دوست عزیز، به سایت علمی نخبگان جوان خوش آمدید

مشاهده این پیام به این معنی است که شما در سایت عضو نیستید، لطفا در صورت تمایل جهت عضویت در سایت علمی نخبگان جوان اینجا کلیک کنید.

توجه داشته باشید، در صورتی که عضو سایت نباشید نمی توانید از تمامی امکانات و خدمات سایت استفاده کنید.
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 9 , از مجموع 9

موضوع: نقش اثر و خواص ترکیبات غذایی در سلامت فردی و اجتماعی

  1. #1
    استعداد برتر سایت
    نوشته ها
    494
    ارسال تشکر
    604
    دریافت تشکر: 1,415
    قدرت امتیاز دهی
    43
    Array

    پیش فرض نقش اثر و خواص ترکیبات غذایی در سلامت فردی و اجتماعی

    در این تایپیک سعی می شود اثر و خواص ترکیبات غذایی را در نقش سلامت فردی و اجتماعی بیان و مورد بررسی قرار دهیم.
    ویرایش توسط nezamehadafmand : 9th November 2012 در ساعت 05:39 PM

  2. 2 کاربر از پست مفید nezamehadafmand سپاس کرده اند .


  3. #2
    استعداد برتر سایت
    نوشته ها
    494
    ارسال تشکر
    604
    دریافت تشکر: 1,415
    قدرت امتیاز دهی
    43
    Array

    پیش فرض پاسخ : نقش اثر و خواص ترکیبات غذایی در سلامت فردی و اجتماعی

    چای سبز رشد تومور سرطان سینه را متوقف می‌کند


    محققان پیش از این نیز با انجام آزمایش‌های متعدد بر روی سلولهای سرطانی دریافتند پلی فنولهای موجود در چای سبز، قرمز و سیاه می‌تواند از رشد سلولهای سرطانی جلوگیری کند.

    محققان آمریکایی بر اساس تازه ترین تحقیقات خود گفتند که چای سبز چه بسا می‌تواند از رشد تومورهای سرطانی در سینه جلوگیری کند.

    به گزارش خبرگزاری mena، دکتر کاترین کرو و همکارانش در مرکز علوم پزشکی دانشگاه کلمبیا نیویورگ گفتند: یک ترکیب استخراج شده از چای سبز چه بسا می‌تواند از رشد تومورهای سرطانی در سینه و گسترش آن در بدن جلوگیری کند.

    کرو افزود: ما فواید ترکیب استخراج شده "پلی فنول إی " موجود در چای سبز را در کاهش پیشرفت سرطان - از طریق تجزیه و تحلیل یک مطالعه انجام شده در گذشته روی 40 زن مبتلا به سرطان سینه - کشف کردیم.

    وی تصریح کرد: این تحقیقات کوچک است و نمی‌توان نتایج قطعی بیان کرد اما چه بسا به درک ساز و کار مبارزه با سرطان کمک می‌کند.

    بر پایه این گزارش، محققان به زنان یاد شده مقادیر مختلفی از ترکیب استخراج شده از چای سبز یا ماده‌ای دیگر دادند و بعد از ۴و ۶ ماه از آنها آزمایش خون و ادرار گرفتند.

    این تحقیقات بعد از ۲ ماه از آغاز آن نشان داد: زنانی که از ترکیب یاد شده مصرف کرده بودند، میانگین رشد تومور در آنها نسبت به زنانی که از این ترکیب مصرف نکرده بودند، کاهش یافت.

    محققان پیش از این نیز با انجام آزمایش‌های متعدد بر روی سلولهای سرطانی دریافتند پلی فنولهای موجود در چای سبز، قرمز و سیاه می‌تواند از رشد سلولهای سرطانی جلوگیری کند.

    دانشمندان در ابتدا با مطالعه بر روی موش‌ها دریافتند: خاصیت‌های ضد توموری موجود در ترکیبات غذایی که دارای آمینواسیدی به نام گلیسین هستند، می‌توانند در کاهش رشد تومور سینه مفید باشند. گلیسین از طریق ورود مکمل‌های غذایی در بدن ساخته می‌شود.

    مطالعات بر روی انسان نیز نشان می‌دهد: نوشیدن چای سبز در جلوگیری و کاهش انواع سرطان‌ها بسیار مفید است.

    این گزارش می‌افزاید: با وجود مطالعات انجام شده در این زمینه محققان بر این باورند که نوشیدن چای سبز در بعضی موارد نمی‌تواند از رشد سرطان‌ها جلوگیری کند. برای مثال نوشیدن چای سبز در بیماران ژاپنی مبتلا به سرطان معده مفید نبود.


    سايت تحليلي خبري عصر ایران

  4. 2 کاربر از پست مفید nezamehadafmand سپاس کرده اند .


  5. #3
    استعداد برتر سایت
    نوشته ها
    494
    ارسال تشکر
    604
    دریافت تشکر: 1,415
    قدرت امتیاز دهی
    43
    Array

    پیش فرض پاسخ : نقش اثر و خواص ترکیبات غذایی در سلامت فردی و اجتماعی


    آبگوشت را حتماً با ترشی بخورید

    درستی از مضرات دیگر آبگوشت به ادویه بیش از حد استفاده شده در آبگوشت اشاره کرد و افزود: «انواع ادویه مخصوصاً فلفل باعث افزایش سوخت وساز بدن می‌شود. اما در صورت اضافه کردن بیش از حد ادویه‌جات در انواع غذا‌ها به بیماری اعصاب و گوارش مبتلا خواهیم شد.»

    در آبگوشت از ترکیبات غذایی سنتی خوبی استفاده می‌شود. از جمله خوراکی‌های استفاده شده در آن می‌توان به انواع حبوبات، سیب زمینی، سبزیجات و پیاز اشاره می‌کرد.

    به گزارش سینانیوز، دکتر احمدرضا درستی متخصص تغذیه و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران با مفید خواندن این غذای سنتی ایرانی برای رشد بدن گفت: «مواد غذایی که از مصرف این غذا وارد بدن می‌شود از تمامی 5 گروه مواد غذایی است. از گروه غلات که شامل استفاده نان در این غذاست.

