-
پاسخ : حسینیه سایت نخبگان جوان
سلام دوستان در حسینیتون منم راه میدید؟اخه اینجاها مقدسه هر جا میخواد باشه مجازی و واقعی نداره ما ادما خیلی بدیم خودم رو میگم خود منوقتی دلمون که میگیره یادش میکنیم و خدا خدا چقدر بزرگ بزرگ خدا جون ممنون ممنون که تو منو به وجود اوردی دلم گرمه تو هستی صدام رو میشنوی اینجایی امام مهربونم تو رو به بچه ی کوچیکت نوزادت قسم همه بچه ها سالم,خوش و باایمان بزرگ بشن از امام رضا میخوام این طناب رو وصل کنه طنابی که گره زدم به پنجره فولادت از دلم به قفلها مینگرم و منتظر نگاهت مینشینم مولایم حرفهایم شاید سخت شاید گنگ خود نیز نمیدانم ولی میدانم شما خدایی دارید که تمام دنیا را برای وجود شما افرید به عشق شما میدانست انسانهایی از جنس نور ممنون از این که این حسینیه رو راه انداختید.[golrooz][golrooz][golrooz]
-
-
10طلوع تا اول محرم مانده!
میشود10 عاشورا خواند!
میشود 10نماز اول وقت خواند!
میشود 10نفر را با خدا آشتی داد!
و یا میشود مثل روز های گذشته در گیر دنیا بود...http://www.askdin.com/images/smilies/Small/Sham.gif
اقا جان میدونم خیلی روسیاهم...http://www.askdin.com/images/smilies/Small/Sham.gif
-
السلام علیک یا أباعبدالله
وعلی الارواح التی حلت بفنائک علیکم منی جمیعا
سلام الله أبدا مابقیت وبقی اللیل والنهار
ولاجعله الله آخر العهد منی لزیارتکم
السلام علی الحسین
وعلى علی بن الحسین
وعلى أولاد الحسین
وعلى أصحاب الحسین
-
به نام خدا
روضه شب اول محرم (حضرت مسلم ابن عقیل)
ســــــلام ای دلبــــــر نادیده عشق........................... سلام ای اشک ناب دیده عشق
ســــــلام ای آینــــــه دار غـــــم یار ...........................سلام ای داغــــــــــــدار ماتم یار
سلام ای آن که خود صاحب عزایی............................ بده بر مجلـــــــس جدت صفایی
بیــــــــا و لااقل بر ما گــــــــــذر کن............................ میـــــــان محفل ما یک نظــر کن
بیــــــــا تا بشــــنوم یک دم صدایت ........................... بگــریم با صــــدای گریه هــــایت
بیــــــــا از جد خود از غربتـــــش گو ........................... ز دشـــــت کربلا و محنتــــش گو
بیــــــــا و از نوای کـــــــاروان گـــــو............................ ز هجران و غمی بس جاودان گو
بگــــــو از نالــــــــه و درد اســــارت............................ ز طوفان غــــم و تاراج و غـــــارت
بگــــــو از کوفـــــــه و از غـــربت آن ........................... ز اندوه و بــــــــلا و محـــــــنـت آن
بیــــــــا تا همــــــــرهت یارا بگرییم ........................... بیـــــا تا بر غـــــــــــم مولا بگرییم
به یـــاد مســـلم آن خونین ستــاره ............................که معــــــراجش شد از دارالعماره
به یـــاد آن تن از ســـــــــر بریــــده ............................تن بر روی خــاک غــــم کشـــیده
***** ذکر مصیبت
در حریم کعبه می گردی چو ای سیـمرغ عشق ...........................عبد سرگردان خود را هم دعا کن یا حسین
عید قــــــتربان است فـــــــردا و منـــــم قربانیت ...........................چون ندارم صــــــر امروزم فدا کن یا حسین
چون که دور افتـــــاده ام ای زائر بیت الحــــــرام ...........................بام قصـــــــر کوفه را کوه منی کن یا حسین
روز شهادت مسلم ابن عقیل است . انشاءالله بریم کوفه کنار قبر با صفای مسلم ابن عقیل ناله بزنیم ... همون آقایی که وقتی بردند بالای دارالعماره ، تمام مردم پشت در دارالعماره ایستاده اند ... یکی میگه مسلم رو آزاد می کنند ... یکی میگه مسلم رو شهید می کنند ... صدا زد حالا که میخواید من رو بکشید ، بکشید اما بگذارید از همین بالای بام یک سلام به حسین فاطمه بکنم ...من قربان آن سلام آخرش برم ... با همان وجود از همان بالای بام رو به قبله ایستاد صدا زد : السلام علیک یا ابا عبد الله ، حسین جان کوفه میا ، کوفیان وفا ندارند ... تمام مردم منتظر پشت در دارالعماره بودند یک دفعه دیدند یک بدن بی سری از بالای بام دارلعماره روی زمین افتاد ....
******* سینه زنی
غریب و بی پناهم ، یا ابا عبدالله ........................ شد کوفه قتلگاهم ، یا اباعبدالله
یا مولا یا ثارالله (3)
با دست بسته ، بر بام دارالعماره (2) .................. بر نایبت بسته است هرسو راه چاره
یار با وفای تو ، تشنه در منای تو .........................می شود فدای تو ، یا مولا یا ثارالله
یا مولا یا ثارالله (3)
نایب تو تشنه لب ، در بزم مهمانی ..................... تنها و مظلومانه ، می شود قربانی
بر تو ای امام من ، باشد این پیام من ................... آخرین سلام من ، یا مولا یا ثارالله
یا مولا یا ثارالله (3)
تویی خلیل و منم ، ذبیح منایت .......................... تویی مولا و من ، عاشق مبتلایت
عاشقی آزاده ام ، جان به کف بنهاده ام..... .......... سر به راهت داده ام ، یا مولا یا ثارالله
یا مولا یا ثار الله (3)
ای عزیز فاطمه میا به کوفه ....................... مسلمت اواره شد کوچه به کوچه
وا غریبا ، وا حسین ، یابن زهرا (2)
در میان کوفیان یاور ندارم ........................... سر به دیوار غریبی می گذارم
گشته ام آواره عشق تو مولا .......................وا غریبا ، وا حسین ، یابن زهرا
من سفیر عشقم و یار حسینم ....................مسلمم من افتخار عالمینم
جان دهم در راه پاک آل طاها .......... ............وا غریبا ، وا حسین ، یابن زهرا
من بلا گردان طفلان تو هستم .................... ذبح روز عید قربان تو هستم
من فدای نوجوان ، اکبر لیلا .........................وا غریبا ، وا حسین ، یابن زهرا
قتلگاهم شد سر دارالعماره .........................می دهم راس بریده بر قناره
تا نگیرد راس تو بر نیزه اعدا ........................ وا غریبا ، وا حسین ، یابن زهرا
منابع : گلچین احمدی (جلد 2و5) - جزوه شور عاشور معراج
-
[golrooz]حسین جان روزی که شود"اذاالسما انفطرت"
وانگه که شود"اذاالنجوم انکدرت"
[golrooz]من دامن تو بگیرم اندر "سئلت"
گویم صنما "بای ذنب قتلت "
[golrooz]عشق تومرا "الست منکم ببعید "
هجرتو مرا"ان عذابی لشدید"
[golrooz]برکنج لبت نوشته"یحیی ویمیت"
من مات من العشق "فقد مات شهید"
http://s2.freeupload.ir/i/00045/4tblx71d9vxf.jpg
-
-
حسین بیشتر از آب تشنه لبیک بود اما افسوس که به جای افکارش
زخمهای تنش را نشانمان دادند و بزرگترین درد او را بی آبی معرفی کردند.
دکتر علی شریعتی / حسین وارث آدم
-
-
به نام خدا
روضه شب دوم محرم ( ورود به کربلا )
ای گشته قیامت ز قیامت بر پا .....................ای صولت حیدری و ای خون خدا
گریه همه روز و شب به مظلومی تو ............ از جانب خیل عاشقانست روا (صلوات)
شب های روضه دل من میشه اسیــــر و مبتلا .....................پر می زنه مرغ دلم میــــره به سمت کربلا
من همونم که عمــــــــریه در به در روضه هاتم .....................شب هـــــــــمه شب تو هیئتا زائر کربلاتم
اشـــــــک غمت به چشم من آقا گذاشته رد پا .....................بعد یه عمری نوکری من و نبــــــردی کربلا
اگه نیام زیارتت مرگــــــــــم و از خدا می خوام .....................به دل من برات شـــده به زودی کربلا میام
کاش که می شد دوباره به دست و پات بیفتم .....................حاجت این دلم رو اون روز برات می گفتــم
آقــــــــــا بدم مـــــــــــی دونم ولی دلم باهاته .....................شب های جمــــــــــعه والله دلم تو کربلاته
السلام علی الحسین ... و علی علی ابن الحسین ... و علی اولاد الحسین ... و علی اصحاب الحسین ... سلام به ماه محرم ... سلام به سرزمین کربلا ... سلام به حسین و زینب و بنی هاشم ... سلام به خیمه هایی که تازه داره بر پا میشه ... سلام به خیمه هایی که غارت میشه ... سلام به خیمه هایی که به آتش کشیده میشه ... کاروان رسید به دشت نینوا ... دیدند آقا ایستاده ... اشک از چشمان مبارک جاریه ... همون جا همه فهمیدند که با چشم گریان از کربلا بیرون می روند ... دور بابارو گرفتند ... حســـــــــین ...
ایــــن زمین بوی عجیبی می دهد .....................بوی جانسوز غریبی می دهد
این زمین معنا گر یک مطلب است .....................اول آوارگــــــــــی زینب است
ایــــن زمین بوی اسیری می دهد .....................کربلا بوی یتیمـــــی می دهد
اما "میون همه دل ها امون از دل زینب (2)" گفت حسینم :
نمی دانم چه آید بر ســــــر من .....................که می لرزد تمام پیکر من
برادر جان دل زینـــب گواه است .....................که بر ما این بیابان قتلگاه است
از آن ترســــــــــم دلم آذر بگیرد .....................عدو از دختران معجر بگیرد
از آن ترسم ز کشته پشته بینم .....................برادر زاده ها را کشته بینم
از آن ترســـم که عباس علمدار .....................فتد از پای و دستش افتد از کار
از آن ترســم تنت بی سر ببینم .....................تنت در خون و خاکستر ببینم
از آن ترسم به نی بینم سرت را .....................به زیر پای مرکب پیکرت را
حسین آمد کنار زینب گفت خواهرم اینجا همون جاییه که برادرت رو شهید می کنند ... این جا همون جاییه که فرزندانت رو می کشند ... زنا رو به اسارت می برن ... بچه ها و اطفال رو می ترسونن ... این جا همون جاییه که خیمه ها رو غارت می کنن ... بی حرمتی می کنن ...
خواهرم این جا زمین کربلاست ............... این زمین غصه و درد و بلاست
می برند این جا گلو حنجرم .....................پیش تو بر روی نی آید سرم
کجا رو می گفت حسین ؟ همون لحظه ای که زینب نظر کرد دید " والشمر جالس علی صدر الحسین" شمر با خنجر بریده بر سینه حسین ..... اما لحظاتی نگذشت زینب دید زمین و آسمان لرزیدن گرفت ... وقتی گرد و غبار به زمین نشست زینب یه نگاهی کرد و ناله ای زد ... مگه چه دید زینب ؟ من بمیرم ... دید سر بریده حسین بالای نیزه ... همه بگیم یا حسین ... یا حسین ... یا حسین ...
******** سینه زنی
یا حسین و یا حسین .... یا حسین و یا حسین
می رسد هرجا به گوش بانگ چاووش عزا (2) .....................کوچه ها و تکیه ها شد سیه پوش عزا
شد محرم ، ماه ماتم ، در غم مولا حسین
اهل دل بر سر زنان ، بی قراری می کنند .....................در غم خون خدا سوگواری می کنند
چشم گریان ، سینه سوزان ، ذکر لب ها یا حسین
روضه خوان غربت آل پیغمبر شوید .....................داغدار صد بغل لاله پرپر شوید
بسته عالم ، عهد ماتم ، در محمرم با حسین
می دهد بوی خدا محفل ذکر غمت .....................شد حسینیه ، دل عاشقان از ماتمت
نینوای ناله گشته سینه های ما حسین
یا حسین و یا حسین و یا حسین (2)
دوباره ماه مصیبت دوباره ماه غمه .....................عطر کربلا مباد از کوچه ها محرمه
دلاتونو پر بدین مثل اویس قرنی .....................دارن از راه می رسن دسته های سینه زنی
مردم امسال نکنه واسه آقا کم بذاریم ..................... آخه هرچی داریم از حرمت مولامون داریم
ای کبوتر دلا نظر اابوفاضل تو .....................دست عباس تو باب حاجت سائل تو
مگه میشه دل ما مقابل تو نباشه .....................تو حسینیه دل شمایل تو نباشه
یکی سقای حسین یکس علمدار حسین .....................هرکسی یه کاری داره توی بازار حسین
یکی سقا میشه و مسافرارو آب میده .....................یکی گهواره خالی علی رو تاب میده
منابع : شور عاشور و جزوه مداحی آسان 3 معراج
-
http://www.askdin.com/gallery/images/594/1_7.jpg
تا که پرسیدم ز قلبم عشق چیست
در جوابم این چنین گفت و گریست
لیلی و مجنون فقط افسانه ایست
عشق در دست حسین بن علیست
عشق بازی کار هر مشتاق نیست
این شکار، دام هر صیاد نیست
عاشقی را قابلیت لازم است
طالب حق را حقیقت لازم است
عشق ، از معشوق اول سر زند
تا به عاشق ، جلوه دیگر کند
تا به حدی که برد هستی از او
سر زند صد شورش و مستی از او
شاهد این مدعی خواهی اگر
بر حسین و حالت او کن نظر
http://jannesaranhosseiny.persiangig...20%2815%29.jpg
.
.
تو چه كردي كه همه در عجب از كار تواند همه حيرانِ تو و كار علمدار تواند..
تو چه كردي كه به قلب همگان جا داري...
آنچه خوبان همه دارند تو يكجا داري..
-
دلم مست و لبم مست و سرم مست
بخون ای دل که صبرم رفته از دست
بخون ای دل محرم اومد از راه
بخون اجر تو با عباس بی دست . . .
عرض تسلیت به مناسبت امام سوگواری امام حسین(ع)
http://www.irannaz.com/user_files/im...rannaz_com.jpg
http://www.pixday.ir/wp-content/uplo...13/10/41-7.jpg
-
اگه اشکت جاری شد التماس دعا
یارقیه بنت الحسین(ع)
دست از سرم بردار من بابا ندارم
زخمی شدم بهر دویدن پا ندارم
گیسو سپیدم احترامم را نگهدار
سیلی نزن من با کسی دعوا ندارم
باشد بزن، چشم عمو را دور دیدی
من هیچ کس را بین این صحرا ندارم
زیبایی دختر به گیسوی بلند است
مثل گذشته گیسوی زیبا ندارم
این چند وقته از در و دیوار خوردم
دیگر برای ضربه هایت جا ندارم
تا گیسوانم را ز دستانت درآرم
غیر از تحمل چاره ای اینجا ندارم
گفتم به عمه از خدا مرگم بخواهد
خسته شدم میلی به این دنیا ندارم
گیرم که پس دادند هر دو گوشوارم
گوشی برای گوشواره ها ندارم
شیرین زبان بودم صدایم را بریدند
آهنگ سابق را به هر آوا ندارم
در پیش پایم نان و خرما پرت کردند
کاری دگر با شام و شامی ها ندارم
با ضربۀ پا دنده هایم را شکستند
کی گفته من ارثیه از "زهرا" ندارم
نشناختم بابا تو را تغییر کردی
امشب دگر راهی به جز افشا ندارم
گویی تنور خولی آتش داشت آن شب
خیلی شده ترکیب رویت نامرتب
http://www.kafekhandeh.ir/file/pic/p...8d1234_500.gif
-
چون خون خدا بیا مسلمان باشیم
یا حداقل شبیه سلمان باشیم
مولا ، سگ آستان نمی خواهد مرد !
او کرده قیام ، تا که « انسان » باشیم.
ای مرثیه خوان ! گزافه گفتن کفرست
با لهجه ی دین ، خرافه گفتن کفرست
اسلام دو نور عترت و قرآن است
جز این ، سخنی اضافه گفتن کفرست
وقتی که حسین را تو « سین » می خوانی
در تعزیه ، روضه ی حزین می خوانی
یعنی که حماسه را غلط می فهمی
وقتی که ز کوه ، اینچنین می خوانی
ای دل شدگان ! حسین « عبدالله » است
گوینده ی « لا اله الا الله » است
هر کس که حدیث دیگری می گوید
سوگند به نور ! مشرک و گمراه است
ای مرثیه خوان ، بیا مُکرّم باشیم
در بندگی خدا ، مُصمّم باشیم
اسلام ، غلام و سگ نمی خواهد مرد !
دین آمده است ، تا که « آدم » باشیم
-
سخن علامه طباطبایی كه خیلی ها را گریاند:
.
.
.
كسی چه میداند..؟
شاید سوره ی یاسین , همان یا حسین است , كه بی سر شده است...
السلام علیك یا ابا عبد الله الحسین (ع)
-
السلام علیک یا شهید العطشان
امشب دلم به یاد محرم گرفته است
مضمون شعرهای مرا غم گرفته است
یکبار هم نشد که بیایم حرم ولی
هر شب دلم بیاد شما گرفته است
هر روز می روند رفیقان یکی یکی
دستم به دامنت دل من هم گرفته است
همراه قدتو کمر نخلها شکست
از بی کسی تو دل عالم گرفته است
باید مسیر قافیه ها را عوض کنم
شعرم کنون رویه ی دیگر گرفته است
دستی شکست و خاطره هایت مرور شد
حالا دلت به خاطر مادر گرفته است
-
علامه امینی : شب عاشورا مدام برای امام زمان (عج) صدقه کنار می گذاشتند و می گفتند : امشب قلب آن حضرت در فشار است
دوستان اگر در توانتون هست شب و روز عاشورا برای امام زمان صدقه کنار بزارید...
امام زمان هر سال عاشورا کل وقایع کربلا براشون تکرار میشه و قلبشون در فشاره..
.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .....................
ﺍﯾﻦ پیشنهاد بسیار ارزشمند را امروز خواندم ... ﺣﯿﻔﻢ ﺍﻭﻣﺪ ﺑﯿﺎﻥ ﻧﮑﻨﻢ :
ﯾﮏ ﺍﯾﺪﻩ ﺟﺎﻟﺐ
ﺑﻪ ﺑﻘﺎﻟﯽ ﻫﺎ ﻭ ﺳﻮﭘﺮﻣﺎﺭﮐﺖ ﻫﺎﯼ ﻣﺤﻞ ﻫﺎﯼ ﻓﻘﯿﺮ ﻧﺸﯿﻦ ﺑﺮﯾﺪ ﻭ ﺍﺯ ﻣﻐﺎﺯﻩ
ﺩﺍﺭ ﺑﺨﻮﺍﻫﯿﺪ ﺩﻓﺘﺮ ﺑﺪﻫﯽ ﻫﺎﯼ ﻣﺸﺘﺮﯾﺎﻥ ﺭﻭ ﺑﻬﺘﻮﻥ ﻧﺸﻮﻥ ﺑﺪﻩ .
ﺑﺪﻭﻥ ﺷﮏ ﺯﻧﺎﻥ ﺑﯿﻮﻩ ﻭ ﻓﻘﯿﺮﺍﻧﯽ ﺭﺍ ﺧﻮﺍﻫﯿﺪ ﯾﺎﻓﺖ ﮐﻪ ﺍﺟﻨﺎﺱ ﻭ
ﻣﺎﯾﺤﺘﺎﺟﺸﻮﻥ
ﺭﻭ ﺑﺼﻮﺭﺕ ﻧﺴﯿﻪ ﻣﯿﺨﺮﻧﺪ ﻭ ﺻﺒﺮ ﻣﯿﮑﻨﻨﺪ ﺗﺎ ﺣﻘﻮﻗﺸﻮﻥ ﺭﻭ ﺩﺭﯾﺎﻓﺖ ﮐﻨﻨﺪ ﻭ
ﯾﺎ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺍﺯ ﺟﺎﯾﯽ ﺑﻬﺸﻮﻥ ﮐﻤﮏ ﺑﺮﺳﻪ. ﺧﻮﺍﻫﯿﺪ ﺩﯾﺪ ﺣﺠﻢ ﺑﺪﻫﯽ ﻫﺎﺷﻮﻥ ﺩﺭ
ﺩﯾﺪﮔﺎﻩ ﺷﻤﺎ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﮐﻢ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺑﻮﺩ ﻭﻟﯽ ﺑﺮﺍﯼ ﺁﻧﺎﻥ ﺑﺎﺭ ﺳﻨﮕﯿﻨﯽ ﺩﺭ
ﺯﻧﺪﮔﯿﺸﺎﻥ ﻫﺴﺖ .
ﺑﺪﻫﯽ ﻫﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﻗﺎﺩﺭ ﻫﺴﺘﯿﺪ ﺭﻭ ﺑﭙﺮﺩﺍﺯﯾﺪ ، ﺣﺘﯽ ﺍﮔﺮ ﺗﻮﺍﻧﺴﺘﯿﺪ ﺟﺰﯾﯽ ﺍﺯ
ﺍﻭﻥ ﺭﻭ ﭘﺮﺩﺍﺧﺖ ﮐﻨﯿﺪ .
