این مطلب هم به مناسبت خودم که تازگیا مشکل پیدا کردم اساسی و از زندگی ورزشیم عقب افتادم! دور نیفتادم البته
منم از این اسپری ها که تو این عکس هستش دارم
آسم انسداد متغیر و برگشتپذیر راههای هوایی است که با التهاب و افزایش واکنش راههای هوایی در مقابل محرکها همراه میشود. یکی از چهرههای بالینی این بیماری، آسم ایجاد شده بهدنبال فعالیت فیزیکی و ورزش میباشد.
آسم ناشی از ورزش یكی از شایعترین مشكلات طبی در ورزشكاران است و بسیاری از ورزشکاران حرفهای موفق، مبتلا به آسم یا آسم ورزشی بودهاند و مطالعات نشان داده نسبت موفقیت آنها کمتر از افراد غیرمبتلا نمیباشد.
از طرف دیگر درصد قابل توجهی از ورزشکاران بدون هیچگونه سابقهای از بیماری آسم، در حین فعالیت ورزشی دچار علائم تنفسی شبیه به بیماران آسمی میگردند. از آنجا كه این اختلال منحصر به مبتلایان آسم نیست و در قسمتی از افراد طبیعی هم مشاهده میگردد، بسیاری از پزشكان استفاده از واژه برونكواسپاسم ناشی از ورزش را مناسبتر میدانند.بهطور کلی از لحاظ بالینی در 90-50% بیماران مبتلا به آسم، آسم ورزشی دیده میشود. ازطرف دیگر 10 تا 20 درصد بیمارانی که آسم ورزشی ثابت شده داشتهاند، هیچگونه سابقهای از بیماری آسم نمیدهند. این شیوع درجمعیت عادی کمتر از افراد ورزشکار میباشد. شیوع آسم ورزشی در سایر بیماریهای آلرژیک بیش از جمعیت عادی میباشد.
عوامل مؤثر در بروز این بیماری کنترل مناسب آسم، عوامل محیطی مانند آب و هوای سرد، رطوبت كم و استنشاق هوای خشك، ذرات معلق و آلایندههای هوا (از جمله SO2،NO2 و ازون) میباشد. همچنین عوامل روحی مانند خستگی، بیشتمرینی (Overtraining) و استرسهای هیجانی نیز زمینهساز بروز بیماری میشود. از فاکتورهای دخیل دیگر نوع ورزش، شدت و مدت ورزش میباشد. ورزشهای هوازی مستمر و طولانی كه نیازمند تنفس عمیق و سریع هستند، مانند دو و میدانی، اسكی، صحرانوردی و دوچرخهسواری جزو ورزشهای ایجادکننده برونکواسپاسم میباشند و فعالیتهای بیهوازی متناوب كمتر باعث ایجاد حملات میگردند. همچنین هر چه شدت و مدت ورزش بیشتر باشد، برونكواسپاسم حاصله نیز وخیمتر خواهد بود.
علاقه مندی ها (Bookmarks)