«مصرف میوه قبل و بعد از غذا» عنوان کتابی از زكرياي رازي است که به زودی با ترجمه احسان مقدس منتشر میشود. مخاطبان در این کتاب با دیدگاهها و نظرات زکریای رازی، درباره مزایا و همچنین بهترین زمان مصرف میوهها آشنا میشوند.-
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، «تقدیم الفواکه و تاخیرها علی الطعام» یا «مصرف میوه قبل و بعد از غذا» عنوان کتابی کوتاه اما مفید به زبان عربی درباره مصرف میوه قبل و بعد از غذاست که ابوبکر محمد بن زکریای رازی، پزشک و داروشناس پرآوازه ایرانی آن را تالیف کرده است.
دکتر مقدس با بیان این توضیحات، درباره محتوای این کتاب و مسایلی که رازی در مقدمه اثر به آنها پرداخته توضیح داد: این کتاب کوتاه به بحث درباره موضوع مصرف میوه، قبل و یا بعد از غذا میپردازد و اظهار میکند که دو دیدگاه در بین اطبای پیشین درباره مصرف میوه وجود دارد. گروه نخست کسانی هستند که خوردن میوه را قبل از غذا توصیه میکنند و بنا به اعتقاد رازی این گروه اکثریت طبیبان و حکیمان را تشکیل میدهند و گروه دوم کسانی هستند که معتقد بودند که میوه را باید بعد از غذا تناول کرد.
مترجم کتاب «داروهای جایگزین» افزود: رازی در ادامه به انتقاد از هر دو گروه پرداخته و مینویسد که براساس دستورالعمل جالینوس، اطبا باید تلاش کنند هر روز مطلبی را به علم پزشکی بیفزایند تا این حرفه در اثر مرور زمان کاملتر شود و از این رو وی نظرات خود را بدین گونه بیان میکند که حکمای پیشین در هنگام اظهارنظر درباره خوردن میوه توجهی به نوع میوه نکردهاند، زیرا که میوه انواع گوناگون دارد و هر نوع میوه صفت و خاصیت مخصوصی دارد که در سایر میوهها دیده نمیشود.
وی درباره تفاوت این کتاب با سایر آثار در این حوزه گفت: بر همین اساس است که رازی در این رساله تلاش میکند موعد خوردن هر میوه را بر اساس خصوصیات آن میوه ارایه کند. ترجمه حاضر این رساله از روی نسخه عربی آن صورت گرفته است و ترجمه این رساله به زبان فارسی برای نخستین بار منتشر میشود. به نظر میرسد هدف رازی از نگارش این رساله، آشنای كردن پزشکان و عموم مردم با روش مصرف درست میوههاست و تلاش کرده که برای نظریات ارایه شده خود دلایل مستندی ذکر کند.
به گفته مقدس، در این رساله ابتدا رازی مقدمهای را در باره دیدگاههای مختلف پزشکان هم دوره خود درباره مصرف میوه، قبل و یا بعد از غذا میآورد و سپس میوههای رایج در روزگار خود را به صورت انفرادی ذکر کرده و برای هر نوع میوه توصیهای متناسب با طبیعت آن میوه و نحوه گوارش آن در معده ارایه میکند.
این مترجم که تاکنون برخی از دیگر رسالههای رازی را نیز به زبان فارسی ترجمه کرده است با بیان اینکه مخاطبان این کتاب طیف وسیعی از پزشکان، علاقهمندان به طب سنتی و علاقهمندان به تاریخ طب هستند اظهار کرد: این کتاب نخستین بار است که به زبان فارسی ترجمه و منتشر میشود و قابل ذکر است که متن عربی آن به صورت خطی در برخی از کتابخانههای دنیا وجود دارد و هنوز چاپ نشده، لذا متن عربی نیز برای استفاده بیشتر مخاطبان در انتهای کتاب آمده است.
کتاب «مصرف میوه قبل و بعد از غذا» حدود 56 صفحه دارد و در روزهای آینده به بهای دو هزار و 500 تومان از سوی انتشارات نیلوبرگ منتشر میشود.
علاقه مندی ها (Bookmarks)