دوست عزیز، به سایت علمی نخبگان جوان خوش آمدید

مشاهده این پیام به این معنی است که شما در سایت عضو نیستید، لطفا در صورت تمایل جهت عضویت در سایت علمی نخبگان جوان اینجا کلیک کنید.

توجه داشته باشید، در صورتی که عضو سایت نباشید نمی توانید از تمامی امکانات و خدمات سایت استفاده کنید.
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 4 , از مجموع 4

موضوع: علی(ع) شناسی

همکار تالار مدیریت
    ارسال تشکر
    16,317
    دریافت تشکر: 15,586
    قدرت امتیاز دهی
    31282
    Array

پیش فرض علی(ع) شناسی

شخصیت عظیم و گسترده ی امیرمومنان، وسیع تر و متنوع تر از آن است که کسی بتواند به تمامی ابعاد آن دست یابد اما هر فردی که دنبال حقیقت است و می خواهد به حقیقت زندگی به تمام معنا و درتمام ابعاد برسد وراه حقیقت در پیش گیرد باید با زندگی ابرمرد و مرد تکرار نشدنی تاریخ هرچند در حد توان خود آشنا شود.
    دوران زندگی امیرمومنان را می توان به سه دوره تقسیم نمود:
    الف)- بیست و سه سال مبارزه در راه گسترش عقیده
    ب)- بیست و پنج سال سکوت برای حفظ وحدت
    ج)- پنج سال حکومت برای برقراری عدالت
    در این میان، از بین همه ی آموزه های مولا علی(ع)، از همه فصیح تر و بلیغ تر و اثربخش تر، دوران بیست و پنج سال سکوت ایشان می باشد. تنهایی امیرمومنان در این دوران، قابل تأمل و سکوت و سخنانشان پیام آور است. هرچند تنهایی برای او زاییده ی عشق است وبا بیگانگی نامتجانس، اما تشنه بودن در کنار رودی که عوام از آن سیراب می شوند خود، درد دیگری است.او در میان آن همه اصحاب پیامبرصلی الله علیه و آله تنهاست . نیمه شب مدینه را ترک می کند، در نخلستانهای بیرون شهر، در دل تاریکی، سر در چاه می کند و پهلوان خیبر می گرید و چه معمای بزرگی است راز گریه های امیرمومنان در دل شب.
    امیرمومنان(ع) و یقین:
    درمورد یقین مولا همین بس که می فرمایند اگر پرده ها از جلوی چشمها کنار رود به یقین من چیزی اضافه نمی شود
    عاطفه ی امیر مومنان(ع):
    ابوطفیل می گوید:علی(ع)را دیدم که یتیمان را فرا میخواند و به آنان عسل می خورانید تا جائیکه بعضی ازیارانش می گفتند ای کاش من هم یتیم بودم.
    امیرالمومنین وحق:
    ابوذر می فرمایند:من از رسول خدا(ص) شنیدم که میفرمود«علی باحق است وحق باعلی وبر زبان او است، هرجا که علی بچرخد حق به همان سو دور میزند»
    علم و حکمت امیرمومنان(ع):
    رسول خدا(ص) فرمودند:«من شهرعلم هستم و علی در آن است و هرکس خواستارعلم وحکمت است باید از در وارد شود» و درجای دیگر فرمودند:«حکمت به 10 قسمت تقسیم شده است،به علی(ع)9 جزء از آن و به تمام مردم یک جزء دیگرش داده شده است.»
    غزالی از پیامبر(ص) روایت نموده است که فرمودند:« من میزان حکمتم و علی زبانه و شاخص آن است.»
    زهد امیرمومنان:
    مولا امام محمدباقر(ع) درباره ی زهد امیرمومنان میفرمایند:«علی(ع) در ایام خلافت پنج سال زمام امور را در دست گرفت ولی در تمام این مدت (برای خودش) نه آجری روی هم گذاشت، نه گله ی گوسفندی فراهم ساخت و نه درهم و دیناری به ارث گذاشت.»
    فروتنی و خانواده دوستی امیرمومنان(ع):
    از مولا امام صادق(ع)روایت شده است که فرمودند:«امیرمومنین(ع) خودش هیزم می کشید و آب می آورد و منزل را هم جاروب می کرد، و حضرت زهرا "سلام الله علیها" آرد تهیه میفرمود، خمیر می کرد و نان می پخت.»
    حضرت می فرمودند:« چیزهایی که برای عیال انسان سودمند است بردن آن برای افراد باکمال موجب نقصان نخواهد بود.»
    خیلی نکات موند تا متن زیاد نشود
    برگرفته از کتابهای:
    1- علی(ع) از ولادت تا شهادت (نویسنده:سید محمد کاظم قزوینی با ترجمه:علی کاظمی)
    2- امام علی(ع) عقلانیت و حکومت(نویسنده:علی اصغر عین القضاة)

دوست آشنا
    ارسال تشکر
    1,009
    دریافت تشکر: 1,219
    قدرت امتیاز دهی
    563
    Array
    z.000's: جدید37

پیش فرض پاسخ : علی(ع) شناسی

خيلي خيلي خوب بود.از متن هاي قبلي تون خيلي خوشم نيومده بود.ولي اين يكي واقعا خوب بود.زحمت كشيدين.
    كاش كاملش مي كردين.

- - - به روز رسانی شده - - -

خيلي خيلي خوب بود.از متن هاي قبلي تون خيلي خوشم نيومده بود.ولي اين يكي واقعا خوب بود.زحمت كشيدين.
    كاش كاملش مي كردين.

3. کاربرانی که از پست مفید z.000 سپاس کرده اند.

دوست آشنا
    رشته تحصیلی
    باغبانی
    ارسال تشکر
    1,293
    دریافت تشکر: 1,645
    قدرت امتیاز دهی
    296
    Array

عالی بود بسیار ممنون

5. کاربرانی که از پست مفید somayehfaridi سپاس کرده اند.

کاربر جدید
    رشته تحصیلی
    برق الكترونيك
    ارسال تشکر
    2,680
    دریافت تشکر: 268
    قدرت امتیاز دهی
    44
    Array

فارغ از هر دو جهانم به گل روی علی
    از خم دوست جوانم به خم موی علی
    طی کنم عرصه ملک و ملکوت از پی دوست
    یاد آرم به خرابات چو ابروی علی

7. کاربرانی که از پست مفید آناهيتاع سپاس کرده اند.

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع