پاسخ : نقد عرف های من دراوردی جامعه ایران
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
مهندس نوجوان
سلام[cheshmak]
ببخشید ها ولی ناسلامتی آن ها عمرشان را گذاشته اند و فقه آموخته اند تا به درجه ای از علم رسیده اند که فنوا صادر کنند و ما هم نباید همینجوری فتوا هایشان را نقد کنیم .
خیلی عذر میخوام ولی مثلا نخوردن مرغ و ضررش برای بدن خیلی حساب شده و فقهی بوده؟
به نظر من در ایران دین فقط جهت منافع کار میکند، در همین موسیقی الان موسیقی هیپ هاپ حرام است. در صورتی که در هیپ هاپ اصیل و اعتراضی نه ادم را از خود بی خود میکند و نه موسیقی رقص است ! ولی چون اعتراضی است و منافع برخی ها رو به خطر می اندازه حرام اعلام شده است !
اگر مراجع تقلید جدا به اسلام اهمیت میدادن به جای اینکه بیان و در رابطه با حجاب و خوراک مردم نظر بدن یه نظری در رابطه با بانکداری به ظاهر اسلامی میدادن ;)
کل حرفاتون یه طرف که خب بی ربط بود این یه طرف:
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
علائدین
مشکل ما میدونین چیه ؟
مشکل اینه من به استناد تفسیر علما دارم نظر میدم و شما برای خودت داری تفسیر قرآن می کنی و کلاس تفسیر قرآن گذاشتی [nadidan]
واقعا باعث تاسفه.
به قول قدیمی ها کسی که خوابه رو میشه بیدار کرد ولی کسی که خودش رو به خواب زده رو نمیشه بیدار کرد.
باقی نتیجه گیری ها رو به تفکر عمومی واگذار میکنم... بحث با شما رو در این مورد کوچیک و سطحی تا اینجا لازم دیدم من بعد ملزم نیستم به ادامه.
نماز روزه هاتون قبول درگاه حق ... [golrooz]
مشکل ما این نیست . مشکلما اینه عقل خودمونو دادیم دست چهار تا....[bietena]
ببینین خودتون قوه تعقل ندارین که طوطی وار نظرات یه عده رو تکرار میکنید؟ اگه قرار باشه من متن تایپ کنم شما برین مطلب کپی شده بیارین بنده هم نظرات شما (بهتره بگم کپی های شما) رو جواب نمیدم. اول تاپیکم به اون شخص این موضوع رو عرض کردم ومتذکر شدم.
در کل شما بحثی نکردین فقط بر مواضع خودتون پافشاری کردین وبا هر وسیله ای حرفاتونو توجیه فرمودین.
منم دقیقا همینو مینویسم:
نقل قول:
به قول قدیمی ها کسی که خوابه رو میشه بیدار کرد ولی کسی که خودش رو به خواب زده رو نمیشه بیدار کرد.
من لله توفیق برادر..... نماز روزه هاتون قبول باشه[golrooz][shaad]
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
مهندس نوجوان
سلام[cheshmak]
لطفا در کار مراجع تقلید دخالت نکنید
ببخشید ها ولی ناسلامتی آن ها عمرشان را گذاشته اند و فقه آموخته اند تا به درجه ای از علم رسیده اند که فنوا صادر کنند و ما هم نباید همینجوری فتوا هایشان را نقد کنیم .
خوب است در این باب حدیثی نقل نماییم :
امام صادق (ع) می فرمایند :
هرکس از فقیهان که نگهدارنده نفس خود ، نگهبان دین خود ، مخالفت کننده با هوی و هوس خود و فرمانبردار فرمان خدا باشد ، پس بر مردم است که از وی پیروی کنند
دیدی؟ منبعش هم کتاب دینی سوم دبیرستان خودمونه (قابل دسترس برای همگان) درس 11 ، مرجعیت و ولایت فقیه ، صفحه 135 ، بند 3
سربلند و پیروز باشید[golrooz]
به نظرم نظرات این عزیزان (که خیلی براشون احترام قائلم به عنوان انسانهایی مومن وخدا دوست) در بسیاری جهات نمیگم ناقصه ولی کافی و جامع نیست وگرنه با وجود مرجعیت چند صد ساله الان شاهد مشکلات فعلی ینباید میبودیم.
در ضمن اینجا کلاس نقد مرجعیت نیست و ما قصدی هم نداریم پس نظرات خودتونو ارائه بدین و از کپی مطلب خود داری کنین و ازکسی یاچیزی غیر از عقل خودتون مایه نذارین.[golrooz][shaad]
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
"مهدی"
خیلی عذر میخوام ولی مثلا نخوردن مرغ و ضررش برای بدن خیلی حساب شده و فقهی بوده؟
به نظر من در ایران دین فقط جهت منافع کار میکند، در همین موسیقی الان موسیقی هیپ هاپ حرام است. در صورتی که در هیپ هاپ اصیل و اعتراضی نه ادم را از خود بی خود میکند و نه موسیقی رقص است ! ولی چون اعتراضی است و منافع برخی ها رو به خطر می اندازه حرام اعلام شده است !
اگر مراجع تقلید جدا به اسلام اهمیت میدادن به جای اینکه بیان و در رابطه با حجاب و خوراک مردم نظر بدن یه نظری در رابطه با بانکداری به ظاهر اسلامی میدادن ;)
سلام
باز هم می گویم آن ها سال هاست که دارند در زمینه فقه تحصیل می کنند و حتی ، حتی اگر نظری بدهند که از نظر مقلد کاملا بی ربط و مسخره و ... باشد بر فرد مقلد واجب است که از وی اطاعت کند
همون طور هم که در صفحه قبل عرض نمودم امام صادق عرض می کنند که از مراجع تقلید اطاعت کنیم همین و بس
ولی من چیزی در مورد نخوردن مرغ و ضررش برای بدن نشنیده بودم . جزئیاتش را می گویید ؟
...[golrooz]
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
mahdi42
مشکل ما این نیست . مشکلما اینه عقل خودمونو دادیم دست چهار تا....
ببینین خودتون قوه تعقل ندارین که طوطی وار نظرات یه عده رو تکرار میکنید؟ اگه قرار باشه من متن تایپ کنم شما برین مطلب کپی شده بیارین بنده هم نظرات شما (بهتره بگم کپی های شما) رو جواب نمیدم. اول تاپیکم به اون شخص این موضوع رو عرض کردم ومتذکر شدم.
در کل شما بحثی نکردین فقط بر مواضع خودتون پافشاری کردین وبا هر وسیله ای حرفاتونو توجیه فرمودین.
نمی خواستم جوابتون رو بدم ولی دیگه مجبور شدم ...
شما وقتی میری دکتر میگه فلان دارو رو بخور برات خوبه فلان رو نخور ..!
یه بار نمی گی چرا این دارو ؟ فلان دارو رو بخورم.
اما در تعجبم که وقتی موقع واکاوی روح میشه شما میگی خودم همه کاره ام و هر چی خودم فکر می کنم درسته. یعنی به جای مراجعه به متخصص دین داری خودت خود درمانی می کنی که نتیجه اش میشه ...
من نمی گم طوطی وار همه چی رو اطاعت کنیم ولی معتقدم وقتی مریض هستیم باید به حرف دکترش گوش بدیم.
قرآن رو کتاب راهنمای انسان شناسی و انسان بودن می دونم پس سعی کنیم به درستی معنیش کنیم از طریق مفسر اصلی دین که سال های سال تو حوزه ها درس دین خوندن .!
خود خدا هم گفته در نبود امام بر حقش مهدی (عج) موظف به اطلاعت از ولی فقیه هستیم...
متاسفانه ایراد خیلی ها اینه که دین رو تکه تکه می کنند و از دین برای خودشون چیزی که دوست دارند رو درست می کنن ...
کمی بیشتر تفکر کنیم ... کمی بیشتر تعقل کنیم و کمی بیشتر منطقی باشیم نه احساسی ...
من ترسی از این ندارم که عکس حرفهام عمل بشه چه بسا ممکنه این همه سال اشتباه میرفتم و من بعد راه درست رو برم.
بلکه از این ناراحتم که نسل جدید تا 140 واحد دانشگاهی و یه مشت کتاب طی 12 سال دوران تحصیلش طی می کنه فکر می کنه کسی شده و خدا رو دیگه بنده نیست.!
در هر صورت مراقب خودتون باشید...[golrooz]
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
مهندس نوجوان
سلام
باز هم می گویم آن ها سال هاست که دارند در زمینه فقه تحصیل می کنند و حتی ، حتی اگر نظری بدهند که از نظر مقلد کاملا بی ربط و مسخره و ... باشد بر فرد مقلد واجب است که از وی اطاعت کند
همون طور هم که در صفحه قبل عرض نمودم امام صادق عرض می کنند که از مراجع تقلید اطاعت کنیم همین و بس
ولی من چیزی در مورد نخوردن مرغ و ضررش برای بدن نشنیده بودم . جزئیاتش را می گویید ؟
...[golrooz]
جزئیاتش رو با یه سرچ ساده تو نت میتونین پیدا کنین........
من یک انسان هستم و نه یک روبات ! هر چیزی رو که به من بدون دلیل بگویند نمیتونم قبول کنم و این ذات یک انسان هست!
اگر شما میخواهید عقل خودتون رو بدون هیچ دلیل مشخصی دست کس دیگه ای بدین آزادین ! ولی من به شخصه دلیلی نمیبینم که از گفته های بی ارزش و بی دلیلی اطاعت کنم !
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
mahdi42
به نظرم نظرات این عزیزان (که خیلی براشون احترام قائلم به عنوان انسانهایی مومن وخدا دوست) در بسیاری جهات نمیگم ناقصه ولی کافی و جامع نیست وگرنه با وجود مرجعیت چند صد ساله الان شاهد مشکلات فعلی ینباید میبودیم.