ﻫﺮ ﻣﺎﻩ ﺍﯾﻦ ﮐﺎﺭ ﺭﻭ ﺩﺭ ﻣﻐﺎﺯﻩ ﻫﺎﯼ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺗﮑﺮﺍﺭ ﮐﻨﯿﺪ ﺗﺎ ﺍﯾﻦ ﺧﯿﺮ ﺷﺎﻣﻞ
ﺗﻌﺪﺍﺩ ﺯﯾﺎﺩ ﺍﺯ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩ ﻫﺎ ﺷﻮﺩ .
ﺍﮔﺮ ﺣﺘﯽ ﻗﺎﺩﺭ ﺑﻪ ﺍﯾﻨﮑﺎﺭ ﻧﯿﺴﺘﯽ ﺍﯾﻦ ﺍﯾﺪﻩ ﻭ ﻓﮑﺮ ﺭﻭ ﺑﻪ ﺩﯾﮕﺮﯼ ﺑﮕﯿﺪ
ﺷﺎﯾﺪ
ﺩﯾﮕﺮﯼ ﺁﻧﺮﺍ ﻋﻤﻠﯽ ﮐﻨﺪ .[golrooz]
-
چیزی نمانده قصه به "سر" برسد.
فردا حسین، ح س ی ن میشود ...
-
داغ
از داغ دلت شراره ای کوچک بود
یا از جگر تو پاره ای کوچک بود
آنجا که سر برادرت می تابید
خورشید فقط ستاره ای کوچک بود
حسین عبدی
-
می گویند زن های عرب دلشان که می گیرد، غصه که می افتد به جانشان، راه کج می کنند سوی حرم تو آقا! می نشیند یک گوشه چادرشان را روی صورتشان می کشند هی می گویند یا عباس ادرکنی، ادرکنی بحق اخیک الحسین، اصلا حرم ات معروف است به عقده گشایی و باز کردن سفره دل...
می گویند شیعیان مدینه کارشان که گیر می کند روزگار که سخت می گیرد، یک راست می روند پشت دیوارهای بقیع ستون دوم روبروی حرم نبوی آدرس مزار مادرتان است می روند و مادرتان را قسم می دهند به شما به شمایی که مشگل گشای دلهایی...
می گویند شما کاشف الکرب حسینی آقا...
می گویند هر که می رود کربلا غم های دلش حواله می شود به سوی حرم شما،
عقده های دلش باز می شود در آن صحن، دلش آرام می گیرد...
یا عباس!
کرب هایم را برایت آورده ام
غصه هایم را آورده ام
نه راهی به مدینه دارم نه به کربلا . مانده ام در این شهر پر التهاب. مانده ام در این خستگی
نذر کرده ام برای دل خسته ام،نذر کرده ام امشب بنشینم گوشه ای و برای دل خسته ام بخوانم:
"يا كاشِفَ الْكَرْبِ عَنْ وَجْهِ الْحُسَيْنِ اِكْشِفْ لى كَرْبى بِحَقِ اَخْيكَ الْحُسَيْنِ"
دریاب این دل را ...
-
-
-
-
http://www.8pic.ir/images/z5dbj0k65ng5yksw00ir.jpg
آری امشب شب وداع ❤حسین(ع) با قرآن است ...
امشب نوای یاسین او دشت را دگرگون کرده است ...
آری چ خوش گفت علامه عشق (طباطبایی ره) ک یا سین ، یا حسین است ک سرش را بریده اند ...
قرآن ! من شرمنده توام اگر از تو آواز مرگی ساخته ام که هر وقت در کوچه مان آوازت بلند می شود همه از هم می پرسند ” چه کس مرده است ؟ “
چه غفلت بزرگی که می پنداریم خدا تورا برای مردگان ما نازل کرده است .
قرآن ! من شرمنده توام اگر تورا از یک نسخه عملی به یک افسانه موزه نشین مبدل کرده ام.یکی ذوق می کند که تورا بر روی برنج نوشته ، یکی ذوق میکند که تورا فرش کرده ، یکی ذوق می کند که تورا با طلا نوشته ، یکی به خود می بالد که تورا در کوچک ترین قطع ممکن منتشر کرده و … آیا واقعا خدا تورا فرستاده تا موزه سازی کنیم ؟
قرآن ! من شرمنده توام اگر حتی آنان که تو را می خوانند و تورا می شنوند ، آن چنان به
پایت می نشینند که خلایق به پای موسیقی های روزمره می نشینند ! … اگر چند آیه از تو را به یک نفس بخوانند مستمعین فریاد می زنند ” احسنت …! ” گویی مسابقه نفس است …
قرآن ! من شرمنده توام اگر به یک فستیوال مبدل شده ای حفظ کردن تو با شماره صفحه ، خواندن تو از آخر به اول ، یک معرفت است یا یک رکورد گیری ؟ ای کاش آنانکه ترا حفظ کرده اند ، حفظ کنی ، تا این چنین تو را اسباب مسابقات هوش نکنند .
خوشا به حال هر کسی که دلش رحلی است برای تو .
آنان که وقتی تو را می خوانند چنان حظ می کنند ، گویی که قرآن همین الان به ایشان نازل شده است .
آنچه ما با قرآن کرده ایم تنها بخشی از اسلام است که به صلیب جهالت کشیدیم
.هر کسی را نه بدان گونه که هست احساسش می کنند ، بدان گونه که احساسش می کنند ، هست
دکتر علی شریعتی
پ.ن: تیکه اولش برا مرحوم شریعتی نیست ...
-
-
این چای روضه ها که مرا زیر و رو کند
" عطرش ز دور کار هزاران سبو کند...
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
هارمونی کا
حسین بیشتر از آب تشنه لبیک بود اما افسوس که به جای افکارش
زخمهای تنش را نشانمان دادند و بزرگترین درد او را بی آبی معرفی کردند.
دکتر علی شریعتی / حسین وارث آدم
من متخصص تاریخ نیستم اما برخی مستندات تاریخی نشان می دهند که با توجه به نزدیک بودن رودخانه فرات و نهر علقمه، یاران امام حسین (ع) نسبت به حفر چاه اقدام نموده بودند و اساسا مشکل بی آبی نداشته اند.
بنابر روايت ابن اعثم كوفى و ابن شهرآشوب، امام حسين(ع) در جلوىِ خيمه (به فاصلهی 19 قدم) چاهى حفر كردند. (ابن شهرآشوب، ابى جعفر رشيدالدين محمد بن على، مناقب آل ابى طالب، ج 4، ص 50 و ابن اعثم كوفى، ابو محمد احمد بن على، الفتوح، ص 893).
دلیل دیگر حفر چاه توسط امام (ع) و یارانش، نامه عبیدالله بن زیاد به عمر سعد است. او در این نامه نوشت: «اما بعد به من چنین خبر رساندهاند كه حسين (عليه السلام) و ياران او چاهها فرو بردهاند و آب بر مىدارند، لهذا ايشان را هيچ فرو ماندگى نيست! چون بر مضمون نامه وقوف يابى، بايد كه حسين بن على (عليه السلام) و ياران او را از كندن چاه منع كنى و نگذارى كه پيرامون آب بگردند». (ابن اعثم كوفى، ابومحمد احمد بن على، الفتوح، ص 893).
