معماران دنتون کُرکِر مارشال، این پل اسپاگتی را برای هانگزو چین طراحی کردند.در این مسابقه اشخاص سرشناس معماراز قبیل زاها حدید و گیریمشاوزهم شرکت داشتند. اما متاسفانه این مسابقه بعد از مدتی لغوشد. دنتون کُرکِر مارشال قبلا برنده ی مسابقه ی طراحی پل در اُکلندِ نیوزلند شد؛ ولی ساخت آن با تاخیر مواجه شد که تا سال ۲۰۱۶ هم تکمیل نمیشود. در این مسابقه طرح پل ۵۰۰ متری، همانند سه طناب فلزی است که در طول رودخانه جینشا بهم تابیده شده اند. در این طرح، طناب اول مسیری همواربرای دوچرخه سواریست ؛ درحالیکه مسیر دوم ، مسیر پیاده روی است که با ایجاد سطوح مختلف ، دید و چشم انداز متنوعی را برای عابر پیاده بوجود می آورد. طناب سوم ، تیری است که تندیسوارانه در اطراف دو تیر دیگر بافته شده و حرکت میکند. راه حل تندیسوارانه ی مارشال ، بیانی مدرن و پویا از فرهنگ محلی و سنتی این شهراست. حرکات سینوسی و پویای طرح ، به عنوان یک تندیس شاخص و متمایز در بافت قرار گرفته است. این نمایه باریک و بلند (غیر قابل تردد برای ماشین ) در عین آنکه خیالی به نظر میرسد، حرکتی صعودی جسورانه ای است که تا زیرخط آسمان کشیده شده است و به مثابه یک امضاء در میان ساختمان مدرن نیوهانگزو نقش بسته است. تیم معماری با شرکت اروپ(Arup) همکاری کرد تا کانسپتی را که نیل بُرون (دایرکتورپروژه )، آنرا " خاطره انگیز و متمایز " نامید ، را تکمیل کند. سه عنصرطنابی – کف پل تحتانی، کف پل فوقانی، و سازه ی نگهدارنده تابیده شده - با گونه ای متبحرانه با یکدیگر ترکیب شده تا عنصری ترکیبی را بسازند که هم هارمونی سازه ای دارد و هم هارمونی بصری دارد. بُرون میگوید : این طرح ، کانسپتی قوی است که حامل مفاهیمی از قبیل: طنابها، دراگون ها، بستراطراف، چشم انداز، کالیگرافی و یا به بیان ساده تندیسی آبستره و ... میباشد. نکته قابل توجه این بود که تکنیک های ساخت و ساز استاندارد بکاررفته شده برای این فرم پیچیده هندسی باعث شد که کانسپت طرح براحتی قابل اجرا و ساخت باشد. این تکنیک استفاده از اسکیم وبی پل (Bridge Webb) بوده که بیش از ۱۰ سال پیش اروپ و مارشال پیشمگامان استفاده ازاین تکنیک ( سه بعدی سازی اتوکد D3 برای طراحی پل های هندسی پیچیده) بودند. جان باهریک(اروپ) میگوید: استفاده از مدلسازی های دیجیتالی برای پل رودخانه جینشا یک ابزار قوی و موثر برای پروژه محسوب میشود که در ارائه مفاهیم و مقاصد طرح ، نقش بسزائی داشته است. |
علاقه مندی ها (Bookmarks)