    گروه سبزیجات که از پیاز و انواع سبزیجات در آن به وفور استفاده می‌شود. در برخی انواع آبگوشت از میوه‌ نیز که معمولاً به است در آن به کار برده می‌شود. همچنین از گروه گوشت‌ها و مواد پروتئنی و در گروه لبنیات که معمولاً بعد از مصرف آن ماست نیز خورده می‌شود.»

    درستی به فواید دیگر گوشت اشاره کرد و گفت: «گوشت‌ها با داشتن آهن و ویتامین B12 و پروتئین برای دوره نقاهت بیماری‌ها و رشد کودکان بسیار مفید است. تداخل ویتامین‌های گوشت با سیب زمینی و حبوبات که آن‌ها نیز دارای انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی و نشاسته‌ای، این غذا را به یک ترکیب بسیار غنی و ارزشمند تبدیل می‌کنند.»

    مراقب چربی بالای آبگوشت باشید

    وی در ادامه به نگرانی متخصصین تغذیه از بالا بودن چربی این غذا و قرار گرفتن آن در سبد خانوار با میانگین بالا اشاره کرد و افزود: «خوردن گوشت و چربی‌های آن در افرادی که رشد آن‌ها کامل شده است و تحرک لازم را در طول روز ندارند توصیه نمی شود. در سنین 40 سال به بالا، کودکان و بیماران قلبی نه تنها آبگوشت نباید بخورند بلکه انواع گوشت‌ها هم برای سلامتی بدن آنان مضر است.»

    درستی از مضرات دیگر آبگوشت به ادویه بیش از حد استفاده شده در آبگوشت اشاره کرد و افزود: «انواع ادویه مخصوصاً فلفل باعث افزایش سوخت وساز بدن می‌شود. اما در صورت اضافه کردن بیش از حد ادویه‌جات در انواع غذا‌ها به بیماری اعصاب و گوارش مبتلا خواهیم شد.»

    وی در پایان با بیان اینکه استفاده از این غذا همراه با ترشیجات از سوی متخصصین تغذیه توصیه می‌شود، گفت: «گوشت‌ها به علت در اختیار گذاشتن آهن بالا به بدن، استفاده از ترشی و انواع ترشیجات باعث جذب هر چه بهتر آن به بدن می‌شود. البته در خوردن این ترشیجات نباید افراط شود و تا حد امکان شور نباشد.»


    سايت تحليلي خبري عصر ایران
    ویرایش توسط nezamehadafmand : 9th November 2012 در ساعت 02:07 PM

  6. 2 کاربر از پست مفید nezamehadafmand سپاس کرده اند .


  7. #4
    استعداد برتر سایت
    نوشته ها
    494
    ارسال تشکر
    604
    دریافت تشکر: 1,415
    قدرت امتیاز دهی
    43
    Array

    پیش فرض پاسخ : نقش اثر و خواص ترکیبات غذایی در سلامت فردی و اجتماعی

    فرمول 1000 ساله ژاپني‌ها براي زندگي بهتر

    برخي تركيبات غذايي هستند كه اثرات مفيد يكديگر را تكميل مي‌كنند و به بمب‌هاي درماني بدل مي‌شوند، اين تركيبات را بخوانيد و از آن‌ها با هم استفاده كنيد.
    يك ضرب‌المثل هندي مي‌گويد: «هر چيزي كاملش بهتر است» اما به نظر مي‌رسد شايد بهتر باشد اين ضرب‌المثل را اين‌گونه تغيير دهيم «خيلي چيزها با چيزهاي ديگر كامل مي‌شوند» اين مسئله به خصوص در مورد خوراكي‌ها صادق است. از قديم بسياري از اقوام جهان برخي خوراكي‌ها را با برخي ديگر مي‌خورده‌اند و اين تركيب‌ها را جادويي ارزيابي مي‌كردند.
    حالا علم نشان مي‌دهد كه بسياري از اين تركيب‌ها واقعا جادويي هستند.

    مخلوط بهتر است

    دكتر الين مگي، پروفسور تغذيه، مدير گروه تغذيه دانشگاه نبراسكا و نويسنده كتاب «تركيب‌هاي غذايي» مي‌گويد: «مطالعات بسياري ثابت كرده‌ كه تركيب‌هاي غذايي مي‌توانند اثرات معجزه‌آسايي داشته باشند. نكته جالب هم اين است كه اين تركيب‌ها گاه چند برابر وقتي كه هر كدام از اين مواد غذايي را به تنهايي بخوريد موثر هستند. در واقع توصيه من اين است كه اين مواد غذايي را هميشه با هم بخوريد نه به تنهايي.» آنچه در اين مطلب آمده برخي از اين زوج‌هاي جادويي هستند.

    زوج انرژي‌زا

    تركيب: نخود+ فلفل قرمز
    نتيجه: انرژي بيشتر

    در كشورهاي غربي حداقل يك نفر از هر 5 نفر زن دچار كمبود آهن است و طبيعي است كه دچار كمبود انرژي هم باشد اما مسئله مهم اين است كه بسياري از زنان نمي‌دانند خوردن غذاهاي غني از آهن به تنهايي نمي‌تواند اين مشكل را حل كند. دكتر هيتر مانيه‌ري، متخصص تغذيه در دانشگاه پيتسبورگ در اين مورد مي‌گويد: «نوعي از آهن كه در مواد غذايي گياهي وجود دارد به گونه‌اي است كه جذب آن براي بدن سخت است و در واقع بدن نمي‌تواند به خوبي از آن‌ها استفاده كند.» پس اگر اين‌طور باشد همه آهن موجود در نخود در بدن ما هدر مي‌رود؟ نه، البته به شرطي كه همراه آن فلفل قرمز مصرف كنيد. دكتر مانيه‌ري ادامه مي‌دهد: «ويتامين C موجود در فلفل قرمز مثل يك كليد عمل مي‌كند و آهن موجود در نخود را به شكلي در مي‌آورد كه قابل جذب از طريق بدن باشد.»

