دوست عزیز، به سایت علمی نخبگان جوان خوش آمدید

مشاهده این پیام به این معنی است که شما در سایت عضو نیستید، لطفا در صورت تمایل جهت عضویت در سایت علمی نخبگان جوان اینجا کلیک کنید.

توجه داشته باشید، در صورتی که عضو سایت نباشید نمی توانید از تمامی امکانات و خدمات سایت استفاده کنید.
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 7 , از مجموع 7

موضوع: پاسخ‌های علامه طباطبایی به ۴ پرسش درباره مهدویت

کاربر فعال سایت
    رشته تحصیلی
    کلام,فقه,اصول,
    ارسال تشکر
    27,914
    دریافت تشکر: 19,740
    قدرت امتیاز دهی
    0
    Array
    kamanabroo's: جدید150

پیش فرض پاسخ‌های علامه طباطبایی به ۴ پرسش درباره مهدویت

پاسخ‌های علامه طباطبایی به ۴ پرسش درباره مهدویت

دين - پرسش های زیر درباره مهدویت از کتاب 'در محضر علامه طباطبایی' گلچین شده است.

صدقه دادن از طرف امام زمان عجل‌الله‌تعالى‌فرجه‌الش ریف چگونه است؟
    عمومات ادله اهداء و نیابت در عبادات مستحبه از قبیل نماز، صدقات، تلاوت قرآن و غیر ذلک، اهداء به امام علیه‌السلام بلکه پیغمبر اکرم صلى‌الله‌علیه‌وآله و نیابت از آنان را نیز ممکن است شامل گردد.

راه رسیدن به امام زمان عجل‌الله‌تعالى‌فرجه‌الش ریف چیست؟
    امام زمان علیه‌السلام خود فرموده است: شما خوب باشید، ما خودمان شما را پیدا مى‌کنیم.
    درباره ظهور حضرت ولى عصر عجل‌الله‌فرجه‌الشریف در روایت آمده است: لایضهر الا و یظهر الفساد؛ ظهور نمى‌کند مگر این‌که فساد آشکار گردد.
    هم‌چنین در احادیث متعدد آمده است: یملا الارض قسطا و عدلا بعد ما ملئت ظلما و جورا؛ بعد از این‌که زمین از ظلم پر مى‌گردد، آن را با قسط و داد پر مى‌کند.

آیا از این‌گونه روایات استفاده نمى‌شود که نباید با فساد و ظلم و جور مبارزه نمود، تا زمینه ظهور حضرتش فراهم گردد؟

لازمه این سخن، حلال شمردن حرام و جواز ترک واجبات است و مسلماً حضرت نمى‌خواهد که فساد کنیم تا بیاید و ما را گردن بزند.

آیا روایتى که مى‌گوید: همه در زمان حضرت مهدى علیه‌السلام مسلمان مى‌شوند، درست است؟

خداوند متعال مى‌فرماید:
    إِذْ قَالَ اللَّهُ یَا عِیسَىٰ إِنِّی مُتَوَفِّیکَ وَرَافِعُکَ إِلَیَّ وَمُطَهِّرُکَ مِنَ الَّذِینَ کَفَرُوا وَجَاعِلُ الَّذِینَ اتَّبَعُوکَ فَوْقَ الَّذِینَ کَفَرُوا إِلَىٰ یَوْمِ الْقِیَامَةِ ثُمَّ إِلَیَّ مَرْجِعُکُمْ فَأَحْکُمُ بَیْنَکُمْ فِیمَا کُنتُمْ فِیهِ تَخْتَلِفُونَ آل‌عمران/٥٥؛
    (به یاد آورید) هنگامی را که خدا به عیسی فرمود: من تو را برمی‌گیرم و به سوی خود، بالا می‌برم و تو را از کسانی که کافر شدند، پاک می‌سازم؛ و کسانی را که از تو پیروی کردند، تا روز رستاخیز، برتر از کسانی که کافر شدند، قرار می‌دهم؛ سپس بازگشت شما به سوی من است و در میان شما، در آن‌چه اختلاف داشتید، داوری می‌کنم.

ظاهراً روایت فوق مخالف با این قسمت از آیه است که مى‌فرماید: وَجَاعِلُ الَّذِینَ اتَّبَعُوکَ فَوْقَ الَّذِینَ کَفَرُوا إِلَىٰ یَوْمِ الْقِیَامَةِ، زیرا این جمله مى‌رساند که کفار تو روز قیامت وجود دارند. در روایتى نیز آمده است که: حضرت از آن‌ها جزیه مى‌گیرد.

منبع: از کتاب "در محضر علامه طباطبایی"، نوشته محمد حسین رخشاد

ویرایش توسط kamanabroo : 9th December 2012 در ساعت 04:50 PM

یار همراه
    ارسال تشکر
    17,332
    دریافت تشکر: 8,680
    قدرت امتیاز دهی
    15647
    Array

پیش فرض پاسخ : پاسخ‌های علامه طباطبایی به ۴ پرسش درباره مهدویت

این یه جمله برام خیلی تفکر امیز بوده .
    چندی پیش داشتم سخنرانی استاد رائفی پور را در مورد شیطان پرستی ، نگاه می کردم .
    ایشان گفتند در رابطه با ارتباط برقرار کردن با موجودات نامرئی دو راه هست :
    1- یا شما خیلی ادم خوبی میشید که اونها سراغ شما می ایند .
    2- یا شما با انها رابطه برقرار می کنید که اون موجود نامرئی به صورت جن هستش .

