دانه ای روغنی جهت تنظیم هورمون های بدن
مریم مراداف، متخصص تغذیه :مصرف دانه و تخم كتان دانههای درشت،شبیه كنجد و رنگ پوسته آن قهوهای تیره با پوسته سفت و یكی از بهترین منابع اسید چرب امگا3 است.
وی گفت: امگا 3 در غذاهای مختلف مانند ماهی و تخم كتان وجود دارد.امگا 3 موجود در این 2 نوع غذا با هم تفاوت چشمگیری داشته و عملكرد آنها در بدن یكسان نیست.مصرف دانه كتان برای درمان نامنظمی قاعدگی،در تنظیم و ترشح هورمونها و افزایش قدرت بینایی مفید و به دلیل داشتن فیبر زیاد ملینی مناسب برای درمان یبوست است.
این متخصص تغذیه اضافه كرد:به طور كلی روغن دانه كتان حاوی55 درصد اسید چرب امگا 3 است كه از نظر كمیت بالاترین رقم را در بین غذاها دارد.از نظر خواص غذایی،دانه كتان علاوه بر اسید چرب امگا 3 حاوی مقدار زیادی فیبر با كیفیت بالا، منگنز، فولات (نوعی ویتامین B )، ویتامین B6 ، منیزیوم، فسفر و مس است.
مراداف افزود: دانه كتان در بازار به صورت خام و بو داده وجود دارد.تخم كتان را میتوان همراه با سوپ، شیر و ماست مصرف كرد.
منبع:farsnews.com
علاقه مندی ها (Bookmarks)