    ما يك پيشنهاد هم براي شما داريم، در خانه‌تان هوموس بپزيد، آن هم با فلفل قرمز تازه زياد، البته اگر هوموس دوست نداريد مي‌توانيد سالاد نخودفرنگي به همراه فلفل قرمز درست و نوش‌جان كنيد و از خوردن يك زوج انرژي‌زا لذت ببريد.
    براي آن‌كه مثل عقاب ببينيد

    تركيب: اسفناج+ آووكادو
    نتيجه: ديد بهتر

    اسفناج سرشار از لوتئين و ويتامين A است كه هر دوي اين‌ها كاملا براي ديد مناسب لازم هستند آووكادو هم منبع غني از لوتئين و ويتامين A است اما مهم‌تر اين‌كه آووكادو سرشار از چربي‌هاي سالمي است كه بدن براي جذب لوتئين و ويتامين A و استفاده از آن‌ها به اين ويتامين‌ها نياز دارد. دكتر هوپ باركوكاس، پروفسور تغذيه در مركز تحقيقاتي كيس وسترن دانشگاه كليولند در اين مورد مي‌گويد: «اگر اسفناج را خالي بخوريد اكثر مواد غذايي مفيد چشمي آن بدون جذب شدن از بدن‌تان دفع مي‌شود.» اگر پيشنهاد غذا مي‌خواهيد سالاد اسفناج و آووكادو را به شما توصيه مي‌كنيم كه با روغن زيتون، فلفل، نمك و پودر سير هم بسيار خوشمزه مي‌شود و هم بسيار مقوي است، در صورتي كه دوست داشته باشيد مي‌توانيد كاهو، خيار، گوجه‌فرنگي و آبليمو را هم به اين سالاد اضافه كنيد.
    براي آن‌كه درد دوران ماهانه نكشيد

    تركيب: كلم بروكلي+ تخم‌مرغ
    نتيجه: دردهاي كمتر قبل از دوره ماهانه

    بسياري از زنان و دختران جوان هر ماه چند روز را درگير دردهاي شديد دوره‌هاي ماهانه خود هستند اما براي خيلي از آن‌ها يك بشقاب ساده مي‌تواند تسكين و آرامش را به همراه بياورد. در مطالعه‌اي كه توسط انجمن طب زنان انگلستان و دانشگاه يورك انجام گرفت مشخص شد زناني كه ميزان زيادي كلسيم و ويتامين D را در رژيم غذايي خود دارند 30 تا 40درصد درد كمتري در اين دوران تجربه مي‌كنند. براي آن‌كه به اين نتيجه مطلوب برسيد، خيلي راحت مي‌توانيد كلم بروكلي را با تخم‌مرغ بخوريد. كلم بروكلي تقريبا ساده‌ترين نوع كلسيم براي جذب توسط بدن را در خود دارد و تخم‌مرغ هم تقريبا يكي از بهترين منابع ويتامين D در طبيعت است. يك املت با كلم بروكلي يا يك سالاد كلم و تخم‌مرغ مي‌تواند نياز شما را رفع كند.

    براي جواني شما
    تركيب: گوجه‌فرنگي+ روغن زيتون
    نتيجه: پوست صاف و لطيف

    ليكولين، آنتي‌اكسيدان قوي است كه در گوجه‌فرنگي وجود دارد و جلوي عوارض مضر آفتاب روي پوست را مي‌گيرد،‌ اما براي آن‌كه پوستي لطيف‌تر داشته باشيد گوجه‌فرنگي را به تنهايي نخوريد بلكه روغن زيتون حسابي روي آن بريزيد و بعد نوش‌جان كنيد. دكتر مگي مي‌گويد: «چربي‌هاي مفيد موجود در روغن زيتون باعث جذب بيشتر ليكولين توسط بدن مي‌شود. مطالعه‌اي كه توسط انجمن ملي تغذيه كانادا صورت گرفته نشان داده زناني كه روغن زيتون در رژيم غذايي آن‌ها جاي ثابتي دارد كمتر دچار چين‌و‌چروك مي‌شوند و سن ظهور چين‌وچروك در صورت آن‌ها بالاتر است. غذاهاي ايتاليايي بسياري هستند كه گوجه‌فرنگي و روغن زيتون در آن جاي دارند اما ما سالاد كاپاراسه را به شما پيشنهاد مي‌كنيم كه در آن گوجه‌فرنگي و فلفل به صورت بسيار آهسته در روغن زيتون پخته مي‌شوند و سپس به آن تخم‌مرغ به آن اضافه مي‌شود.

    ماست گوارشي


    تركيب: ماست+ فلاكسيد
    نتيجه: هضم بهتر غذاها

    معده انسان خانه بيش از 400 نوع باكتري است كه اكثر آن‌ها براي بدن انسان مفيد هستند اما برخي از آن‌ها هم خيلي مفيد نيستند. زماني كه ميكروب‌هاي مضر بيشتر از مفيد مي‌شوند در كار دستگاه گوارش شما اختلال پيش مي‌آيد و معده انسان دچار درد و نبود راحتي مي‌شود. ماست‌ها به خصوص ماست‌هاي پروپيوتيك مي‌توانند بر ميزان باكتري‌هاي مفيد معده اضافه كنند اما خب اين‌كه چند قاشق ماست پروبيوتيك نوش‌جان كنيد كافي نيست، براي باكتري‌هاي موجود در اين ماست‌ها هم بايد خوراكي جور كنيد، بهترين غذا براي آن‌ها فيبرهاي موجود در فلاكسيد است. پس خيلي راحت به كاسه ماست پروبيوتيك خود يك قاشق فلاكسيد اضافه كنيد.

