پيشکسوت داوري فوتبال معتقد است که تنها راه برون رفت از وضعيت کنوني که «برخوردها با داوران بسيار بد شده» اين است که همه داوران به محسن ترکي بپيوندند و با او هم صدا شوند.
پرويز سيار در گفتوگو با ايسنا، در واکنش به تصميم محسن ترکي مبني بر خداحافظي از دنياي داوري، اظهار کرد: اگر بتوانم با ترکي تماس بگيرم اول از او ميپرسم که چرا ميخواهد چنين کاري کند، چون فوتبال کشور به حضور او نياز دارد. ترکي داور شجاع و برجستهاي است. البته من از ترکي نخواهم خواست که از تصميمش برگردد، چون برخوردها با داوران خيلي بد شده است. اتفاقا از ساير داوران ميخواهم که به ترکي بپيوندند و هم صدا با او بگويند که اگر ترکي باز نگردد آنها هم قضاوت نميکنند. اين تنها راه برون رفت از وضعيت فعلي است.
وي در ادامه با انتقاد شديد از کميته انضباطي فدراسيون فوتبال گفت: نميدانم اعضاي اين کميته مشغول چه کاري هستند؟ اگر آنها نميتوانند جلوي برخوردهاي به اهالي فوتبال با داوران را بگيرند، بهتر است جاي خود را به ديگري بدهند! يعني چه که تماشاگران در ورزشگاه به داور پول نشان ميدهند؟ وقتي چنين رفتارهايي ميشود، داور با هر قدرت فکري و توانايي علمي تحت تاثير قرار ميگيرد و دچار اشتباه ميشود.
سيار همچنين گفت: تا حالا چه کسي ديده که يک داور پس از پايان بازي از عملکرد فني تيمها ايراد بگيرد و مثلا بگويد اگر مهاجم يک تيم توپش را به سمت راست ميزد، گل ميشد يا اگر هافبک تيم ديگر به جاي پاس عرضي در يک صحنه، پاس عمقي ميداد مي توانست تيمش را به گل برساند؟ اين حرفها از توان داور و حيطه وظايفش خارج است پس مربيان هم بايد بدانند که داوري کار بسيار سختي است و نبايد در آن دخالت کنند.
اين داور کهنه کار در ادامه خاطرهاي از دوران قضاوتش تعريف کرد که شنيدنش خالي از لطف نيست: اوايل انقلاب بود که در يک بازي از سوي تماشاگران به سمت محمد صالحي سنگ پرتاب شد. سنگها آنقدر زياد بودند که صالحي ناچار شد کفشهايش را روي سرش بگيرد تا اگر سنگي به بدنش ميخورد، دست کم به سر يا چشمش نخورد! صالحي در آن زمان ارشد داوران بود. به همين دليل من به همراه 40 داور ديگر دست به اعتصاب زديم و به هيچ وجه رضايت نداديم که داوري کنيم. آن 40 داور من را به عنوان سخنگو انتخاب کردند و قرار شد نظر آنها را من بيان کنم.
وي افزود: رييس وقت سازمان تربيت بدني آن زمان مرا به جلسهاي دعوت کرد که استاندار وقت تهران و معاونينش در آن حضور داشتند. در آن جلسه مسئولان از من خواهش کردند که داوران را به شکستن اعتصاب دعوت کنم؛ من هم نپذيرفتم. در نهايت فکر ميکنيد چه کسي آن بازي مهم را که فکر ميکنم فينال هم بود، قضاوت کرد؟ داريوش مصطفوي با کمک دو کمک داور قديمي که 10 سال بود داوري نميکردند بازي را قضاوت کرد و بگذريم که چه آبروريزي بزرگي رقم خورد!
علاقه مندی ها (Bookmarks)