مصرف اسيد چرب امگا سه ، ميتواند احتمال ابتلا به ديابت نوع يك را در كودكان مستعد ابتلا به اين بيماري كاهش دهد.
محققان اعلام كردند مصرف اسيد چرب امگا سه كه در انواع خاصي از ماهي وجود دارد، ميتواند احتمال ابتلا به ديابت نوع يك را در كودكان مستعد ابتلا به اين بيماري كاهش دهد.
پژوهشگران دريافتند، در كودكاني كه بطور ژنتيكي در خطر ابتلا به ديابت نوع يك قرار دارند با مصرف اسيد چرب امگا سه خطر ابتلا به اين بيماري تا ۵۵درصد كاهش مييابد.
ديابت نوع يك بيماري خود ايمني است كه در آن سلولهاي انسولين ساز از بين ميروند.
ديابت نوع يك قابل كنترل است اما نميتوان آن را علاج كرد و اگر چه دليل اصلي آن ناشناخته مانده اما عقيده بر آن است كه عوامل محيطي و ژنتيك در بروز آن نقش دارند.
اين تحقيق كه نتايج آن در نشريه انجمن پزشكي آمريكا منتشر شده طي سالهاي ۱۹۹۴تا ۲۰۰۶و با بررسي هزار و ۷۷۰كودك انجام شده است.
كودكان شركتكننده در اين تحقيق، در خطر ابتلا به ديابت نوع يك ناشي “ “HLA(آنتيژن لوكوسيت انساني) و يا سابقه ژنتيكي و خانوادگي ديابت نوع يك قرار داشتند.
در طي يك دوره متوسط ۶/۲ساله، رشد سلولهاي لوزالمعده كه انسولين توليد ميكند و رابطه آن مصرف امگا سه كه از يك سالگي آغاز شده بود، مورد بررسي قرار گرفت.
والدين اطلاعات رژيم غذايي كودكان خود را در اختيار پژوهشگران قرار داده بودند.
محققان اعلام كردند: مطالعه ما حاكي از آن است مصرف بيشتر اسيد چرب امگا سه با كاهش خطر بيماري خود ايمني جزاير لوزالمعدي در كودكاني كه بطور ژنتيكي مستعد ابتلا به ديابت نوع يك هستند مرتبط است.
در بيماري خود ايمني جزاير لوزالمعدي، آنتيباديها به سلولهايي انسولين ساز حمله ميكنند و آنها را از بين ميبرند.
اسيد چرب امگا سه در برخي ماهيها از جمله ساردين، تون، قزل آلا و mackerel(خالمخالي) يافت ميشود.
منبع:سایت پزشکان بدون مرز
علاقه مندی ها (Bookmarks)