    سيب را پوست نكنيد
    تركيب: جوي دوسر+ سيب
    نتيجه: داشتن قلب سالم‌تر

    جوي 2 سر تركيب‌هاي فوق‌العاده در خودش دارد كه مي‌تواند به بدن شما كمك كند. اولين آن‌ها بتاگلوكان است كه فيبري است كه ميزان كلسترول خون را كاهش مي‌دهد و دومي هم آون‌تراميد است كه تركيبي است از تبديل LDL (يا چربي بد خون) به راديكال‌هاي آزاد كه در بدن آسيب‌رسان هستند، جلوگيري مي‌كند. اما اگر مي‌خواهيد قلب‌تان را با غذاي مفيدتر بيمه كنيد، سيب را هم به سفره‌تان اضافه كنيد اما يادتان باشد مواد مفيد براي قلب در پوست سيب است پس پوست سيب را نكنيد. سيب منبع غني فلانوئيدها است كه يك آنتي‌اكسيدان بسيار قوي است كه مانع از شكل‌گيري راديكال‌هاي آزاد در بدن مي‌شود و ميزان التهاب در بدن را هم كاهش مي‌دهد.يك پيشنهاد ما درست كردن ماست سيب است،‌ يعني مي‌توانيد قطعات سيب را به همراه جو، سير و كشمش به ماست خودتان اضافه كرده و آن را به همراه غذاي‌تان نوش‌جان كنيد.

    عادت مفيد ما ايراني‌ها

    تركيب: چاي سبز+ ليمو ترش
    نتيجه: ضدسرطان

    چاي سبز منبع فوق‌العاده‌اي از كاته چين‌هاست كه تركيبات قوي ضدسرطان هستند. اين تركيبات فوق‌العاده كه سلول‌هاي سرطاني را نابود مي‌كنند يك نقطه ضعف دارند و آن هم اين است كه نمي‌توانند از سد معده عبور كنند. در واقع فقط 20درصد از كاته‌چين‌هاي چاي سبز از معده عبور مي‌كند و جذب بدن مي‌شود اما تحقيقات دانشمندان دانشگاه يوتا نشان داده است با اضافه كردن آب يك ليموترش تازه يا يك قاشق چاي‌خوري آب‌ليمو به يك ليوان چاي سبز مي‌توانيد ميزان بيشتري از كاته‌چين‌ها را جذب كنيد، اما يك نكته جالب هم اين‌كه اگر اندكي شكر به چاي سبز اضافه كنيد ميزان كاته‌چين‌ كه جذب مي‌كنيد 3برابر مي‌شود.

    كمي تغيير در خوراكي محبوب

    تركيب: مرغ+ سيب‌زميني (شيرين)
    نتيجه: داشتن سيستم ايمني قوي‌تر

    از قديم، بسياري از مردم عادت داشتند مرغ سرخ‌كرده يا آب‌پز را با سيب‌زميني سرخ كرده نوش‌جان كنند اما ما يك پيشنهاد بهتر داريم؛ خوراك مرغ آب‌پز با سيب‌زميني آب‌پز شيرين.سيب‌زميني‌هاي شيرين بهترين منبع طبيعي ويتامين A است كه به بدن در مبارزه با عفونت‌ها كمك مي‌كند اما خب؛ خوردن ويتامين A بدون داشتن مقدار كافي روي در بدن يعني يك اشتباه. دكتر باركوكاس در اين زمينه مي‌گويد: «روي به مقدار زياد در گوشت مرغ و تا حدودي در گوشت گاو و بوقلمون وجود دارد، روي براي متابوليسم و حمل ويتامين A در بدن لازم است. اگر فقط سيب‌زميني شيرين بخوريد مقداري ويتامين A وارد بدن مي‌كنيد كه بدن نمي‌تواند از آن استفاده كند و در نتيجه اين مقدار ويتامين A هدر مي‌رود، براي همين هر وقت خواستيد خوراك مرغ بخوريد سيب‌زميني شيرين را هم همراه آن مصرف كنيد»، البته مي‌توانيد سوپ سيب‌زميني هم با گوشت سينه مرغ و سيب‌زميني شيرين و سبزي‌ تهيه كنيد.

    مجله اینترنتی برترین ها

  8. 2 کاربر از پست مفید nezamehadafmand سپاس کرده اند .


  9. #5
    استعداد برتر سایت
    نوشته ها
    494
    ارسال تشکر
    604
    دریافت تشکر: 1,415
    قدرت امتیاز دهی
    43
    Array

    پیش فرض پاسخ : نقش اثر و خواص ترکیبات غذایی در سلامت فردی و اجتماعی

    غذاهایی برای بهتر اندیشیدن

    تركیب دیگر یوریدین مونوفسفات است كه در چغندر وجود دارد. Dha كه نوعی اسیدچرب حاوی امگا 3 است تركیب غذایی دیگری است كه در روغن ماهی هست. این تركیبات برای رشد سلول‌های مغزی ضروری است.
    اگر از جمله افرادی هستید كه در انتخاب غذاهایی كه می‌خورید حساسیت زیادی دارید، بی‌شك با خواندن این مطلب حساسیت‌تان بیشتر می‌شود.

    براساس نتایج به دست آمده از تحقیقات درباره مواد غذایی مختلف و تاثیر آن بر بدن، خوردن برخی از مواد غذایی می‌تواند در بهبود توانایی‌های شناختی افراد مانند یادگیری و افزایش قدرت حافظه آنها تاثیرگذار باشد.

    در این طرح تحقیقاتی كه روی گروهی از موش‌های صحرایی انجام شد، یك رژیم غذایی متشكل از سه تركیب غذایی مختلف كه در تولید سلول‌های مغزی سالم و بی‌عیب و نقص اهمیت دارد برای آنها در نظر گرفته شد. كولین یكی از این تركیبات غذایی است كه در تخم‌مرغ و جـگر به​وفور یافت می‌شود.

    تركیب دیگر یوریدین مونوفسفات است كه در چغندر وجود دارد. Dha كه نوعی اسیدچرب حاوی امگا 3 است تركیب غذایی دیگری است كه در روغن ماهی هست. این تركیبات برای رشد سلول‌های مغزی ضروری است.

    در برنامه غذایی گروه دیگر تنها دو تركیب از این سه تركیب غذایی قرار گرفته و این در حالی بود كه برای گروهی دیگر از موش‌های صحرایی یك برنامه غذایی، بدون در نظر گرفتن این سه تركیب غذایی انتخاب شد. پس از چهار هفته از هر یك از این سه گروه یك موش انتخاب شد تا از نظر توانایی انجام مجموعه‌ای از فعالیت‌های شناختی مانند عبور از مسیر‌های پرپیچ و خم مورد بررسی قرار گیرد.

    گروهی كه از این سه تركیب غذایی تغذیه كرده بودند در مقایسه، توانایی‌های شناختی بهتری داشتند. این مطالعه نشان می‌دهد كولین در مقایسه با امگا3 و یوریدین مونوفسفات از اهمیت بیشتری در افزایش توانایی‌های ذهنی برخوردار است.

    علاوه بر این محققان دریافتند این گروه از مواد غذایی در افزایش فعالیت‌های مغزی نیز نقش مهمی ایفا می‌كند. البته برای این‌كه بتوان با قطعیت بیشتری درباره اهمیت این تركیبات در افزایش توانمندی‌های ذهنی انسان‌ها سخن گفت، لازم است تحقیقات بیشتری روی انسان‌ها انجام شود، اما اگر این موضوع تائید شود می‌توان از مواد غذایی كه سرشار از كولین، یوریدین مونو فسفات و امگا 3 است به عنوان غذاهای سالم نام برد یا شاید بتوان این گروه از غذاها را غذاهای ذهن نامید.

    بنابراین دیگر تردیدی نیست كه مواد غذایی مختلف هركدام می‌تواند خواص متفاوتی داشته باشد كه روی توانمندی‌هایمان اثر بگذارد. در این صورت فردی از سلامت جسمانی، ذهنی و روانی بهتری برخوردار است كه به نقش این مواد غذایی توجه داشته باشد و در برنامه غذایی روزانه از طیف وسیعی از این گروه از مواد غذایی تغذیه كند.

    منبع: جام جم آنلاین

    اتاق شیشه ای خبر شفاف

  10. 2 کاربر از پست مفید nezamehadafmand سپاس کرده اند .


  11. #6
    استعداد برتر سایت
    نوشته ها
    494
    ارسال تشکر
    604
    دریافت تشکر: 1,415
    قدرت امتیاز دهی
    43
    Array

    پیش فرض پاسخ : نقش اثر و خواص ترکیبات غذایی در سلامت فردی و اجتماعی


    13 خوراکی معجزه‌گر

    خبرگزاری فارس: تحقیقات اخیر نشان داده است که اگر 1۳ ماده غذایی را در برنامه غذایی خود قرار دهید، شاهد نتایج فوق‌العاده‌ای در وضع سلامت خود خواهید بود.
    خبرگزاری فارس: 13 خوراکی معجزه‌گر


    به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس به نقل از باشگاه خبرنگاران، همه انسان‌ها می‌خواهند با رعایت رژیم غذایی خوب و صحیح از سلامت کامل برخوردار باشند، رژیم‌های غذایی گوناگونی نیز از سوی متخصصان تغذیه توصیه می‌شود که هر یک به نوبه خود مفید هستند، اما آیا می‌توان با مصرف برخی مواد غذایی‌، تمام مواد مورد نیاز بدن را تأمین کرد و از سلامت و انرژی کافی برخوردار بود؟ پاسخ این سوال مثبت است.

    یکی از پزشکانی که در بیمارستان کالیفرنیا مشغول کار است، می‌گوید: بسیاری از بیماران با رعایت یک رژیم غذایی ساده پیشرفت خوبی در جریان درمان از خود نشان دادند.

    او ادامه می‌دهد: مهم نیست که شما قصد دارید از ابتلا به بیماری‌های قلبی، ضعف عضلانی یا سرطان پیشگیری کنید، زیرا تمام بدن یک سیستم واحد است و سلامت قلب به اندازه سلامت چشم یا پوست اهمیت دارد، پس با رعایت رژیم غذایی سالم و مفید به سلامت کل بدن کمک می‌کنید و نیاز ندارید برای سلامت هر عضوی یک رژیم غذایی خاص داشته باشید.

    و اما این موادغذایی فوق العاده ۱۳ مورد هستند و عبارتند از: 1- انواع لوبیا، 2- زغال اخته، 3- گل کلم، 4- جو، 5- پرتقال، 6- کدوتنبل، 7- ماهی آزاد، 8- سویا، 9- اسفناج، 10- چای (سبز یا سیاه)، 11- گوجه فرنگی، 12- گردو، 13- ماست.

    به عقیده استیون پرت که یکی از محققان مواد غذایی است، وقتی شما این مواد را به رژیم غذایی خود بیفزایید، بسیاری از تغییراتی که در بدن ایجاد شده و منجر به بیماری‌هایی نظیر دیابت، فشار خون بالا، آلزایمر و برخی سرطان‌ها می‌شوند، متوقف شده و شما از بدنی سالم برخوردار خواهید بود.

    نکته جالب دیگر این است که در هر نقطه از جهان که زندگی کنید، می‌توانید آنها را مصرف کنید و غذاهایی نیستند که مصرف آنها برای افرادی در مناطق خاص دشوار باشد و اما حالا بپردازیم به دلیل مصرف این گونه مواد:

    *گردو: حاوی چربی خوب

    گردو یکی از بهترین مواد غذایی است، حتی چرب‌ترین انواع آن حاوی روغن امگا 3 است که بسیار مفید است؛ امگا3 در ماهی آزاد نیز یافت می‌شود و ماهی آزاد برای سلامت قلب نیز مورد توجه است و می‌تواند احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش دهد؛ اگر شما 5 بار در هفته هر بار یک مشت گردو بخورید، علاوه بر مصرف کالری خوب از فواید آن نیز بهره مند می‌شوید.

    * با زغال اخته به رژیم غذایی خود کمی هم رنگ بدهید

    یک ضرب المثل می‌گوید: همیشه چیزهای خوب در بسته‌های کوچک هستند؛ زغال اخته نیز از جمله موادی است که شامل مواد مغذی گوناگون است؛ یعنی نمی‌توان گفت سرشار از یک نوع ماده مفید است، اما شامل ویتامین c، اسید فولیک، فیبر، کاروتن و صدها ماده مفید دیگر است که در یک میوه خوش رنگ کوچک جمع شده است.

    بورسی کلویدنس از محققان تغذیه است و عقیده دارد غذاهایی که رنگ دارند یعنی قرمز، سبز، بنفش و نارنجی هستند، موادی دارند که مانع ابتلا به بیماری‌های قلبی و سرطان می‌شوند و در ضمن به حالت تعادل روحی، حافظه و قدرت تفکر نیز کمک می‌کنند.

    بهترین راه برای اضافه کردن رنگ طبیعی به غذاهای مانند سوپ یا کباب استفاده از گوجه فرنگی است؛ در ساندویچ نیز از فلفل دلمه‌ای، گوجه فرنگی و اسفناج یا جعفری تازه استفاده کنید؛ در میان روز از بادام، گردو، گل کلم و انگور به عنوان میان وعده غافل نشوید؛ انواع میوه‌ها نیز علاوه بر داشتن مواد مغذی، انرژی کافی نیز برای بدن تأمین می‌کنند.

    *سویا و تأثیر خوب آن بر کلسترول

    استفاده از سوی به این معنا نیست که تا حد ممکن از سس سویا در غذاها استفاده کنیم، بلکه باید از انواع دانه‌های محتوی سویا بهره‌مند شویم؛ سویا یکی از موادی مفید برای قلب است، زیرا کلسترول را پایین می‌آورد و دارای فیبر و پروتئین فراوان نیز هست.

    *جو و لوبیا، سرشار از فیبر

    فیبری که در جو و لوبیا موجود است مانع بالا رفتن قند و کلسترول خون می‌شود و به تنظیم کار روده نیز کمک می‌کند.

    مطالعات حاکی از آن است که غذاهایی شامل جو، لوبیا، برنج ، میوه‌ها و سبزی به ویژه سیب منابع سرشار فیبر هستند که علاوه بر فواید خود بتدریج هضم می‌شوند و مانع بالا رفتن ناگهانی قند خون می‌شوند، در صورتی که نان و شیرینی‌ها چنین نیستند، منابع سرشار فیبر به کنترل وزن نیز کمک می‌کنند.

    در ضمن مصرف 5 تا 9 وعده در روز از میوه‌ها و سبزی‌ها برای سلامت بسیار مفید است؛ از آنجا که انواع لوبیا سرشار از پروتئین است‌، می‌توان آن را به سوپ، سالاد و تخم مرغ نیز اضافه کرد.

    *کلسیم و استخوان‌ها

    ماست و دیگر محصولات لبنی با تقویت استخوان‌ها مانع شکستگی آنها می‌شود؛ همچنین در سلامت دندان‌ها و کمک به انقباض عضلات و تنظیم ضربان قلب نیز مؤثر است.

    احتمال ابتلا به بیماری‌های روده را کاهش می‌دهد و در کاهش وزن نیز تأثیر دارد؛ مصرف روزانه حداقل یک هزار میلی گرم کلسیم نیز مانع افزایش وزن مریض می‌شود.

    می‌توانید روز را با یک استکان چای آغاز کنید و یک لیوان شیر کم چرب و تازه به همراه تکه‌ای از نان گندم کامل برای صبحانه کافی است، با غذا ماست را فراموش نکنید و در میان روز نیز از هویج و میوه استفاده کنید.

    از پنیر نیز برای رفع گرسنگی و تأمین انرژی می‌توانید استفاده کنید؛ مطمئن باشید اگر این 14 غذا را در برنامه خود بگنجانید، علاوه بر سلامت کلی نیازی به رژیم‌های کاهش وزن نیز نخواهید داشت و از ظاهری شاداب‌تر برخوردار خواهید شد.


    خبرگزاری فارس

  12. 2 کاربر از پست مفید nezamehadafmand سپاس کرده اند .


  13. #7
    استعداد برتر سایت
    نوشته ها
    494
    ارسال تشکر
    604
    دریافت تشکر: 1,415
    قدرت امتیاز دهی
    43
    Array

    پیش فرض پاسخ : نقش اثر و خواص ترکیبات غذایی در سلامت فردی و اجتماعی

    آشنایی با توصیه‌‌های مفید غذایی

    لازمه سلامت جسم، برخورداری از یک الگوی غذایی صحیح و تغذیه سالم است.

    بهتر است بدانید:

    - میوه‌های قرمز رنگ باعث تقویت بینایی می‌شوند.

    -
    کرفس در پیشگیری از آلزایمر مفید است.

    - چای قرمز از ابتلا به دیابت جلوگیری می‌کند.

    -
    قهوه سبب شادی می‌شود.

    -
    گردو سبب تقویت فکر می‌شود.

    -
    زعفران در درمان افسردگی نقش دارد.

    - پنیر دارای کلسیم و گردو حاوی فسفر است و جذب کلسیم در بدن نیازمند فسفر است. به همین علت توصیه می‌کنند پنیر را با گردو بخورید.

    -
    بادمجان برای تناسب اندام مناسب است.

    - ذرت دارای کربوهیدرات زیاد و غنی از منگنز بوده و در تقویت استخوان و عضلات تاثیر دارد و مصرف آن در دوران سالمندی توصیه می‌شود. پماد تهیه شده از آن در از بین رفتن جوش‌های صورت تاثیر دارد و غذای مناسبی برای مغز و سیستم عصبی به شمار می‌رود.

    میگو دارای چربی کمی است

    میگو یکی از لذیذترین غذاهای دریایی است و هر 100 گرم میگو حاوی 77 میلی‌گرم آب و 99 کالری انرژی و 1/18 گرم پروتئین، 80/0 چربی و 163 میلی‌گرم کلسترول و 91 میلی‌گرم قند است.

    بر اساس این گزارش، از نظر مقایسه‌ای نسبت به سایر غذاهایی که پروتئین زیادی دارند نظیر گوشت و ماهی و گروه ماکیان،‌ میگو کالری کمتری دارد. پروتئین موجود در میگو کیفیت بالایی داشته و حاوی تمام اسید آمینه‌های لازم جهت رشد است. پروتئین میگو همانند سایر جانوران دریایی به دلیل نداشتن بافت هم بند به راحتی هضم می‌شود برای گروه‌هایی از مردم نظیر افراد مسن که در جویدن و هضم غذا مشکل دارند غذای حاوی میگو گزینه مناسبی برای تامین پروتئین روزانه آنها است.

    میگو دارای چربی کمی است.
    اسیدهای چرب امگا 3 که از دسته اسیدهای چرب غیراشباع بوده و برای سلامتی مفید هستند در میگو به وفور یافت می‌شوند. این دسته از اسیدهای چرب می‌توانند در کاهش خطر بیماری‌های قلبی موثر واقع شوند.