یادآور می شود فاصله کربلا از کوفه، حدود 80 کیلومتر است (حدود 1/5 روز راه با امکانات سفر در آن زمانها)
.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
نو آور
من متخصص تاریخ نیستم
کدام وقایع عاشورا تحریف شده است؟
اول: اوج عزاداری امام حسین(ع) ده روز اول ماه محرم الحرام است. بین سخنرانان و مداحان، مشهور است که هر شب را به یکی از شهدای کربلا اختصاص دهند؛ مثلاً شب سوم برای حضرت رقیه و شب هفتم را برای حضرت علی اصغر(ع) سوگواری می کنند و تاسوعا را نیز به حضرت عباس(ع) اختصاص می دهند. همین قرار داد بین مداحان و منبری ها باعث شده است که عده ای گمان کنند، حضرت رقیه روز سوم محرم به شهادت رسیده است و از همه بدتر اینکه گمان می کنندحضرت ابالفضل(ع) در روز تاسوعا به شهادت رسیده است.
اما حقیقت این است که تمام شهدای کربلا در روز عاشورا به شهادت رسیده اند و حضرات اباالفضل، علی اکبر و علی اصغر همه قبل از امام حسین(ع) و در روز عاشورا در پیکار با سپاه عمر سعد کشته شده اند. حضرت رقیه(س) نیز پس از شهادت پدرش در شام از دنیا رفته است.
اشتباه دوم: باور عمومی این است که حضرت حسین بن علی(ع) و اهل بیت و اصحابش سه شبانه روز آب ننوشیدند و سپس تشنه کام به مقابله با دشمن رفته اند؛ اما حقیقت این است که عمر سعد سه روز قبل از عاشورا عمروبن حجاج را با پانصد سوار فرستاد تا کنار شریعه فرود آیند و میان یاران حسین و آب فاصله اندازند. اما این به این معنی نیست که هیچ ذخیره آبی در خیمه ها نبوده است.
در کتاب ارشاد نوشته شیخ مفید(ره) آمده است: « در شب عاشورا زینب...دست بر گریبان برده...و بیهوش بر زمین افتاد. حسین(ع) برخاسته آب بر روی خواهر پاشید و...» این نقل معتبر نشان می دهد که تا شب عاشورا هنوز آب در خیمه ها بوده واصل تشنه کامی به روز عاشورا، گرمی هوا و شدت مبارزه مربوط است.
شیخ عباس قمی(ره) در منتهی الامال می گوید: «شب عاشورا امام حسین(ع)، حضرت علی اکبر(ع)را با سی سوار و بیست پیاده فرستاد که چند مشک آب آورند و اهل بیت و اصحاب خود را فرمود که از این آب بیاشامید، آخر توشه شماست و وضو بسازید و غسل کنید.»
پ.ن : اما باید در نظر بگیرید ک حدود 150نفر در جمع امام بودند و بخاطر گرمی زیاد و هوا کم بودن اب میزان اب جیره بندی شده بود و حتی امام حسین و حضرت عباس (ع) سهم اب خودشون رو مصرف نمیکردند و بین کودکان تقسیم میکردند ... نقل است ک خیمه ای مخصوص اب ایجاد شده بود و مشک های اب در ان جا جیره و تقسیم میشد ... ونقلیست ک روز دهم کودکان از شدت تشنگی درون خیمه اب ک خاکش نم اب از مشک هارو گرفته بود در تردد و ... بودند ک ....
ما در منطقه خودمون ک بهترین اب و هوارو داره بازم در فصل گرم چندین لیتر تو شرایط عادی اب میخوریم اما بازم ...
حال اون فضا ک جای خودش رو داره ...
اشتباه سوم: یکی از معروف ترین تحریف ها ماجرای حضرت لیلی مادر حضرت علی اکبر(ع) است وچه روضه ها که در این زمینه خوانده نمی شود؛ در روضه ها ذکر می شود که حضرت علی اکبر قبل از رفتن به میدان با مادرش چه نجواهایی می کرد، یا اینکه حضرت لیلی در خیمه ها رفته و در آنجا دعا کرده که خداوند حضرت علی اکبر را سالم برگرداند که متأسفانه این موضوع محور بعضی تعزیه ها نیز شده است.
اما حقیقت این است که اصلاً لیلایی در کربلا نبوده است؛ البته لیلی مادر حضرت علی اکبر(ع) هست؛ اما حتی یک مورخ هم به حضور آن حضرت در کربلا و روز عاشورا گواهی نمی دهد. (به نقل از حماسه حسینی،جلد۱،مرتضی مطهری)
اشتباه چهارم: مطلب بعدی مربوط به حضرت علی اکبر(ع) این است که آن حضرت قبل از رفتن به معرکه جنگ از پدر رخصت خواست و آن حضرت اذن میدان نداده اند و مثلاً فرموده اند که تو هنوز جوانی و حیف است که از دست بروی و چه اشعار و تعزیه ها که پیرامون آن نساخته ایم؛ اما حقیقت این است که تمام مورخین نوشته اند، هر کس از امام حسین(ع) اذن میدان می خواست، اگر می شد حضرت برایشان عذری می آورد ولی در مورد جناب علی اکبر گفته اند: «فاستأذن اباه،فأذن له» یعنی تا اجازه خواست گفت برو.
پی نوشت:
(حماسه حسینی،جلد۱، مرتضی مطهری)
-
حسین (ع) هنوز هم مظلوم است ...
حسین (ع) فریاد مےزند: هل من ناصر ینصرنے؟!
و من در حالے که نمازم قضا شده است مے گویم: لبیکـــ یآحسیــن! لبیکـــ ...
حسین (ع) نگاه مےکند لبخندے مےزند و به سمت دشمن تاخت مےکند ...
و من باز مےگویم: لبیکـــ یآحسیــن! لبیکـــ ...
حسین (ع) شمشیر مےخورد من سر مادرم داد مےزنم و مےگویم: لبیکـــ یآحسیــن! لبیکـــ ...
حسین (ع) سنگ مےخورد، من در مجلس غیبت مےگویم: لبیکـــ یآحسیــن! لبیکـــ ...
حسین (ع) از اسب بـﮧ زمین مے افتد عرش به لرزه در مے آید.
و من در پس نگاه هاے حرامم فریاد مےزنم: لبیکـــ یآحسیــن! لبیکـــ ...
حسین (ع) رمق ندارد باز فریاد مےزند: هل من ناصر ینصرنے؟!
من محتاطانه دروغ مےگویم و باز فریاد مےزنم: لبیکـــ یآحسیــن! لبیکـــ ...
حسین (ع) سینه اش سنگین شده است ، کسے روے سینـﮧ است ...
حسین (ع) به من نگاه مےکند و مےگوید: تنهایم یاریم کن ...
من گناه مےکنم و باز فریاد مےزنم: لبیکـــ ...
خورشید غروب کرده است ...
من لبخندی مےزنم و مےگویم: اللهمــ عجل لولیکــ الفرج ...
به چشمان مهدے خیره مےشوم و مےگویم: دوستت دارم تنهایت نمےگذارم ...
مهدی (عج) به محراب مےرود و برای گناهان من طلب مغفرت مےکند ...
مهدے (عج) تنهاست ...
حسین (ع) تنهاست ...
