احتمال وقوع شکستگی لگن در مردان لاغر مسن با افزایش میزان مصرف کاروتنوئیدهای موجود در سبزیجات کاهش مییابد. محققان دانشگاه سنگاپور با بررسی 63 هزار و 257 نفر از افراد مسن بین سالهای 2010 تا 1993 و با توجه به این که در طول این مدت یک هزار و 630 نفر از آنها دچار حادثه شکستگی لگن شدند، دریافتند ارتباط معکوسی بین کاروتنوئیدهای آنتیاکسیدانی در رژیم غذایی و خطر وقوع شکستگی لگن در مردان سالمند وجود دارد.
نتایج حاصل از این تحقیق میافزاید: وقوع شکستگیهای لگن با افزایش میزان مصرف سبزیجات و کاروتنوئیدها به ویژه بتاکاروتن در این مطالعه کاهش یافت و این اثر محافظتی بیشتر در مردان لاغر در مقایسه با مردان چاق دیده میشد. براساس این گزارش محققان افزودند: در مقابل هیچ رابطهای بین مصرف سبزیجات و یا کاروتنوئیدها با بروز این شکستگیها در زنان، بدون در نظر گرفتن سطح BMI دیده نشد و با توجه به این یافتهها BMI پایین یک عامل خطر مهم برای وقوع خطر شکستگی لگن در مردان سالمند نسبت به زنان سالمند بوده است. به گفته محققان، کاروتنوئیدها در بسیاری از میوهها و سبزیجات به ویژه رنگدانههای سبزیجات زرد و نارنجی وجود دارد که در بدن به ویتامین A تبدیل میشود و این یافتهها میتواند پیامدهای مهمی در پیشگیری از بروز این شکستگیها در مردان مسن داشته باشد.
http://www.clinicalmedicine.blogfa.com/post-4938.aspx
علاقه مندی ها (Bookmarks)