سبد غذایی تابستانه
هیچ ماده غذایی معجزهگری وجود ندارد که صرفاً با خوردن آن سلامتیتان را تضمین کنید. راز تندرستی در تنوع غذایی است. یعنی باید از میوهها و مواد غذایی مختلفی استفاده کنید تا ویتامینها و خواص همدیگر را تکمیل کنند.در اینجا به معرفی چند سوپراستار غذایی برای فصل تابستان میپردازیم. خط به خط با ما باشید.گوجه فرنگی: زینت سالاد
گوجه فرنگی خطر رشد تومورهای پروستات را به میزان 25 تا 30 درصد کاهش میدهد. میپرسید چرا؟ به خاطر این که حاوی یک آنتیاکسیدان قوی به نام لیکوپن میباشد که در عین حال پیری سلولهای پوستی را به تأخیر میاندازد و رادیکالهای آزاد اشعههای ماورای بنفش را هم خنثی میکند. البته به شرط این که هر هفته حداقل دو مرتبه گوجه فرنگی مصرف کنید. خیلی از گوجه فرنگیها گلخانهای و بیرون از خاک کشت میشوند. سعی کنید تا جایی که میتوانید گوجه فرنگیهایی که بهصورت طبیعی و در زمینهای کشاورزی کشت میشوند استفاده کنید.کلمها: همیشه و همه جا
کلم خانواده پرجمعیتی دارد: بروکلی، گل کلم، کلم برگ، کلم قرمز، کلم قمری و غیره. همه کلمها خواص ضدسرطانی دارند و خطر ابتلا به سرطانهایی مانند سرطان معده، کولون، ریه، پروستات و سینه را کاهش میدهند. بروکلی عملکرد عضلانی قلب را بهبود میدهد و کلسترول بد خون را کاسته و در عوض میزان کلسترول خوب را افزایش میدهد.میوههای رنگی تابستانی نه تنها خواص ضد سرطانی دارند بلکه پیری را از شما دور کرده و کیفیت پوستتان را بهتر میکنند. توصیه میکنیم هر هفته پنج مرتبه انواع کلمها را میل کنید. بهترین روش پخت این ماده غذایی بخارپز کردن یا در تهیه وک wok است. توجه داشته باشید زمانی که کلمها به مدت طولانی جوشانده میشوند 75 درصد خواص ضد سرطانی خود را از دست میدهند. اگر با خوردن کلم دچار نفخ میشوید باز هم خودتان را از مصرف آن محروم نکنید. مقدار مصرفتان را کمتر کنید اما حتماً آن را در برنامه غذاییتان بگنجانید.میوههای قرمز، آبی، سیاه
توت فرنگی، تمشک، شاه توت، گیلاس، آلبالو، انگورفرنگی، آلو، شلیل و غیره. همه این میوهها سرشار از پُلیفنولها، ویتامینC، فیبرها و مواد معدنی هستند. در واقع همه این میوهها حاوی بیشترین میزان آنتیاکسیدانها میباشند. میوههای رنگی تابستانی نه تنها خواص ضد سرطانی دارند بلکه پیری را از شما دور کرده و کیفیت پوستتان را بهتر میکنند.ماهیهای چرب را دریابید
ماهی ساردین، آزاد، کولی، ماکرو و غیره؛ این ماهیها سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند که جریان خون را بهتر میکند و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهند و در عین حال حاوی کمترین میزان جیوه میباشند.بفرمایید حبوبات
عدس، نخود، لپه و غیره. حبوبات سرشار از فیبر هستند که سرعت جذب قند را کاهش میدهند. این مواد غذایی بدون بالا بردن ترشح انسولین انرژی تولید میکنند. با مصرف حبوبات خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و پیری پوست را به تعویق میاندازید. یک پیاله عدسی صبحانه یا میان وعده فوقالعادهای است که مواد مغذی زیادی را نصیبتان میکند. حتماً حبوبات را در برنامه غذاییتان بگنجانید.روغن کلزا و روغن تخم کتان
یکی از خدمتهایی که میتوانید به بدنتان بکنید این است که تعادلی بین میزان امگا 3 و امگا 6 بدنتان ایجاد کنید. روغن کلزا و روغن تخم کتان سرشار از امگا 3ها هستند و اگر روزانه یک تا دو قاشق غذاخوری از این روغنها را به سالاد اضافه کرده و میل کنید میتوانید تعادلی بین امگا 3 و امگا 6 بدنتان ایجاد کنید. معمولاً مواد غذایی صنعتی امگا 6های بیشتری به ما تحمیل میکند. روغن زیتون و به خصوص بهترین نوع آن یعنی extra virigine، حاوی پُلیفنولها و ویتامین E میباشد و میتواند طعم روغن کلزا را بهتر کند. برای همین میتوانید این دو روغن را مخلوط کرده و مصرف کنید.سیر و پیاز
هیچ وقت و هیچ کجا از مصرف پیاز و سیر غافل نباشید. نتایج پژوهشهای متعدد نشان میدهد که سبزیجات خانواده آلیاسه (پیاز، پیازچه، موسیر و غیره) و به خصوص سیر از ابتلا به سرطان معده، کولون و سرطان روده پیشگیری میکنند. سیر همچنین میتواند میزان کلسترول بد خون را کاهش دهد. برای همین توصیه میکنیم در تهیه همه غذاهایتان از این دو ماده غذایی استفاده کنید.منبع:salamatnews.com
علاقه مندی ها (Bookmarks)