من این را مےدانم اما ...
حسین (ع) هنوز هم مظلوم است ...
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
نو آور
من متخصص تاریخ نیستم
بنابر روايت ابن اعثم كوفى و ابن شهرآشوب، امام حسين(ع) در جلوىِ خيمه (به فاصلهی 19 قدم) چاهى حفر كردند. (ابن شهرآشوب، ابى جعفر رشيدالدين محمد بن على، مناقب آل ابى طالب، ج 4، ص 50 و ابن اعثم كوفى، ابو محمد احمد بن على، الفتوح، ص 893).
.
من هم تخصصی در تاریخ ندارم ،
از نظر جغرافیایی به نظر نمیرسه که بشه تو اون سرزمین چاهی حفر کرد که سریع به آب رسید!! (یک نظر غیر تخصصیه البته)،
در هر صورت همانطوریکه از حماسه حسینی گفته شد، باید در ادامه گفت آب شرب از آب غیر شرب جدا بود،
شب عاشورا هم آب در اختیار بود ولی اینطور که معلومه از نوع قابل خوردنش شدیدا جیره بندی شده بود،و در روز عاشورا کاملا تمام شده بود،
و غیر شرب در اختیار بود که سپاه امام حسین با آن وضو می گرفتند.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
plarak12
(حماسه حسینی،جلد۱، مرتضی مطهری)
متاسفانه تحریف در دین و وقایع مربوط به نام آوران دینی کم نداریم،
این تحریفها کاملا آگاهانه صورت گرفته یعنی دشمنان دین(خارجی و داخلی) نسبت به این تحریفها داناست،
مشکل اصلی دوستان نادان هستند که به این تحریفها دامن میزنند ،
تا جائیکه محققین ما (مانند استاد مطهری در ان تاریخ) و عصر حاضر باید وقت بگذارند و کتابها بنویسند که با این سند و آن سند حضرت قاسم در شب عاشورا داماد نشد،!!
لیلا در کربلا نبود، !!
حضرت عباس نمیتوانست در یک دقیقه 100 نفر را از دم تیغ بگذراند،!!
اینجاست که شاید باید گفت دشمن دانا به از دوست نادان!!!
-
ممنونم از دوستان؛ نباید از روشن شدن حقایق و بطلان تحریفات زیاد در این ماجرا ترسید و از قضا به وارون، به شدت باید نسبت به روشنگری در این زمینه متعصب بود. چون همین تحریفات ایجاد شده در طول تاریخ، سبب وهن فرقه تشیع و سوء استفاده بدخواهان می شود. یک نمونه اش این تحریف :
http://www.mehrnews.com/news/2200903...AF%D8%B3%D8%AA
و یا این اعمال و حرکات:
https://en-maktoob.news.yahoo.com/hu...074441772.html
شاید این یکی برای شما هم جالب باشد؛ در یک تالار گفتگوی مذهبی در سایتی دیگر، یکی از دوستان چنین پرسشی مطرح کرده است که تلاش دارم بدان پاسخ دهم:
اگر زمانیکه امام حسین طفلش را بالا گرفته و برای او، از لشکریان دشمن طلب جرعه ای آب می کرد، فاصله آنها با دشمنان 100 متر بوده باشد(که صدای امام را بشنوند)، حرمله با چنین دقتی در نشانه گیری، بالاتر از برترین قهرمانان المپیک رشته تیر و کمان قرار می گیرد. (چون چنین دقتی، حتی با تیر و کمانهای فوق مدرن امروزی، که با ماشینهای تراش با دقت صدم میلیمتر ساخته می شوند، به سختی به دست می آید). مگر اینکه آن ملعون از کمان زنبورکی (recurve crossbow) استفاده کرده باشد (آن هم بدون استفاده از تیر سه شعبه که مشکل آیرودینامیکی و حفظ تراز خطی و بالانس دارد):
.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
نو آور
ممنونم از دوستان؛ نباید از روشن شدن حقایق و بطلان تحریفات زیاد در این ماجرا ترسید و از قضا به وارون، به شدت باید نسبت به روشنگری در این زمینه متعصب بود. چون همین تحریفات ایجاد شده در طول تاریخ، سبب وهن فرقه تشیع و سوء استفاده بدخواهان می شود.
در تالار گفتگوی مذهبی در سایتی دیگر، یکی از دوستان چنین پرسشی مطرح کرده است که تلاش دارم بدان پاسخ دهم:
اگر زمانیکه امام حسین طفلش را بالا گرفته و برای او، از لشکریان دشمن طلب جرعه ای آب می کرد، فاصله آنها با دشمنان 100 متر بوده باشد(که صدای امام را بشنوند)، حرمله با چنین دقتی در نشانه گیری، بالاتر از برترین قهرمانان المپیک رشته تیر و کمان قرار می گیرد. (چون چنین دقتی، حتی با تیر و کمانهای فوق مدرن امروزی، که با ماشینهای تراش با دقت صدم میلیمتر ساخته می شوند، به سختی به دست می آید). مگر اینکه آن ملعون از چنین سلاحی (recurve crossbow) استفاده کرده باشد:
.
شبهه مطرح شده دقیقا کجاست؟
فاصله که تیر نمیرسه؟
یا اصلا فرزندی روی دست نرفت؟
-
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
zoh_reh
شبهه مطرح شده دقیقا کجاست؟
فاصله که تیر نمیرسه؟
یا اصلا فرزندی روی دست نرفت؟
در مورد تیر و کمان شبهه ای مطرح نمی کند. فقط می گوید با توجه به اینکه حتی در مسابقات پارا المپیک تیراندازی با کمان، مسافت تيرانداز تا هدف 90 متر و قطر هدف ( سيبل ) 1.22 متر است؛ حرمله احتمالا باید یک ابر قهرمان در این رشته بوده باشد.
-
من آب را وقتی فراهم کرده بودم
دل را تهی از ماتم و غم کرده بودم
قبل از زمانی که بریزد آبرویم
نذرش همه دار و ندارم کرده بودم
آقا اگر در دستهایم بود شمشیر
من شرّشان را از سرت کم کرده بودم
دست مرا بستی تو با حرفت وگرنه…
حیوان صفتها را من آدم کرده بودم
فرصت اگر من داشتم با رخصت از تو
دنیای آنها را جهنم کرده بودم
چیز عجیبی نیست چشمم را دریدند
این صحنه را قبلاً مجسم کرده بودم
با ضربۀ گرزی سرم پاشید از هم
وقتی برای مشک سر خم کرده بودم
تیری سه شعبه زحمت من را هدر داد
با اینکه مشکی پُر فراهم کرده بودم روی اسبِ سرکش امواج زین انداخته
آن که روی آب را هم بر زمین انداخته
رود انگشتی ست جاری که ابالفضلِ جوان
پا به دریا برده و بر او نگین انداخته
رود دریای خروشانی شده در پای مرد
مثل ماهی که به زحمت پوستین انداخته
آن ابالفضلی که نَفْسَش هم یقیناً سرکش است
آن چنان نَفْس قوی را این چنین انداخته
طاق ابرویی که زیر گیسویش کرده کمین
تیر بر قلب سپاهِ در کمین انداخته
تو رگِ غیرت بخوانش من کلید قفل ها
قل هو اللهی که بر روی جبین انداخته
در همین نقطه فقط کوهی به کوهی می رسد
روی پیشانیش آن وقتی که چین انداخته
وسعت دیدش وسیع است و به جنگِ یک سپاه
اولین را کشته روی آخرین انداخته[golrooz][golrooz][golrooz]
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
نو آور
من متخصص تاریخ نیستم
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
plarak12
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
zoh_reh
من هم تخصصی در تاریخ ندارم ،
با تشکر از همه دوستان، البته بحث تحريفات جاي خود دارد که البته همه هم بدان واقف بوده و مذمتش مي کنيم. من فقط يک موضوع را اشاره کنم که بعضي چيزها در رده تحريف حساب نمي شود بلکه به نوعي پر و بال دادن به صحنه نبرد است که بعد در قالب آن اصل داستان که حق طلبي امام حسين و مظلوميت ايشان در اين راه بوده بيان شود. مانند سريالهاي تلويزيوني که راجع به شخصيتها مي سازيم (مثلا" سريال دکتر قريب) لزوما" تمام حوادث ريز آن برابر واقعيت نيست، بلکه مستمسکي است تا در قالب آن ضمن تشويق مردم به نگاه کردن به سريال، آن شخصيت و هدف و منش وي به مردم معرفي گردد.
