهای اینگونه فراوردههای گوشتی آماده دادهاند.
البته تا به حال هشدارهای زیادی درباره خطر فراوردههای گوشتی، مانند همبرگر، هاتداگ، سوسیس، کالباس و مشابه آن شنیده بودیم، اما بیشتر این خبرها حول این محور میچرخید که مواد نگهدارنده موجود در این فراوردهها میتواند احتمال بروز انواع سرطانها را زیاد کند؛ بهخصوص سرطانهای دستگاه گوارش. چندی قبل هم هشداری از محققان شنیدیم درباره بالا رفتن احتمال ابتلا به سرطان سینه در افرادی که از این فراوردههای گوشت قرمز بیشتر استفاده میکنند.
این بار محققان هشدار دیگری دادهاند و آن اینکه نیتریت موجود در این مواد غذایی میتواند احتمال بیماری «انسداد مزمن ریوی» را بالا ببرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی رویترز، این محققان دانشگاه كلمبیا در آمریکا، میگویند حتی حذف عوامل خطرساز دیگر، مانند سیگار كشیدن، رژیم غذایی ناسالم و نیز بالا رفتن سن هم اثری در این نتیجهگیری ندارد و باز هم میتوان گفت احتمال ابتلا به بیماری مزمن انسداد ریوی در افرادی كه دستكم ۱۴بار در ماه فراوردههای گوشتی مصرف میكردند، ۷۸ درصد بیشتر از افرادی بود كه این فراوردههای گوشتی را مصرف نمیكردند.
در بیماری انسداد مزمن ریوی، که به آن «برونشیت مزمن» هم میگویند، عملکرد ریه تا حدی پایین میآید و فرد بهطور مداوم دچار سرفه و تنگی نفس است. اغلب این بیماران که سیگاری هم هستند، لبها و انگشتان کبودی دارند که نشان دهنده پایین آمدن اشباع اکسیژن خون آنها به دلیل ناکارآمدی مجاری ریویشان است.
به گفته این محققان، نیتراتها كه برای پیشگیری از خراب شدن گوشت و رنگدار كردن به فراوردههای گوشتی اضافه میشوند، میتوانند به بافت ریه آسیب بزنند. لازم به توضیح است که در صنایع غذایی، در تهیه اغلب غذاهای آماده و کنسروی، از این نوع مواد نگهدارنده، برای حفظ طعم و تازگی خوراکیها، بهطور گسترده استفاده میشود.
با این حال به نظر میرسد هنوز برای اعلام نظر قطعی جامعه پزشکی پیرامون این اتهام جدید علیه همبرگر و سوسیس و کالباس، خیلی زود باشد.
خود این محققان تاكید كردهاند ملاحظات و محدودیتهایی در این مطالعه وجود دارد که نمیتوان از آن یک نتیجه قاطع و صد در صد، علیه نیتریتها و فراوردههای گوشتی گرفت.
برای این کار نیاز است که موضوع در گروههای جمعیتی مختلف و نمونههای بیشتری مطالعه شود. تا آن زمان، البته شرط احتیاط و عقل آن است که از غذاهای تازه و همچنین گوشت سفید مرغ و ماهی بیشتر در رژیم غذاییمان استفاده کنیم و مصرف مقادیر کافی از میوه و سبزیجات را فراموش نکنیم؛ چرا که به هر حال فایدههای اینها مشخص شده است.
يك متخصص تغذيه:
مصرف سوسيس و کالباس و نوشابههاي حاوي کافئين باعث افزايش استرس ميشوند
مصرف سبزيجات و ميوهها در کاهش استرس موثر است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - خانواده
يك متخصص تغذيه با بيان اين كه مواد غذايي فرآوري شده، سوسيس و کالباس در افزايش استرس نقش بسزايي دارند، گفت: در مقابل ماست، شير، لاکتونين موجود در کاهو و برخي از سبزيجات و ميوهها مانند سيب و انگور در ايجاد آرامش جسمي و روحي افراد تاثيرگذار هستند.
دکتر مسعود کيمياگر در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) واحد علوم پزشکي ايران، گفت: همان اندازه که مصرف ميوهها ميتواند در کاهش استرس تاثيرگذار باشد مصرف چاي، قهوه و نوشابههاي حاوي کافئين نيز در افزايش اضطراب و استرس موثر است.
وي تصريح کرد: برخي از افراد گمان ميکنند که مصرف نوشيدنيهاي الکلي ميتواند آنها را از مشکلات و دغدغههاي زندگي روزمرهشان رها کند ولي اين در حالي است که براساس تحقيقات مصرف اين نوع از نوشيدنيها در دراز مدت فرد را با استرس بيشتري مواجه خواهد کرد.
دکتر کيمياگر تاکيد کرد: عادات نامناسب غذايي مانند خوردن غذا در حين انجام کار و در اماکن شلوغ و پر سر و صدا نيز امکان هضم آن را دشوار کرده و فرآيند غذا را با اختلال مواجه خواهد کرد.
وي ادامه داد: مواد غذايي که به صورت بسته بندي در فروشگاههاي مواد غذايي عرضه ميشوند نيز داراي مقدار مشابهي از افزودنيهاي غذايي هستند که در افزايش هيجانات روحي و جسمي انسان تاثيرگذار است.
وي در پايان گفت: بيشتر مواد غذايي طبيعي داراي کارکرد مشابهي در کاهش استرس و اضطراب هستند و در مقابل مواد غذايي فرآوري شده علاوه بر ايجاد مشکلات گوارشي در افزايش هيجانات روحي و جسمي افراد موثر هستند.
گوشت سگ و گربه منظورتونه....؟
در حال حاضر 2 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 2 مهمان ها)
علاقه مندی ها (Bookmarks)