4 مارس 2010- آشپزخانه یا دستشویی شاید بدترین مکان در خانه برای نگه داری ویتامین ها باشد.
یک مطالعه جدید نشان داده است که رطوبت و دمای بالا مانند آنچه که در دستشویی یا آشپزخانه وجود دارد می تواند به سرعت توانایی ویتامین C وتاریخ مصرف مکمل های ویتامینی را کاهش دهد حتی اگر سر جعبه محکم بسته شود.
محققین دریافتند که انواع شایع ویتامین C که در مکمل های ویتامینی و سایر محصولات دارای استحکام به کار می رود تحت یک پروسه به نام نمگیری قرار می گیرند که رطوبت در اینها باعث ایجاد مواد قابل حل در آب می شود که باعث حل شدن محصول می گردد.
محقق لیزا ماور، استادیار علم تغذیه در دانشگاه Purdue، در اخبار منتشر شده گفت که :" باز و بسته کردن جعبه محیط داخل آن را تغییر می دهد. اگر شما بسته را در دستشویی باز و بسته کنید، هر بارمیزان کمی رطوبت و نم را به آن اضافه می کنید. رطوبت در آشپزخانه و دستشویی شما می تواند سرعت چرخه فساد آنرا افزایش دهد، به عنوان مثال بسته به اینکه زمان دوش گرفتن شما چقدر باشد می تواند این دوره را به بالاتر از 98% برساند."
ماور گفت :" اگر شما میزان کمی رطوبت یا ماده حل شده در آن داشته باشید، کیفیت و زمان فساد محصول را کاهش می دهد و میزان انتقال مواد مغذی را به بدن کاهش می دهد. در یک دوره زمانی کوتاه – یک هفته –برخی محصولات که نم خورده اند می توانند کل ویتامین C خود را از دست دهند."
رطوبت و ویتامین C را با هم مخلوط نکنید
ویتامین C پودر شده جز پرطرفدار برای استحکام مواد غذایی است و یکی از شایعترین مواد مغذی اضافه شده به مکمل های ویتامینی است. محققین می گویند که چون ویتامین C بسیار ناپایدار است و باید روی برچسب موادی که حاوی آن هستند درج گردد، به طور معمول به عنوان اندیکاسیون تاریخ مصرف غذاها و مکمل ها به کار می رود.
به عنوان مثال، پایش فساد ویتامین C تا اینکه دیگر مطابق میزان درج شده روی برچسب آن نباشد یکی از راه های تعیین تاریخ مصرف محصول است.
محققین می گویند که دما و آب دو تا از شایعترین فاکتورهایی هستند که بر تاریخ مصرف اثر می گذارند. اما اطلاعاتی که درباره ی فساد و تاریخ مصرف ویتامین C وجود دارد بر پایه مدل هایی است که در دما و رطوبت نسبی متفاوتی در زمان های یکسانی بررسی شدند.
در مقابل، این مطالعه به اینکه چگونه تغییرات مختلف در رطوبت نسبی و دما، مانند آنچه که در دستشویی و آشپزخانه وجود دا دارد، بر فساد دو فرم شایع پودرهای ویتامین C، آسکوربیک اسید و سدیم آسکوربات اثر دارد، توجه می کند.
نتایجی که در مجله "کشت و شیمی غذا" چاپ شد نشان داد که رطوبت نسبی اثر زیادی بر فساد ویتامین C دارد، و این اثر در دمای نگهداری بالا بیشتر قابل توجه است.
مطالعه نشان داد که در دمای اتاق، سدیم آسکوربات و آسکوربیک اسید به ترتیب در رطوبت 86 و 98% فاسد می شوند. یک بار سطح رطوبت یا دما را کم کردند و محصول دوباره به حال جامد در آمد، اما محققین گفتند که هر چند دوباره به حال جامد در آمده است ولی آسیب ایجاد شده است.
ماور گفت :" هر تغییر شیمیایی یا نزول کیفیت که قبل از دوباره جامد شدن اتفاق افتاده است غیر قابل برگشت است. شما محتوی ویتامین C را نمی توانید بعد از دوباه جامد شدن محصول یا بردن آن به رطوبت کمتر دوباره بازیابی کنید. تغییرات شیمیایی که مشاهده شده است قابل برگشت نیست."
آنها گفتند که نگهداری مکمل های ویتامینی دور از محیط های گرم و مرطوب گام اول برای حفظ اثر بخشی آنها است.
اولین علامت فساد ماده مغذی معمولا بوجود آمدن نقاط قهوه ای، بویژه در ویتامین بچه ها است. ماور توصیه کرد که هر مکمل ویتامینی را که علائم رطوبت را در بسته آنها یا نقاط قهوه ای را در آنها مشاهده کردید دور بیاندازید.
ماور گفت :"آنها لزوما خطرناک نیستند، اما چرا ویتامینی را به بچه بدهیم در حالیکه محتوی ویتامینی را که ما می خواهیم به آنها بدهیم ندارند؟ شما فقط آبنباتی را به آنها می دهید که محتوای قند زیادی هستند."
منبع: www.webmd.com
علاقه مندی ها (Bookmarks)