محقق موسسه تحقيقات برنج کشور گفت: فقط آب موردنياز جهت تبخير و تعرق جزء مصرف مفيد آب برنج است و بقيه تلفات محسوب ميشود.
محمدرضا يزداني در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) - منطقه خزر گفت: آب آبياري که در شاليزار مصرف ميشود را ميتوان به اجزاي مختلف تقسيم كرد. آب نفوذي در کانالهاي انتقال آب، آبي که در سيستم توزيع به هدر ميرود، آبي که به طريق نفوذ عمقي از دسترس گياه خارج ميشود، آبي که از انتهاي مزرعه به شکل روان آب خارج مي شود و بالاخره آب موردنياز جهت تبخير و تعرق گياه اجزاي مختلف آبياري هستند و از بين اجزاي فوقالذکر فقط آب موردنياز جهت تبخير و تعرق جزو مصرف مفيد بوده و در بقيه تلفات محسوب ميشوند.
وي افزود: براي برنامهريزي بهمنظور استفاده بهتر از آب بايد هرکدام از اجزاي فوق به دقت شناسايي شده و براي کاهش آنها اقدامات مقتضي معمول داشت اما کاهش مقدار تبخير و تعرق به منظور کاهش مقدار آب آبياري مدنظر نبوده و رعايت مقدار دقيق آن در دستيابي به عدم کاهش عملکرد لازم است.
وي تصريح کرد: در تحقيق مقدار اندازهگيري شده تبخير و تعرق رقم هاشمي در سال 1389 ارائه شده و مقدار آن با نتايج قبلي مقايسه خواهد شد.
خبرگزاري دانشجويان ايران - رشت
سرويس: كشاورزي و دامپروري
علاقه مندی ها (Bookmarks)