در ضمن اینجا کلاس نقد مرجعیت نیست و ما قصدی هم نداریم پس نظرات خودتونو ارائه بدین و از کپی مطلب خود داری کنین و ازکسی یاچیزی غیر از عقل خودتون مایه نذارین.[golrooz][shaad]
خیلی ممنون
ببخشید ولی همه مشکلات جامعه هم دست مراجع نیست ها ... (لطفا بیشتر توضیح دهید)
بنده فقط جوابتان را دادم (پس شما هم نباید آن پست اول را می گذاشتید)
منظورتون همون یک خطه (حدیث امام صادق)؟
خب مگه نباید هر حرفی که می زنم براش سند داشته باشم برادر؟
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
mahdi42
در ضمن اینجا کلاس نقد مرجعیت نیست و ما قصدی هم نداریم پس نظرات خودتونو ارائه بدین و از کپی مطلب خود داری کنین و ازکسی یاچیزی غیر از عقل خودتون مایه نذارین.
مشکل شما اینه که فکر می کنین عقل انسان خیلی کامله که مدام این نکته رو میگین که به غیر از عقل خودتون مایه نذارین.
دوست ندارم این وسط بحث فلسفه بذارم ولی خب یه کوچیک اشاره ای می کنم بلکن باقی دوستان به این صورت عمل نکنند..!
همون طوری که میدونین هر خالقی بر مخلوق خودش احاطه داره و این چیز جدیدی نیست.
بر فرض مثال کسی نمی تونه مدعی بشه رباتی ساخته ولی رباتش بر وی احاطه داره و او که انسانه داره توسط رباتش کنترل میشه.!
برای همین انسان هر دستگاه یا رباتی که وارد بازار می کنه یه دفترچه راهنمای استفاده هم میذاره کنارش یعنی خالق بهتر از هر کسی میدونه مخلوقش چی نیاز داره و چطور باید استفاده بشه.
همین امر در مورد کل زندگی و جهان حاکمه.!
پس چطور میشه که انسان بتونه مستقل برای خودش تصمیم بگیره و حرف های خالق خودش رو رد کنه ؟
همچنین اصل و بنیاد تقلید از علما هم بر همین مبنا استوار است برای همین اگر کمی فکر کنین متوجه می شین که تقلید کور کورانه نیست بلکه تقلیدی آگاهانه است.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
مهندس نوجوان
خیلی ممنون
ببخشید ولی همه مشکلات جامعه هم دست مراجع نیست ها ... (لطفا بیشتر توضیح دهید)
بنده فقط جوابتان را دادم (پس شما هم نباید آن پست اول را می گذاشتید)
منظورتون همون یک خطه (حدیث امام صادق)؟
خب مگه نباید هر حرفی که می زنم براش سند داشته باشم برادر؟
ممنون
چطور همه مشکلات دستشون نیست و هیچ کارند ولی موقع تقسیم قدرت همه کاره مردم میشن؟ وقتی نمیتونن چهار تا معضل رو با دین توجیه کنن دو مسئله هست یا دین ناقصه (نعوذبلله) یا این دوستان یه مشکلی دارند (یا علمی یا شخصی[cheshmak]) پس وقتی یه عمر درس میخونن باید جواب منطقی برای حداقل مسائل اجتماعی داشته باشند ودر غیر این صورت محترمانه کنار بکشن وبگن نظری نداریم نه فتواهای من دراوردی به اسم دین بدن. نه برادر عزیزم؟[shaad]
ربط اون جملتونو نفهمیدم. بنده در اون پست کاری به مراجع نداشتم. دوباره مطالعه کنید[golrooz]
اون جملم خطاب به شما نبود .کلی به همه عرض کردم
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
"مهدی"
جزئیاتش رو با یه سرچ ساده تو نت میتونین پیدا کنین........
من یک انسان هستم و نه یک روبات ! هر چیزی رو که به من بدون دلیل بگویند نمیتونم قبول کنم و این ذات یک انسان هست!
اگر شما میخواهید عقل خودتون رو بدون هیچ دلیل مشخصی دست کس دیگه ای بدین آزادین ! ولی من به شخصه دلیلی نمیبینم که از گفته های بی ارزش و بی دلیلی اطاعت کنم !
سلام
توی گوگل جستجو کردیم ولی نتیجه ای عایدمان نشد
در زمان پیامبر کسی درس نخوانده بود و سواد چندانی نداشت . پس پیامبر هر چقدر هم که دلیل علمی برای دستورات خداوند می آورد باز مردم درک نمی کردند . آیا مردم باید پیامبر را رها می کردند و دین اسلام را هیچ می دانستند ؟
کمی هم باید به دیگران اعتماد کرد ...
در ضمن بسیاری از فتواها هم دلیل دارد ، یعنی باید بگوییم چون دلیل یکی ، دو تا فتوا را نمی دانیم بزنیم زیر همه چیز؟
ممنون[golrooz]