یه سوال :
    ایا اینکه یه نفر ادم خیلی خوبی باشه به این معنی هست که امامان معصوم به دیدن شما می ایند ؟ ( مثلا طرف هفت شهر عطار را بپیماید ؛ ایا امکان دیدن امامان معصوم وجود دارد که در حالت عادی برای ما انسانهای معمولی امکان دیده شده وجود ندارد ؟ )
    با تشکر .

نقل قول نوشته اصلی توسط kamanabroo نمایش پست ها
    امام زمان علیه‌السلام خود فرموده است: شما خوب باشید، ما خودمان شما را پیدا مى‌کنیم.

3. 9 کاربر از پست مفید Joseph Goebbels سپاس کرده اند .

دوست آشنا
    رشته تحصیلی
    مهندسی نرم افزار
    ارسال تشکر
    2,132
    دریافت تشکر: 979
    قدرت امتیاز دهی
    1807
    Array

خیلی خوب بود.مرسی

5. 5 کاربر از پست مفید pegah*_ سپاس کرده اند .

یار همراه
    رشته تحصیلی
    برق صنعتی
    ارسال تشکر
    13,909
    دریافت تشکر: 12,140
    قدرت امتیاز دهی
    32625
    Array
    mamadshumakher's: جدید136

یه سوال :
    ایا اینکه یه نفر ادم خیلی خوبی باشه به این معنی هست که امامان معصوم به دیدن شما می ایند ؟ ( مثلا طرف هفت شهر عطار را بپیماید ؛ ایا امکان دیدن امامان معصوم وجود دارد که در حالت عادی برای ما انسانهای معمولی امکان دیده شده وجود ندارد ؟ )
    با تشکر .
    سلام ژنرال.گمون کنم کسی که به صفای قلب کافی برسه گاهی چیزهایی میبینه که شاید متوجه معنیش هم نشه.و یا خیلی خوشحالش کنه.که باز هم در این صورت بهش توصیه میشه از ذوق دوباره دیدن این تصاویر عبادت نکنه.واسه همون هدف اصلیش عبادت کنه.امکان داره اشخاصی رو بسیار پاک هستن رو از طریقی بشناسه.مثل نور چهرشون.امکان داره پیغام خاصی بهش برسه.

7. 8 کاربر از پست مفید mamadshumakher سپاس کرده اند .

دوست آشنا
    رشته تحصیلی
    عمران
    ارسال تشکر
    4,959
    دریافت تشکر: 746
    قدرت امتیاز دهی
    34
    Array
    sebtoshshaikh's: لبخند

نقل قول نوشته اصلی توسط فیلد مارشال رومل نمایش پست ها

یه سوال :
    با تشکر .

با نام خدا خالق عقل و عقلا

و با سلام و آرزوی سلامتی و موفقیت شما

به تنها امام غائب ، بلکه هر فرمانده بی فرمانبر ، همیشه دنبال فمانبر می گرده

9. 4 کاربر از پست مفید sebtoshshaikh سپاس کرده اند .

کاربر جدید
    ارسال تشکر
    2
    دریافت تشکر: 55
    قدرت امتیاز دهی
    0
    Array

به نظر من بهتره که جواب سوالاتمان را از خود اهل بیت علیهم السلام بگیریم.

والسلام علی من اتبع الهدی
    یاعلی

11. 2 کاربر از پست مفید WP Fox Pro سپاس کرده اند .

کاربر فعال سایت
    رشته تحصیلی
    کلام,فقه,اصول,
    ارسال تشکر
    27,914
    دریافت تشکر: 19,740
    قدرت امتیاز دهی
    0
    Array
    kamanabroo's: جدید150

نقل قول نوشته اصلی توسط فیلد مارشال رومل نمایش پست ها

یه سوال :
    با تشکر .

سلام

بحث ریاضت شرعی و غیر شرعی و اثرات آن خیلی بحث جالبیه که اینجا جاش نیست. و فقط این نکته رو می گم: (نقل از استاد غفارزاده)

واقعیت این است که ریاضت قدرت آور است چه مرتاض باشد چه شخص دیگر. روح انسان با ریاضت قوی می شود همانگونه که بدن با ورزش و تمرین قوی می شود. مرتاض ها با نگاه کردن به قطار می توانند ان را متوقف کنند ؛ این کار شدنی است. چون روح بر جسم تقوق و برتری دارد.