البته پر واضح است که همين امر هم حد و حدودي دارد و اگر به طوري باشد که حالت دروغ گويي پيدا کند و يا به نحوي باشد که فقط به حاشيه پرداخته و اصل مطلب فراموش شود ديگر حالت انحراف پيدا خواهد کرد.
چند قطعه شعر در همين مضمون هم به خاطرم آمد که حيفم مي آيد برايتان نقل نکنم: (اگر حوصله داشتيد بخوانيد)
يکي داستان صحبت کردن مادر حضرت يحيي با حضرت مريم است، که مولوي بيان کرده و بعد مي گويد: اگر هم دروغ باشد شما دنبال مفهومي که مي خواهد بيان کند برويد نه راست و دروغ بودنش
ابيات ديگر هم در همين راستا است، مثلا" مي گويد اگر از نظر راست و دروغ بخواهيد نگاه کنيد داستان کليله و دمنه که صحبت حيوانات با هم است نيز تمام دروغ است!، يکي هم در مورد شطرنج ست که مي گويد: اينکه مي گويند اينجا خانه "رخ" است بدين معني نيست که خانه اي است که آن را "رخ" خريده يا به ارث برده! و آخري هم مربوط به اين است که در درس صرف و نحو وقتي استاد مي گويد زيد عمر را زد، منظور بيان فعل و فاعل و مفعول است و اينکه فقط ظاهر امر را نگاه کنيد و بگوييد: براي چه زدش؟ مگر چه گناهي کرده بود؟ صحيح نيست.
و اما ابيات:
مادر یحیی به مریم در نهفت
پیشتر از وضع حمل خویش گفت
که یقین دیدم درون تو شهیست
کو اولوا العزم و رسول آگهیست
چون برابر اوفتادم با تو من
کرد سجده حمل من ای ذوالفطن
این جنین مر آن جنین را سجده کرد
کز سجودش در تنم افتاد درد
گفت مریم من درون خویش هم
سجدهای دیدم ازین طفل شکم
ابلهان گویند کین افسانه را
خط بکش زیرا دروغست و خطا
زآنکه مریم وقت وضع حمل خویش
بود از بیگانه دور و هم ز خویش
از برون شهر آن شیرین فسون
تا نشد فارغ نیامد خود درون
چون بزادش آنگهانش بر کنار
بر گرفت و برد تا پیش تبار
مادر یحیی کجا دیدش که تا
گوید او را این سخن در ماجرا؟
این بداند آنکه اهل خاطرست
غایب آفاق او را حاضرست
پیش مریم حاضر آید در نظر
مادر یحیی که دورست از بصر
دیدهها بسته ببیند دوست را
چون مشبک کرده باشد پوست را
ور ندیدش نه از برون نه از اندرون
از حکایت گیر معنی ای زبون
نی چنان کافسانهها بشنیده بود
همچو شین بر نقش آن چفسیده بود
تا همیگفت آن کلیله بیزبان
چون سخن نوشد ز دمنه بی بیان؟
ور بدانستند لحن همدگر
فهم آن چون مرد بی نطقی بشر؟
در میان شیر و گاو آن دمنه چون
شد رسول و خواند بر هر دو فسون؟
چون وزیر شیر شد گاو نبیل؟
چون ز عکس ماه ترسان گشت پیل؟
این کلیله و دمنه جمله افتراست
ورنه کی با زاغ لکلک را مریست؟!
ای برادر قصه چون پیمانهایست
معنی اندر وی مثال دانهایست
دانهٔ معنی بگیرد مرد عقل
ننگرد پیمانه را گر گشت نقل
ماجرای بلبل و گل گوش دار
گر چه گفتی نیست آنجا آشکار
----------------------------------------------------
ماجرای شمع با پروانه تو
بشنو و معنی گزین ز افسانه تو
گر چه گفتی نیست سر گفت هست
هین به بالا پر مپر چون جغد پست
گفت در شطرنج کین خانهٔ رخست
گفت خانه از کجاش آمد بدست؟
خانه را بخرید یا میراث یافت؟
فرخ آنکس کو سوی معنی شتافت
گفت نحوی زید عمروا قد ضرب
گفت چونش کرد بی جرمی ادب؟
عمرو را جرمش چه بد کان زید خام
بی گنه او را بزد همچون غلام
گفت این پیمانهٔ معنی بود
گندمی بستان که پیمانهست رد
زید و عمرو از بهر اعرابست و ساز
گر دروغست آن تو با اعراب ساز
گفت نی من آن ندانم عمرو را
زید چون زد بیگناه و بیخطا
گفت از ناچار و لاغی بر گشود
عمرو یک واو فزون دزدیده بود
زید واقف گشت دزدش را بزد
چونک از حد برد او را حد سزد
گفت اینک راست پذرفتم بجان
کژ نماید راست در پیش کژان
گر بگویی احولی را مه یکیست
گویدت این دوست و در وحدت شکیست
ور برو خندد کسی گوید دو است
راست دارد این سزای بد خو است
بر دروغان جمع میآید دروغ
للخبیثات الخبیثین زد فروغ
دل فراخان را بود دست فراخ
چشم کوران را عثار سنگلاخ
-
قبول دارم که مردم عادی دوست دارند اغوا شوند و قطعا شاخ و برگ دادن به یک رویداد دینی می تواند جذابیت ظاهری آن را برای آنها بیشتر کند. اما به نظرم باید حد و مرز مشخصی برای این موضوع قائل شد. به ویژه وقتی پای دین و مسلک به میان می آید. هشتاد هزار هیئت مذهبی، سالیانه میلیاردها تومان پول و میلیونها نفر-ساعت وقت و انرژی مصروف آئینهای مذهبی مرتبط با محرم می کنند. اگر فقط 10 درصد از اینها صرف مسائل خلاف واقع شود، خودتان حساب کنید چه آسیبی برای کل جامعه به همراه دارد. مضاف بر اینکه در دنیای سایبر زده امروز، هر نسل جدیدی که پدیدار می شود، اندکی آگاه تر و روشن بین تر از نسل پیشین است (البته اگر دچار زوال عقلی دیجیتالی نشوند!) و به تدریج، مطالب خرق عادت و غیر معمول را نمی پذیرند و کم کم ممکن است به صورت پیدا و یا در دل، موضع بگیرند و نفس این نوع اعمال و رفتار، ناخواسته جواب معکوس بدهد و نهایتا به دین گریزی جوانان دامن بزند و یا اینکه مثلا دین داشته باشند اما از نوع سطحی نگر و عوامانه که حتی بدتر از حالت قبل است.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
نو آور
قبول دارم که مردم عادی دوست دارند اغوا شوند و قطعا شاخ و برگ دادن به یک رویداد دینی می تواند جذابیت ظاهری آن را برای آنها بیشتر کند. اما به نظرم باید حد و مرز مشخصی برای این موضوع قائل شد. به ویژه وقتی پای دین و مسلک به میان می آید. هشتاد هزار هیئت مذهبی، سالیانه میلیاردها تومان پول و میلیونها نفر-ساعت وقت و انرژی مصروف آئینهای مذهبی مرتبط با محرم می کنند. اگر فقط 10 درصد از اینها صرف مسائل خلاف واقع شود، خودتان حساب کنید چه آسیبی برای کل جامعه به همراه دارد. مضاف بر اینکه در دنیای سایبر زده امروز، هر نسل جدیدی که پدیدار می شود، اندکی آگاه تر و روشن بین تر از نسل پیشین است (البته اگر دچار زوال عقلی دیجیتالی نشوند!) و به تدریج، مطالب خرق عادت و غیر معمول را نمی پذیرند و کم کم ممکن است به صورت پیدا و یا در دل، موضع بگیرند و نفس این نوع اعمال و رفتار، ناخواسته جواب معکوس بدهد و نهایتا به دین گریزی جوانان دامن بزند و یا اینکه مثلا دین داشته باشند اما از نوع سطحی نگر و عوامانه که حتی بدتر از حالت قبل است.
بنده این دغدغه شما رو کاملا به جا می دانم و باید همه چیز اصولی و روشن و به دور از آسیب و انحراف باشد.
اما این را هم باید بگویم به عده ای:
من مانده ام چرا محرم که می رسد همه غصه پولی را می خورند که در این هیئات هزینه می شود
چرا کسی به هزینه ای که هر ماه و هر سال برای فوتبال نابسامان کشور که هیچ پیشرفتی هم ندارد و همیشه در جا می زند ، اعتراض نمی کند که میلیارها تومان هزینه های دولتی و خصوصی رو به خود اختصاص داده است!!
بماند که هزینه در هیئات با توجه به اینکه برخواسته از انگیزه های دینی است و صرف همین مردم می شود و به خارج از کشور هم منتقل نمی شود و جالب تر از همه اینکه مردم اثرش رو می بینند و رضایت دارند و آرامش خاطر می گیرند و جو عمومی جامعه بهتر می شود و در همین ایام محرم بسیاری از جرائم خیلی کم می شود و اخلاق عمومی جامعه بهتر می شود ، رشد فکری و فرهنگی مردم ارتقا پیدا می کند به سبب سخنرانی ها و روشنگری ها و .. و هزاران خاصیت دیگر که اون حداقل هزینه ای که برای مراسمات می شود اصلا در مقابل نفع های عمومی و خصوصی اش برای افراد قابل مقایسه نیست.
بله هر آیین و مسلکی یک سری آسیب ها و تحریف ها و خرافه های در اطرافش ایجاد می شود که باید از آنها مانع شد و جریان اصیل رو ادامه داد و در این مسیر روشنگری کرد.
و باز هم بله باید در همین خرج های مراسمات هم اصولی و برنامه ریزی شده و عاقلانه تصمیم گیری کرد.
اما بهتر نیست به جای اینکه از هر فرصتی استفاده کنیم برای مقابله با اعتقاد مردم مسلمان (جدای از بعضی انحرافات و کج روی ها و تحریفات که باید اصلاح بشه) دنبال این باشیم که یاد بگیریم انصاف در نگرش به امور اجتماعی را!! ؟
آیا وقت آن نرسیده است که واقع بینانه تر نگاه کنیم و ببینیم مردم در تجمل بیشتر هزینه می کنند یا در مراسمات مذهبی؟؟!!
اگر هزینه تجمل گرایی و اشرافی گری رو از زندگی ها حذف کنیم بسیاری از مشکلات زندگی ها و جوانان و ازدواج و غم و غصه ی پول از بین می رود.. اما به اینجا که می رسد همه خاموش می شوند!!
بیایید واقع بین باشیم
واقع نگر باشیم
-
جا دارد با توجه به مباحثی که در این تاپیک بوده درباره مقتل و شرح حال واقعه کربلا چند نکته رو بگم:
ما در مورد واقعه کربلا چند نوع بیان داریم:
تاریخ وقوعی
تاریخ تحلیلی
شرح واقعه که خودش دو نوع است:
مقتل
شرح حال
چون اکثر تحریفات عاشورا نسبت به مقتل و شرح حال اتفاق افتاده و همچنین در مورد تاریخ وقوعی جریانات واقعه عاشورای سال 61 هجری قمری هم دست تحریف بیکار نبوده است، این قسمت نیاز به توضیح بیشتری دارد.
مقتل چیست؟
مقتل حوادث مربوط به واقعه (که می تواند قتل و شهادت و هر اتفاقی که در این حوزه باشد) و نوع قتل را از حیث زمان و مکان و شرایط و نوع و.. بیان می کند. که لزوما بیان آن باید مستند به نقل تاریخی معتبر باشد.
شرح حال چیست؟
همان پرداختن و پر و بال دادن به ماجراست. یعنی مثلا وقتی کسی دامنش آتش گرفته چه حالی دارد؟ خوب تمام حالات این حال شخص در تاریخ ذکر نمی شود بلکه در نقل ماجرا حال او بیان می شود که یک فردی که دامنش آتش گرفته ممکن است چه حالاتی داشته باشد.. که برای اینکه مشخص باشد داریم شرح حال می گوییم در نقل چنین می گوییم: " شاید در آن لحظه.." از کلمه شاید استفاده می کنیم چون داریم یک حالتی رو بیان می کنیم که دور از تصور نیست.
آیا هر شرح حالی گفتنش درست است؟
مسلما خیر.
شرح حال در مورد اهل بیت علیهم السلام که در پردازش و پرو بال دادن به مقتل صورت می گیرد باید این شرایط را داشته باشد:
تصورش دور از عقل نباشد
منافات با اصل مقتل نداشته باشد
متناسب با شأن ائمه اطهار باشد و موجب بی ارزش یا کم ارزش یا سخیف جلوه دادن نباشد.
گوینده در کلام خود یک قرینه بیاورد که مخاطب بفهمد در حال بیان شرح حال است نه اصل مقتل و یک واقعه مستند تاریخی!
معتبر ترین مقتل در مورد واقعه عاشورا کدام است؟
مقتل لهوف
نفس المهموم
مقتل مقرم
مقتل بی مخنف
مقاتل الطالبین
یوم الطف
و..
متاسفانه برخی از مداحان و روضه خوانان برخی مطالب را به اسم مقتل (تاریخ مستند ) بیان می کنند که تاثیرات آن بر همه روشن است و موجب تحریفات در طول زمان می شود.