پنیر ماهی ازکپور نقره ای در راه
است.
پروتئین ماهی به
دلیل داشتن اسیدهای
آمینه ضروری و عوامل محرک رشد اثر مهمی در ترمیم بافت ها و سلامتی و
شادابی انسان و به طور کلی رشد بدن داشته و کمبود این پروتئین سبب
عدم تعادل دستگاه عصبی گشته و عقب ماندگی فکری و رنجوری و ضعف جسمانی را در انسان
پدید می آورد و مقاومت بدن را در برابر بیماری های عفونی کاهش می
دهد.
برغم ارزش
تغذیه ای فوق العاده بالای این آبزیان ، متأسفانه به دلیل پاره ای مسائل
اجتماعی و فرهنگی و ویژگی های ذاتی مانند دشواری آماده
سازی اولیه ماهی در
منازل، داشتن استخوانهای ریز و خطرآفرین بودن مصرف
ماهی کامل،عدم وجود تنوع در تولید و مصرف
آبزیان،عدم دسترسی تمامی اقشار مردم بهماهی
تازه و فصلی بودن تولید و فروش
ماهی ،استقبال مصرف آنرا با مشکل مواجه ساخته است.
این در حالی است که در
سایر کشورهای پیشرفته با استفاده از تکنولوژی های نو و ماشین
آلات فرآوریپیشرفته توانسته اند بر مشکلات فوق فائق آمده و با
عرضه محصولات
متنوع تولیدی و با کیفیت بالا، ارزش
افزوده قابل ملاحظه ای برای آبزیان مشابه ایجاد نموده و به علاوه غذای بسیار
مناسبی را از لحاظ قیمت وارزش
غذایی در اختیار مصرف
کنندگان جامعه قرار دهند.
مرکز
ملی تحقیقات فرآوری آبزیان به عنوان یکی از
مراکز تحقیقاتی تابعه موسسه تحقیقات شیلات
ایران سازماندهی شده و بطور خاص ترویج تکنو لوژی فرآوری، بسته
بندی ماهی و سایر آبزیان و همچنین روشهای نوین کنترل
کیفیت وآموزش به صاحبان صنایع شیلاتی در نظر گرفته شده است.
تنوع بخشی فرآورده
های غذایی از آبزیان با تاکید بر استفاده از آبزیان
پرورشی ودریایی از سیاست ها و اهداف این مرکز است .
تهیه
پنیر ماهی ازکپور
نقره ای بااستفاده ازروش انعقاد اسیدی
یکی از طرح های این مرکز است
در این طرح به دانش فنی تولید
پنیر ماهی از
آب شستشوی خمیر ماهی فیتوفاگ
دست یافته شد،
آنالیز ارگانولپتیک ،شیمیایی،میکروبی و تعیین
ارزش غذایی محصول
تولید شده و مقایسه آن با پنیر
معمولیانجام شد ، استفاده از سیستم بسته
بندی های متنوع به منظور بسته
بندی پنیر ماهی و
ارزیابی زمان
ماندگاری آن بررسی شد .
همچنین بیش از 10 فرمول مختلف به منظور تهیه
پنیر ماهی استفاده
شدو سرانجام تولید
آزمایشی پنیر ماهی و بررسی راههای افزایش ماندگاری آن
به انجام رسید.
علاقه مندی ها (Bookmarks)