اگر ریاضت مادی باشد فقط قدرت می اورد ولی اگر ریاضت شرعیه باشد علاوه بر قدرت حکمت اور نیز هست. علامه در آخر عمر که دچار رعشه شده بودند فرمودند ما بر اساس حکمت با این عارضه کاری نداریم اگر می خواستیم در اختیار ما بود. چون خدا می خواهد پس بودش برای ما بهتر است. تا آن جا می رسد که امام حسین می فرماید می فرماید الهی رضا به رضاک و تسلیما لامرک.وقتی می خواهند سر از بدنش جدا کنند می تواند خیلی کارها بکند ولی می فرماید من راضی به رضای تو هستم. امام بر اساس حکمتش از قدرتش بهره ای نمی برد و استفاده ای نمی کند.

اما اینکه چه جور خوب بودنی موجب میشه که امام زمان عج به دیدن انسان بیایند!

ببینید نفس دیدن امام زمان عج موضوعیت نداره. بله خیلی خوبه و اثرات و برکات زیادی خواهد داشت .
    خود اهل بیت ع و امام زمان عج از ما این رو نمیخواهند که تلاش کنیم تا ایشون رو ببینیم بلکه این بزرگواران خیلی بشتر از اینکه ما به فکر اونها باشیم به فکر ما هستند :

این سخن خود امام زمان عج هست که می فرمایند:
    انا غير مهملين لمراعاتكم, و لا ناسين لذكركم, و لو لا ذلك لنزل بكم اللاواه, واصطلمكـم الاعداء. فـاتقـوا الله جل جلاله و ظاهـرونـا.(1)

ما در رعايت حال شما كوتاهى نمى كنيم و ياد شما را از خاطر نبرده ايم,كه اگر جز ايـن بود گرفتاريها به شما روى مىآورد و دشمنان, شما را ريشه كـن مى كردند. از خدا بترسيد و مارا پشتيبانى كنيد.

خوب بودنی که موجب میشه توجه امام زمان به ما جلب بشه یه کار شاق و عجیب و غریب نیست!
    بلکه اینه که حرام نخوریم و اهل خوردن حلال باشیم و واجباتمون رو انجام بدیم و کارهای حرام رو هم ترک کنیم.
    جالبه که از اهل بیت هم هیچ وقت سفارشی وارد نشده که فلان کارها رو انجام بدید تا ما رو ببینید بلکه به انجام واجبات و ترک محرمات توصیه شده.

یکی از داستان های عرفاست که :
    در عالم مکاشفه به عالمی گفتند برای دیدن امام زمان به دیدن قفل سازی در بازار برو. این عالم نزد پیرمرد قفل ساز رفت و او را در حال خندیدن و خوش بش یا شخص دیگری دید. در همین حال پیرزنی می رسد و قفلی را به پیرمرد می دهد و می گوید این را از من به سه شاهی بخر.

قفل فروش می گوید این هفت شاهی می ارزد و اگر هم تعمیرش کنم ده شاهی می ارزد.
    پیرزن می گوید این را از من بیشتر از دو شاهی نمی خرند و الان نیز به پول نیاز دارم.
    خلاصه قفل فروش هفت شاهی می دهد و پیرزن بسیار خوشحال می شود.
    ان عالم می فرماید مردی که با پیرمرد قفل ساز خوش و بش می کرد رو به من گفت اینگونه باشید ما سراغ شما می ائیم..

یعنی حلال خور باشید . برکت در مال حلال است. سر کسی را کلاه نگذارید. امام زمان چیزی بیشتر از انجام واجبات و ترک محرمات از ما نمی خواهد.

این داستان هم جالبه:
    نقل شده که پدر حضرت ایت الله سیستانی برای دیدن حضرت صاحب الزمان ذکر های متفاوت و مجربی گرفتند و خواندن چهل زیارت عاشورا در چهل مسجد را نذر می کنند.

پدر حضرت ایت الله سیستانی می فرمایند در هفته اخر در سجده زیارت عاشورا به من فهماندند که به فلان محله و کوچه و خانه برو؛

رفتم و دم در منزل آقای سیاهپوشی را دیدم که مادرش فوت کرده بود.

در ان خانه چند نفررا در حال آماده سازی میت برای تشیع دیدم و کنار میت شخصی به زانو نشسته بود و مشغول قرائت حمد و سوره بود.

می گوید خیلی لذت بردم اقا رو به من کردند گفتند شما دنبال ما نگرد مثل این زن باش ما به سراغ تو می ائیم.

از فرزند آن زن سوال کردم این زن کیست گفت مادرم در زمان کشف حجاب در زمان رضا خان هفت سال از منزل بیرون نیامد. یعنی برای حفظ حجاب و انجام یک واجب هفت سال سختی ها را تحمل کرد.

غیبت امام زمان عج معناش این نیست که برکات وجود ایشون به ما نمی رسه. این سخن هم از سخنان امام زمان عج هست که :

و امـا وجه الانتفـاع بـى فـى غيبتـى فكـالانتفـاع بـالشمس اذا غيبها عن الابصار السحاب.(32)
    كيفيت بهره ورى از من در دوران غيبت, مانندكيفيت بهره ورى از آفتاب است هنگامى كه ابر آن را از چشمها پنهان سازد.

13. 5 کاربر از پست مفید kamanabroo سپاس کرده اند .

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)