دوست عزیز، به سایت علمی نخبگان جوان خوش آمدید

مشاهده این پیام به این معنی است که شما در سایت عضو نیستید، لطفا در صورت تمایل جهت عضویت در سایت علمی نخبگان جوان اینجا کلیک کنید.

توجه داشته باشید، در صورتی که عضو سایت نباشید نمی توانید از تمامی امکانات و خدمات سایت استفاده کنید.
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 2 , از مجموع 2

موضوع: خواص و ارزش غذایی بورانی

Threaded View

پست قبلی پست قبلی   پست بعدی پست بعدی
  1. #1
    دوست آشنا
    رشته تحصیلی
    رادیوتراپی
    نوشته ها
    955
    ارسال تشکر
    3,360
    دریافت تشکر: 3,134
    قدرت امتیاز دهی
    2495
    Array
    Helena.M's: جدید4

    پیش فرض خواص و ارزش غذایی بورانی

    بورانی‌ها اغلب در خانواده سالاد جای می‌گیرند، با این تفاوت كه سس‌شان را ماست تشكیل داده و محتویات‌شان در سس مورد نظر غوطه‌ور شده. در كل، به غذایی كه یك پای آن ماست باشد و پای دیگرش سیر، می‌گوییم بورانی!
    از سبزیجات تازه فصل هم در تهیه بورانی‌ها استفاده می‌شود.

    اسفناج و ایمنی برادرند!
    همیشه آهن فراوان این سبزی عاملی برای مصرف آن بوده است، در حالی كه در اسفناج، بیش از آهن، مواد مغذی دیگری وجود دارند كه دریافت مقادیر قابل ملاحظه‌ای از آنها تامین‌كننده نیاز روزانه است.

    می‌پرسید كدام مواد مغذی؟ پس بخوانید:
    خوردن 100 گرم اسفناج تامین‌كننده مقادیر مناسبی از اسیدفولیك، پتاسیم و بتاکاروتن است؛
    یعنی 140 میكروگرم اسیدفولیك را به بدن می‌رساند و عادت به خوردنش از بروز بیماری‌های قلبی‌عروقی جلوگیری می‌كند. در ضمن، فشار خونی‌ها نیز بهتر است از این سبزی استفاده كنند زیرا آن مقدار اسفناج، تامین كننده 500 میلی‌گرم پتاسیم است.
    این روزها دریافت هرچه بیشتر بتاكاروتن هم برای تقویت سیستم ایمنی توصیه شده است و از آنجا كه هر 100 گرم آن 3535 میكروگرم بتاكاروتن دارد، مصرف منظم این سبزی برای كسانی كه زیاد سرما می‌خورند، مفید خواهد بود. در ضمن، یادتان نرود كه این سبزی منبع گیاهی كلسیم نیز هست و به این دلیل، خوردنش به همراه سایر لبنیات از بروز پوكی استخوان به‌خصوص در خانم‌ها پیشگیری می‌كند.

    كرفس، ضدفشارخون
    كرفس یك سبزی كم كالری اما معطر است كه عادت به خوردنش برای كسانی كه اضافه وزن دارند، توصیه می‌شود. البته آن را برای كسانی كه مفاصل آرتروزی دارند نیز پیشنهاد می‌كنند زیرا مطالعات نشان داده‌اند كه خوردن آب این سبزی برای این بیماران از شدت یافتن این عارضه در میان مفاصل‌شان جلوگیری می‌كند.
    در ضمن، آن را نیز به دلیل داشتن پتاسیم برای كسانی كه به فشار خون مبتلا هستند، توصیه می‌كنند زیرا دارای مقادیر قابل ملاحظه‌ای از این ماده معدنی است. پس می‌توان نتیجه گرفت كه همراه شدنش با اسفناج می‌تواند كمپلكس مناسب‌تری را برای این بیماران فراهم آورد.

    ماست، منبع پروتئین
    ماست یكی از منابع غذایی ارزشمند پروتئین است بنابراین كسانی كه كمتر گوشت می‌خورند، بهتر است از این ماده غذایی بیشتر استفاده كنند. همین‌جا باید خاطر نشان كنیم كه در میان گروه‌های سنی مختلف كمبود این ماده مغذی به وفور دیده می‌شود پس مصرف این منابع پروتئینی یك ضرورت است. به علاوه، در این فرآورده لبنی، كلسیم قابل ملاحظه‌ای نیز یافت می‌شود و عادت به مصرف مرتب آن از بروز پوكی استخوان نیز جلوگیری می‌كند. حتماً شنیده‌اید افرادی كه گیاهخوارند، احتمال دارد به كمبود ویتامین b12 نیز دچار شوند.
    از آنجا كه ماست یكی از منابع این ویتامین است، توصیه می‌شود كه گیاهخواران، آن را به طور مرتب در برنامه غذایی خود بگنجانند؛ و چه بهتر كه ماست از نوع كم چرب باشد زیرا تنها تفاوت آن، نبود اسیدهای چرب اشباع است، نه سایر مواد مغذی.


  2. کاربرانی که از پست مفید Helena.M سپاس کرده اند.


اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 12th October 2012, 09:12 PM
  2. خبر: نمایش تماشایی فوران آتشفشان زیردریایی از ایستگاه فضایی
    توسط طلیعه طلا در انجمن اخبار هوا فضا
    پاسخ ها: 1
    آخرين نوشته: 4th January 2012, 04:54 PM
  3. پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 8th March 2010, 10:04 PM
  4. پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 6th December 2009, 03:40 PM
  5. خبر: صد و نوزدهمین راهپیمایی فضایی از ایستگاه فضایی بین المللی
    توسط diamonds55 در انجمن اخبار هوا فضا
    پاسخ ها: 1
    آخرين نوشته: 25th December 2008, 09:20 AM

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •