مصرف غذاهای فوری یکی از عوامل بروز آسم و آلرژی است
تهران- نتایج یک تحقیق بزرگ که در سطح بین الملل انجام شد، نشان می دهد که مصرف غذاهای فوری (فست فودها ) مانند ساندویج، همبرگر و دیگر موارد سه بار در هفته یا بیشتر با افزایش خطر ابتلا به آسم، آلرژِی و التهاب مخاط بینی و پلک ها در کودکان و نوجوانان همراه است .
به گزارش خبرگزاری شین هوا، در این تحقیق که به سرپرستی محققان دانشگاه اوکلند در نیوزلند انجام شده است ، تغذیه بیش از 319 هزار نوجوان از 51 کشور و بیش از 181 هزار کودک از 31 کشورجهان مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف هفتگی میوه یک اثر محافظتی در برابر ابتلا به بیماری های ناشی از مصرف فست فودها دارد.
در این مطالعه محققان از والدین کودکان درمورد شیوع علایم آسم، آلرژی و التهاب مخاط بینی و پلک ها و نیز رژیم غذایی هفتگی کودکان سوال کردند.
محققان محور توجه خود را بر شدت بروز این علایم در 12ماه و مصرف برخی انواع غذاهایی که اثرات محافظتی و یا ویران کننده بر سلامت داشتند، متمرکز کردند.
این غذاها شامل گوشت، ماهی، میوه و سبزیجات، غلات، نان، پاستا، برنج، کره، مارگارین، خشکبار، سیب زمینی، شیر، تخم مرغ، همبرگر و فست فودها می شد.
تجزیه و تحلیل محققان نشان داد که فست فودها تنها نوع غذایی هستند که با ابتلا به آسم، آلرژی و التهاب مخاط بینی و پلک ها در میان دو گروه مورد مطالعه همراه بود.
این مطالعه نشان داد که مصرف هفتگی سه وعده فست فود یا بیشتر موجب افزایش 39 درصدی خطر ابتلا به آسم شدید در میان نوجوانان و افزایش 27 درصدی خطر ابتلا به آسم، آلرژی و التهاب مخاط بینی و پلک در کودکان می شود.
از طرف دیگر مشخص شد که مصرف میوه اثر محفاظتی برای هر دو گروه مورد مطالعه در برابر خطر ابتلا به این بیماری ها دارد و از ابتلا به خس خس سینه و التهاب مخاط بینی و پلک در میان نوجوانان پیشگیری می کند.
براساس نتایج این مطالعه مصرف میوه به ترتیب موجب کاهش 11 و 14 درصدی شدت علایم آسم در میان نوجوانان و کودکان می شود.
به گفته محققان غذاهای فست فود دارای سطوح بالایی از اسیدهای چرب ترانس هستند که بر سیستم ایمنی بدن تاثیر می گذارد در حالی که میوه سرشار از آنتی اکسیدان و سایر مولفه های مفید است.
نتایج این مطالعه در مجله اینترنتی Thorax منتشر شده است.
http://www.irna.ir/fa/News/80518075/
علاقه مندی ها (Bookmarks)