    میگو منبع غنی از املاحی چون کلسیم، آهن،‌ منیزیم، پتاسیم، ‌سدیم، روی، مس و فسفر است.

    خواص برتر ماهی برای بدن:

    - خواص ضدالتهابی

    - تنظیم تری گلیسیریدهای خون

    - تنظیم عملکرد ایمنی بدن

    - جلوگیری از ناهماهنگی ضربان قلب

    - تکامل سیستم عصبی جنین

    - بالا بردن ضریب هوشی کودکان

    روغن ماهی، مکملی که هر روز نیاز است

    تنها مکمل مورد نیاز برای تضمین سلامت مفاصل، روغن ماهی است. زیرا حاوی اسیدهای چرب ضروری برای بدن است. اسیدهای چرب امگا 3 موجود در روغن ماهی موجب افزایش کارایی ذهنی در کودکان و جلوگیری از ابتلای سالمندان به آلزایمر می‌شود.

    جدیدترین تحقیقات دانشمندان نشان می‌دهد مصرف ماهی همچنین باعث می‌شود بیماران قلبی کمتر با حمله مجدد روبرو شوند. مصرف ماهی کلسترول را کاهش می‌دهد و خطر لخته شدن و رسوب‌دهی خون را می‌کاهد.

    همشهری آنلاین


  14. کاربرانی که از پست مفید nezamehadafmand سپاس کرده اند.


  15. #8
    استعداد برتر سایت
    نوشته ها
    494
    ارسال تشکر
    604
    دریافت تشکر: 1,415
    قدرت امتیاز دهی
    43
    Array

    پیش فرض پاسخ : نقش اثر و خواص ترکیبات غذایی در سلامت فردی و اجتماعی

    نقش تغذیه در سلامت دهان و دندان

    آشامیدنى ها و تعداد وعده هاى غذایى با تاثیر بر روى میکروب هاى موجود در دهان، نقش مهمى را در تکامل دندان، لثه، نسوج و ساختار استخوانى محیط دهان و همچنین پیشگیرى از انواع بیمارى هاى دهان ایفا می کنند که عمدتاً این تاثیرات به شکل سیستمیک است.

    کمبود ویتامین ه
    اى b12 ، c ، ریبوفلاوین ، فولات و مواد معدنى مثل روى ، آهن، در کاهش روند ترمیم نسوج دهانى موثر است. به همان نسبت که کمبود مواد یاد شده در شکل گیرى و سلامت دهان موثر است، متقابلاً شکل و سلامت حفره ی دهان نیز در دریافت مواد فوق و استفاده از آنها نقش دارد؛ به عبارتى مى توان گفت این دو وضعیت به گونه اى به هم وابسته اند.

    بیمارى هاى دهان عمدتاً در پى پوسیدگى دندان ها ایجاد مى شود. فقدان یک یا چند دندان و یا بى دندانى کامل در سنین بالاى 65 سال رایج است که این مشکل تاثیر بسزایى در تغذیه ی این دسته از افراد دارد و علاوه بر آن باعث اختلال در رشد، تکامل، بقا و ساختار حفره دهانى مى شود.

    جزئیات اشاره شده در ذیل بخشى از این مشکلات را مطرح مى سازد.

    بیمارى هاى پریودنتال به صورت یک بیمارى موضعى و سیستمیک محسوب مى شود. کمبود موادى مانند ویتامین هاى a، c، e ، فولات و بتاکاروتن و املاح معدنى چون کلسیم ، فسفر و روى در ایجاد بیمارى یاد شده نقش موثرى دارند.

    سرطان دهان که اغلب در اثر استفاده ی بیش از حد تنباکو و الکل رخ مى دهد، از سویى باعث افزایش نیاز به کسب انرژى و مصرف مواد غذایى در بیمار مى شود و از طرف دیگر در خوردن و تغذیه ی بیمار مشکلاتی را به وجود می آورد که عمدتاً مى تواند ناشى از روش هاى درمانى مانند جراحى ها، رادیوتراپى، شیمى درمانى و سایر موارد درمانى باشد.

    از بیمارى هاى حاد و مزمن دیگرى که مى تواند در توانایى خوردن فرد، تاثیر منفى داشته باشد مى توان به دیابت کنترل نشده اشاره کرد که توام با سندرم سوزش زبان، برفک و خشکى دهان است. همچنین مشکلات دهانى می تواند ناشى از نقص سیستم ایمنى بدن مانند ایدز باشد.


    *
    نقش تغذیه در تکامل دندان ها

    تکامل دندان هاى شیرى در ماه دوم و سوم جنینى آغاز مى شود و معدنى شدن آنها از ماه چهارم جنینى تا دهه ی اول زندگى فرد ادامه دارد. مواد غذایى که جنین از بدن مادر دریافت مى نماید، نقش موثرى در تشکیل و تکامل ساختار دندان ها در مرحله قبل از رویش آنها دارد.

    تشکیل دندان ها با معدنى شدن ماتریکس پروتئینى آنها همراه است. در عاج دندان، پروتئین به صورت الیاف کلاژن است که براى ساخت آنها وجود ویتامین c ضرورى است. ویتامین d جزء اساسى جهت تشکیل بلورهاى هیدروکسى آپاتیت از کلسیم و فسفر است. فلوراید نیز با اضافه شدن روى بلورهاى هیدروکسى آپاتیت، لایه ی مقاوم به پوسیدگى را روى دندان ها ایجاد مى کند.

    تغذیه و رژیم غذایى در تمام مراحل تکامل، رویش و بقاى دندان موثر است. پس از رویش دندان، تغذیه نقش موثر و مداومى در تکامل، تقویت و معدنى شدن مینا و بقیه ی اجزاى دندان دارد.

    نقش موضعى مواد غذایى مصرفى به ویژه کربوهیدرات ها و دفعات مصرف غذا را نباید فراموش کرد که در پی آن باکترى هاى دهان باعث تولید اکسیدهاى آلى از این مواد غذایی و در نتیجه پوسیدگى دندان ها می شوند.

