تولید اولین حسگر اقیانوسی توسط محققان مرکز اقیانوس شناسی ساوث همپتون
محققان مرکز اقیانوس شناسی ساوث همپتون موفق به تولید اولین حسگر اقیانوسی شدند که از مقاومت بالایی برخوردار بوده و می تواند شرایط زیستی اقیانوسها را به صورت مستقل مورد بررسی قرار دهد. به گزارش خبرگزاری مهر، پس از گذشت 9 ماه تحقیق محققان دانشگاه علوم الکترونیک و رایانه در ساوث همپتون در مرکز اقیانوس شناسی ملی اولین نمونه مینیاتوری حسگرهای تحقیقاتی اقیانوسی به منظور کنترل زیستگاه موجودات اقیانوسی را تولید کردند. این حسگر که تولید آن 2 میلیون پوند هزینه در برداشته است به تازگی و با موفقیت در عمق هزار و 600 متری در اقیانوس مورد آزمایش قرار گرفته است. قبل از قرار گرفتن در اعماق آب، حسگر در میان ابزاری که حرارت و شوری آب را متناسب با عمق اندازه گیری می کند قرار گرفته و سپس تمرکز نیترات و نیتریت که از عوامل شیمیایی مهم زیستی در اقیانوس ها به شمار می روند را مورد بررسی قرار می دهد. میزان عناصری مانند فسفات، آهن و منگنز را نیز می توان با استفاده از این حسگر اندازه گیری کرد. محققان در نهایت قصد دارند این حسگرها را به آزمایشگاه ها و آنالیزورهایی مستقل و کوچک تبدیل کنند تا با استفاده از آنها بتوانند میزان مواد غذایی وآلاینده های موجود در آب را حتی در اندازه های ناچیز سنجیده و در عین حال نمونه های مختلف فیتوپلانکتونها را شناسایی کنند. به گفته اقیانوس شناسان گسترش چنین حسگرهای مرتبط با شیمی زیستی و زمینی طی سه سال آینده می تواند تکنولوژی جدیدی را به منظور گسترش اطلاعات علوم دریایی ارائه کرده و در زمینه های متفاوت علمی مورد استفاده قرار گیرد. بر اساس گزارش ساینس دیلی، محققان بر این باورند ابداع چنین سیستمی برای ردیابی و بررسی شرایط زیستگاه های دریایی در نوع خود و در جهان اولین خواهد بود.
علاقه مندی ها (Bookmarks)