خبرگزاري فارس: شهردار تهران گفت: من بابت تأخير چند روزه در تونل توحيد از مردم عذرخواهي ميكنم اما از زيادهخواهان پررو هرگز.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، محمدباقر قاليباف در مراسم تقدير از دستاندركاران تونل توحيد، افزود: خدا را شاكر هستم كه بنده حقير توفيق يافتم، از شما عزيزان كه بينام و نشان در اين تونل زحمت كشيدهايد، تقدير و تشكر كنم.
وي ادامه داد: تونل توحيد يكي از بزرگترين پروژههاي تاريخ مديريت شهري است كه به همت شما عزيزان ساخته شده است.
شهردار تهران اظهار داشت: مديريت شهري اين تونل را به شهروندان، خانوادههاي معظم شهدا و رهبر عزيز انقلاب تقديم ميكند.
قاليباف افزود: در گذشته در هر مقطعي از شب و روز، هنگامي كه وارد كارگاه ميشدم، كارگران سخت مشغول كار بودند و از جان مايه ميگذاشتند.
وي افزود: من به عنوان كسي كه خود را تربيت شده فرهنگ دفاع مقدس ميدانم، وقتي وارد كارگاه ميشدم عزيزان با همان فرهنگ بسيجي و جهادي دوران دفاع مقدس در داخل تونل فعاليت ميكردند.
* برخي از افراد در مورد اين تونل با كم لطفي سخن گفتند
وي بيان كرد: برخي از افرادي كه در داخل تونل كار ميكردند، دغدغه پول نداشتند و براي كسب درآمد در اين تونل فعاليت نميكردند، اين افراد به دليل عشقي كه به جامعه و مردم خود داشتند در اين تونل كار ميكردند.
شهردار تهران افزود: من دست تمام دستاندركاران اين تونل را ميبوسم.
قاليباف با اشاره به اينكه برخي از افراد در مورد اين تونل با كم لطفي سخن گفتند، افزود: در نهايت قضاوت در مورد اين تونل را به مردم واگذار ميكنيم، مردم ما فهيم هستند و ميدانند چه اقداماتي در اين تونل انجام شده است.
وي افزود: مردم هر قضاوتي در مورد تونل داشته باشند، مورد تأييد ما خواهد بود.
به گفته قاليباف، اوج اخلاص، تلاش، رعايت مسائل ايمني، اقتصادي، فني و زيبايي در اين پروژه به كار رفته و تونل توحيد افتخاري براي ميهن اسلامي است.
شهردار تهران با بيان اينكه بنده مهندس نيستم و خود را در اين زمينه صاحب نظر نميدانم، گفت: اما نوع كار به گونهاي بوده است كه در زمان جبهه و بعد از آن در خيلي از تونلسازيها در كشور دستي بر آتش داشتم و در حوزه تونلسازي فعاليتهاي بسياري انجام دادهام.
وي افزود: اين پروژه ركوردهاي ماندگاري را در زمينه پروژههاي درون شهري به جا گذاشته است.
به اعتقاد شهردار تهران، سرعت، دقت و صحت در اين پروژهها نسبت به ساير پروژههاي شهري قابل قياس نيست.
قاليباف يادآور شد: اين پروژه در وسط شهر انجام شده و اجراي آن كار سختي بوده است.
* به دنبال پاسخ دادن و قانع كردن برخي از افراد درباره تونل توحيد نيستم
شهردار تهران با تأكيد بر اين موضوع كه به دنبال پاسخ دادن و قانع كردن برخي از افراد كه در مورد تونل صحبتهايي داشتهاند نيستم، گفت: من اين صحبتها را براي افكار عمومي عرض ميكنم. من براي مردم اين شهر اين حق را قائل شدم كه با نصب روزشمار در كنار پروژه از ما سوال كنند چه هنگام تونل توحيد به اتمام ميرسد.
به گفته شهردار تهران، با نصب روز شمار شروع و پايان كار را به مردم اطلاع رساني كرديم و كار را با شفافيت پيش برده و با شفافيت در اين زمينه با مردم سخن گفتيم.
وي اظهار داشت: ما هميشه در مقابل خواسته مردم تسليم هستيم.
به گفته قاليباف، مردم ما به درستي درك ميكنند و احتياج به توضيح نيست. كار گواه و شاهد است و با مردم سخن ميگويد.
شهردار تهران اضافه كرد: خطاب من به آن دسته از افرادي است كه سوال نميكنند چرا تونل رسالت 11 سال زمان برد.
وي به ساخت برج ميلاد كه 11 تا 12 سال زمان برده بود اشاره كرد و گفت: روزي كه كار را ما تحويل گرفتهايم از جهت ريالي 32 تا 34 درصد و از لحاظ فيزيكي 45 تا 47 درصد پيشرفت داشت.
شهردار تهران ادامه داد: اگر طبق روال قبل قرار بود اين پروژه ساخته شود، 14 تا 15 سال ديگر بايد زمان صرف ميشد و اكنون مردم هنوز بايد يك ميله بتني در وسط شهر ميديدند.
قاليباف اضافه كرد: برج ميلاد را ساختيم و طبق زمانبندي اعلام شده حدود 6 ماه تأخير داشتيم، من از شهروندان به دليل اين تأخير نيز عذرخواهي كردم.
قاليباف افزود: من در كنار برج ميلاد روزشمار نصب كردم تا اين حق را براي مردم قائل شوم تا بفهمند در شهر چه خبر است.
شهردار تهران با اشاره به اينكه تونل توحيد به جهت حجمي و كاري دقيقاً 3 برابر تونل رسالت است، گفت: اگر قرار بود اين تونل نيز همانند تونل رسالت زمانبر شود يعني بايد 30 سال ديگر اين تونل افتتاح ميشد.
به گفته قاليباف، اين تونل ظرف 28 ماه به نتيجه رسيد و ظرف چند روز آينده شهروندان ميتوانند از اين پروژه عبور كنند.
شهردار تهران اضافه كرد: من به دليل تأخير در تونل توحيد از شهروندان عذرخواهي ميكنم، اما بدهكار آن قشر و طائفههايي كه خود را مسئول نميدانند و حق را براي مردم قائل نيستند، نيستم.
قاليباف خاطرنشان كرد: برخي پروژهها وجود دارد كه مسئولان آن 3 سال است كه فقط ميخواهند اعلام كنند كه در چه زماني اين پروژه به اتمام ميرسد و هنوز اين كار انجام ندادهاند.
قاليباف اضافه كرد: من بابت تأخير چند روزه در تونل توحيد از مردم عذرخواهي ميكنم اما از زيادهخواهان پررو هرگز.
شهردار تهران بيان كرد: از اين جهت در جمع شما مهندسان و مديران اين پروژه كه بينام و نشان كار كرديد، اين موضوع را مطرح كردم كه خستگي بر تن شما نماند چرا كه مردم قدرشناس هستند و مهمتر از همه خدا ناظر بر اعمال شماست.
قاليباف خاطرنشان كرد: احساس خستگي، يأس و نااميدي نكنيد مردم قدرشناس هستند.
وي در بخش ديگري از سخنانش افزود: همانند سنتي كه در تونل رسالت بود و چند روز قبل از افتتاح از دست اندركاران تونل تقدير و تشكر صورت گرفت، تصميم گرفتيم اين اقدام را نيز براي دست اندركاران تونل توحيد انجام دهيم.
شهردار تهران در پايان افزود: ظرف چند روز آينده مردم ميتوانند از اين پروژه بهرهبرداري كنند و اين تونل به دست خود مردم افتتاح ميشود.
علاقه مندی ها (Bookmarks)