    در طول زندگى فرد رژیم غذایى نقش موثرى را در دندان ها، استخوان ها، پایدارى نسوج دهان و مقاومت در مقابل عفونت و افزایش عمر دندان ها دارد.

    دکتر رضا آمری نیا- متخصص تغذیه

    تبیان

  16. کاربرانی که از پست مفید nezamehadafmand سپاس کرده اند.


  17. #9
    استعداد برتر سایت
    نوشته ها
    494
    ارسال تشکر
    604
    دریافت تشکر: 1,415
    قدرت امتیاز دهی
    43
    Array

    پیش فرض پاسخ : نقش اثر و خواص ترکیبات غذایی در سلامت فردی و اجتماعی

    نقش تغذیه در سلامت دهان و دندان

    آشامیدنى ها و تعداد وعده هاى غذایى با تاثیر بر روى میکروب هاى موجود در دهان، نقش مهمى را در تکامل دندان، لثه، نسوج و ساختار استخوانى محیط دهان و همچنین پیشگیرى از انواع بیمارى هاى دهان ایفا می کنند که عمدتاً این تاثیرات به شکل سیستمیک است.

    کمبود ویتامین ه
    اى b12 ، c ، ریبوفلاوین ، فولات و مواد معدنى مثل روى ، آهن، در کاهش روند ترمیم نسوج دهانى موثر است. به همان نسبت که کمبود مواد یاد شده در شکل گیرى و سلامت دهان موثر است، متقابلاً شکل و سلامت حفره ی دهان نیز در دریافت مواد فوق و استفاده از آنها نقش دارد؛ به عبارتى مى توان گفت این دو وضعیت به گونه اى به هم وابسته اند.

    بیمارى هاى دهان عمدتاً در پى پوسیدگى دندان ها ایجاد مى شود. فقدان یک یا چند دندان و یا بى دندانى کامل در سنین بالاى 65 سال رایج است که این مشکل تاثیر بسزایى در تغذیه ی این دسته از افراد دارد و علاوه بر آن باعث اختلال در رشد، تکامل، بقا و ساختار حفره دهانى مى شود.

    جزئیات اشاره شده در ذیل بخشى از این مشکلات را مطرح مى سازد.

    بیمارى هاى پریودنتال به صورت یک بیمارى موضعى و سیستمیک محسوب مى شود. کمبود موادى مانند ویتامین هاى a، c، e ، فولات و بتاکاروتن و املاح معدنى چون کلسیم ، فسفر و روى در ایجاد بیمارى یاد شده نقش موثرى دارند.

    سرطان دهان که اغلب در اثر استفاده ی بیش از حد تنباکو و الکل رخ مى دهد، از سویى باعث افزایش نیاز به کسب انرژى و مصرف مواد غذایى در بیمار مى شود و از طرف دیگر در خوردن و تغذیه ی بیمار مشکلاتی را به وجود می آورد که عمدتاً مى تواند ناشى از روش هاى درمانى مانند جراحى ها، رادیوتراپى، شیمى درمانى و سایر موارد درمانى باشد.

    از بیمارى هاى حاد و مزمن دیگرى که مى تواند در توانایى خوردن فرد، تاثیر منفى داشته باشد مى توان به دیابت کنترل نشده اشاره کرد که توام با سندرم سوزش زبان، برفک و خشکى دهان است. همچنین مشکلات دهانى می تواند ناشى از نقص سیستم ایمنى بدن مانند ایدز باشد.


    *
    نقش تغذیه در تکامل دندان ها

    تکامل دندان هاى شیرى در ماه دوم و سوم جنینى آغاز مى شود و معدنى شدن آنها از ماه چهارم جنینى تا دهه ی اول زندگى فرد ادامه دارد. مواد غذایى که جنین از بدن مادر دریافت مى نماید، نقش موثرى در تشکیل و تکامل ساختار دندان ها در مرحله قبل از رویش آنها دارد.

    تشکیل دندان ها با معدنى شدن ماتریکس پروتئینى آنها همراه است. در عاج دندان، پروتئین به صورت الیاف کلاژن است که براى ساخت آنها وجود ویتامین c ضرورى است. ویتامین d جزء اساسى جهت تشکیل بلورهاى هیدروکسى آپاتیت از کلسیم و فسفر است. فلوراید نیز با اضافه شدن روى بلورهاى هیدروکسى آپاتیت، لایه ی مقاوم به پوسیدگى را روى دندان ها ایجاد مى کند.

    تغذیه و رژیم غذایى در تمام مراحل تکامل، رویش و بقاى دندان موثر است. پس از رویش دندان، تغذیه نقش موثر و مداومى در تکامل، تقویت و معدنى شدن مینا و بقیه ی اجزاى دندان دارد.

    نقش موضعى مواد غذایى مصرفى به ویژه کربوهیدرات ها و دفعات مصرف غذا را نباید فراموش کرد که در پی آن باکترى هاى دهان باعث تولید اکسیدهاى آلى از این مواد غذایی و در نتیجه پوسیدگى دندان ها می شوند.

    در طول زندگى فرد رژیم غذایى نقش موثرى را در دندان ها، استخوان ها، پایدارى نسوج دهان و مقاومت در مقابل عفونت و افزایش عمر دندان ها دارد.

    دکتر رضا آمری نیا- متخصص تغذیه

    تبیان

  18. کاربرانی که از پست مفید nezamehadafmand سپاس کرده اند.


اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. پاسخ ها: 5
    آخرين نوشته: 10th September 2013, 12:20 AM
  2. پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 12th October 2012, 10:12 PM
  3. این مکالمه واقعی است(کشتی آمریکایی و اسپانیایی)
    توسط artadokht در انجمن مطالب متفرقه نظامی
    پاسخ ها: 2
    آخرين نوشته: 20th April 2012, 06:08 PM
  4. شناسایی ژن موثر در درمان قطعی اختلالات خونی
    توسط S h a D o w در انجمن تازه های زیست شناسی
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 11th July 2011, 06:44 PM
  5. جادوهایی که هری پاتر وارد زندگی واقعی کرد
    توسط Rez@ee در انجمن فیزیک نوین
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 25th November 2010, 09:56 AM

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •