نام فارسی و هندی اش پیاز است ولی در فارسی به آن (سوخ) هم میگویند.اعراب (بصل) و ترکان (سوقان) مینامندش البته در زبان ترکی به نوع بیابانی آن (کومران) میگویند.
یکی از خواص عجیب پیاز نیروی هواشناسی آن است به طوریکه قبل از رسیدن فصل زمستان میتواند شدت سرمای زمستان آینده را پیش بینی کند در فص پاییز وقتی آن را از زیر خاک در می آورید اگر پوستها و پرده هایش ضخیم و محکم باشد،باید بدانید که زمستان سختی را آن محل خواهد داشت و اگر نازک و کم دوام باشد،زمستان آینده چندان سرد نخواهد بود.
پیاز دارای ویتامین های (ب) و (ث) بوده و سرشار از املاح سیترات،استات،فسفات،نیترات و ترکیبات گوگردی و املاح سدیم،کلسیم،پتاسیم،ید،سیلی س و چند نوع قند میباشد.به کسانی که کارهای فکری دارند پیاز را توصیه کنید چون دارای فسفر است.پیاز هضم نشاسته را آسان کرده و خواب را راحت میکند سانی که دچار بی خوابی اند حتما از پیاز استفاده کنند.خوردن پخته یا خام آن برای اطفال مخصوصا کودکان عقب افتاده مفید است به علت داشتن مواد گوگردی،خون و مجاری تنفسی را ضد عفونی میکند و موهای سر و صورت را تقویت کرده و از ریزش آنها جلوگیری میکند.در معالجه امراض کلیوی،پرستات،ورم ساق پا و روماتیسم مفصلی مفید است.به هضم کمک کرده و نفخ را از بین میبرد ولی خودش کمی نفاخ است برای لزبین بردن نفخ پیاز باید کمی قند شکر یا آب نبات خورده یا نبات بمکید.برای تسکین درد دندان کافی است کمی آب پیاز را به پنبه آغشته و آن را در حفره دندان کرم خورده بگذارید.از دیگر فواید پیاز پایین آوردن قند خون است خوردنش با نان ادرار آور و شکننده سنگ کلیه و مثانه است ترشی اش جهت درمان یرقان و زیاد شدن اشتها و تقویت هاضمه سودمند است.چکاندن آب پیاز در گوش جهت رفع سنگینی و صدا کردن گوش و پاک کردن چرک آن نافع است.ضماد کوبیده اش بر محل نیش زنبور و عقرب زهر آنها را از بین میبرد و ...
علاقه مندی ها (Bookmarks)