رییس انجمن علمی غذا و تغذیه :
استفاده نامناسب از منابع غذایی حیوانی باعث کاهش هوش و حافظه می شود
تهران- رییس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران گفت: استفاده نامناسب و بیش از اندازه از منابع غذایی حیوانی باعث عدم خون رسانی کافی به مغز می شود و هوش و حافظه افراد را دچار اختلال می کند.
ˈسیدضیاء الدین مظهریˈ روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود : در زندگی ماشینی امروز، به وفور دیده می شود که افراد در سنین مختلف از فراموشی های مکرر ابراز ناراحتی و نگرانی می کنند و از آن به عنوان یکی از مشکلات عدیده زندگی خود نام می برند.
وی افزود : به طور کلی افرادی که دچار فراموشی می شوند، مشکل آنها مربوط به روش زندگی و منش تغذیه ای آنهاست زیرا تغذیه می تواند باعث تقویت و یا تضعیف عملکرد مغز شود.
وی گفت : گرایش به مواد غذایی آماده (فست فود)، مواد حاوی چربی های اشباع شده و منابع غذایی حیوانی می تواند به افزایش کلسترول خون به خصوص کلسترول ˈ ال دی ال ˈ منجر شود.
مظهری یادآور شد : رادیکال های آزاد که امروزه از طریق هوا، غذا، مایعات مصرفی و استرس ها در بدن ایجاد می شوند به این کلسترول حمله و آن را اکسیده می کند.در این فرایند کلسترول ال دی ال تبدیل به پلاک هایی می شود که در رگ ها حالت ارتجاعی ایجاد می کند باعث تنگ شدن آنها می شود و تصفیه و تغذیه مغز و خون رسانی به آن را دچار اختلال می کند.
وی اظهار داشت: همچنین امروزه به دلیل گرایش افراد به تک خوری ها و استفاه از فست فودها ، مواد مناسب به بدن نمی رسد و اسیدهای چرب امگا3 که از بدن رفع التهاب می کنند و می توانند به تقویت هوش و اندیشه کمک کنند، نیز کاهش می یابد.
مظهری گفت: نخوردن غذاهای دریایی که سرشار از ترکیبات امگا3 و سلنیم، منیزیوم، روی و ید هستند نیز از دیگر مواردی است که افراد را با مشکلات عدم خون رسانی به مغز و کاهش هوش و حافظه روبه رو می کند.
رییس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران ادامه داد: افرادی که خود را از سبزیجات و مغزها محروم کرده اند و از مواد غذایی آماده استفاده می کنند نه تنها از نظر هوش و حافظه دچار کاستی می شوند بلکه به بیماری های متعددی مانند بیماری های قلبی عروقی و التهابات مختلف در مفاصل دچار می شوند.
مظهری گفت: انواع گوشت قرمز و سفید، شیر و لبنیات و تخم مرغ از جمله منابع پروتئین حیوانی هستند.
وی افزود: افراد باید گوشت قرمز را کمتر مصرف کنند مگر افرادی که دچار کم خونی هستند چراکه این گوشت ها علاوه بر ترکیبات پروتئینی روی و آهن فراوانی در اختیار بدن قرار می دهند.
مظهری اظهار داشت: جایگزینی گوشت ماکیان و آبزیان به جای گوشت قرمز و استفاده از گروه های غذایی همچون انواع سبزی ها و میوه ها، نان و غلات سبوس دار، حبوبات و مغزها علاوه بر این که می تواند مانع فراموشی در افراد شود، افراد را در مقابل انواع عوامل بیماری زای عفونی و غیرعفونی مصون می کند.
وی در پایان مصرف کشمش سیاه، مویز، توت خشک و خرمای زرد به جای قندهای سفید همراه با شیر و چای را برای تقویت حافظه بسیار مفید دانست و گفت: این مواد غذایی علاوه بر تقویت حافظه، ترکیبات دیگری مانند کلسیم، پتاسیم، منیزیوم و سلنیم را به بدن می رساند که جزو مواد غذایی کمیاب و بسیار مورد نیاز سوخت و ساز بدن هستند.
علاقه مندی ها (Bookmarks)