پاسخ : پاسخ به سوالات شرعي
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
kamanabroo
سلام علیکم
اگر برای نذر صیغه خوانده شده باید طبق نذر عمل کرد
در مورد سوال شما نیاز به بررسی بیشتر هست که بعد از بررسی دوباره جواب کاملتر رو خدمتتون عرض می کنم
سلام
چه فرقی میکنه؟ نذر و نظر یکیه دیگه [nishkhand]
مثلا من در مورد فلان چیز نذر کردم که فلان کار رو انجام بدم
حالا میبخوام بگم ثوابش برسه به امام زمان
امکان پذیر هست آیا ؟
ممنون[golrooz]
درود بر جناب کمان ابرو
استاد
نظر اسلام در مورد افراطی گری چیست
همچنین گاهی وقتا که از دستشویی میایم بیرون
مثلا میخوایم بشینیم احساس میکنم یه چن قطره ادرار داره میاد بیرون[nadidan]
ولی نگا که میکنم آثارش بسیار بسیار اندکه!
این ادرار چه حکمی داره(چون هم مشکوکه اومده باشه بیرون و هم اگه اومده کمه)
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Team Sar Dadbin
درود بر جناب کمان ابرو
استاد
نظر اسلام در مورد افراطی گری چیست
همچنین گاهی وقتا که از دستشویی میایم بیرون
مثلا میخوایم بشینیم احساس میکنم یه چن قطره ادرار داره میاد بیرون[nadidan]
ولی نگا که میکنم آثارش بسیار بسیار اندکه!
این ادرار چه حکمی داره(چون هم مشکوکه اومده باشه بیرون و هم اگه اومده کمه)
البته ببخشید که من نظرم رو می گم
از جناب کمان ابرو هم معذرت می خوام
افراط در هر کاری بده, مگر در یاد خدا ..
اعتدال، در منابع اسلامی، در قالب الفاظی چون «قصد»، «اقتصاد» و «وسط» بیان شده است. قرآن کریم، امت اسلام را امت میانه معرفی کرده است، و پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله) همواره مردم را به میانه روی در امور دعوت کرده، می فرمودند: «یا ایها الناس علیکم بالقصد، علیکم بالقصد، علیکم بالقصد».
ادرار هم کم و زیادش نجسه. یه قطره یا بیشتر یا رطوبت. جوری که از احکام نجاسات معلوم میشه.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
بحث
من یه سوال راجب حجاب دارم :اینکه خانوما روسری سر میکنن وگره میزنن بخشی از گردن دیده میشه یاشال هم همینطوریه این حکم شرعیش چیه ؟دوما اینکه از روسری یامقنعه که بعضیا زیاد جلو نمیکشن مقنعشو.نو البته به عمد عقبم نمیبرن ولی یه خرده از موهاشون معلومه این حکمش چیه ؟لطفا جواب بدین ممنون.
سلام
برای خانم ها غیر از صورت و دست ها تا مچ ، حرام است که توسط نامحرم دیده بشه.
این یعنی اینکه خود خانم های مسلمان باید حواسشون باشه و نگذارند غیر از موارد مذکور در معرض دید نامحرم باشه
حال اگر خانمی عمدا پوشش مناسب و اسلامی رو رعایت نکرد مرتکب معصیت شده و اگر عمدا نباشه و از روی بی توجهی به مسائل دینی هم نباشه اشکالی نداره. ولی وقتی متوجه شد باید رعایت کنه.
و البته آقایون هم باید چشم هاشون رو کنترل کنند.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
مهندس نوجوان
سلام
چه فرقی میکنه؟ نذر و نظر یکیه دیگه [nishkhand]
مثلا من در مورد فلان چیز نذر کردم که فلان کار رو انجام بدم
حالا میبخوام بگم ثوابش برسه به امام زمان
امکان پذیر هست آیا ؟
ممنون[golrooz]
سلام
بله که امکان پذیر است
خواهش می کنم[golrooz]
- - - به روز رسانی شده - - -
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
*مهدی*
البته ببخشید که من نظرم رو می گم
از جناب کمان ابرو هم معذرت می خوام
افراط در هر کاری بده, مگر در یاد خدا ..
اعتدال، در منابع اسلامی، در قالب الفاظی چون «قصد»، «اقتصاد» و «وسط» بیان شده است. قرآن کریم، امت اسلام را امت میانه معرفی کرده است، و پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله) همواره مردم را به میانه روی در امور دعوت کرده، می فرمودند: «یا ایها الناس علیکم بالقصد، علیکم بالقصد، علیکم بالقصد».
ادرار هم کم و زیادش نجسه. یه قطره یا بیشتر یا رطوبت. جوری که از احکام نجاسات معلوم میشه.
ممنونم از پاسختون
بله درسته.
سلام جناب کمان ابرو :
یه سؤال دیشب برام ایجاد شد اګه پاسخ بدید ممنون میشم .
میشه وسط نماز نیتش رو تغییر داد ؟ به عنوان مثال نیت کردیم نماز مثلاً صبح بخونیم ، بعد وسط نماز نیت رو تغییر بدیم به نماز ظهر ؟ میشه ؟
یه سؤال دیګه واسه خوندن نماز واجب و نماز قضا ترتیب وجود داره ؟ یعنی فرقی داره اول کدوم رو خوند ؟ یعنی واجبه که اول نماز واجب رو خوند بعد نماز قضا رو؟
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
171717
سلام جناب کمان ابرو :
یه سؤال دیشب برام ایجاد شد اګه پاسخ بدید ممنون میشم .
میشه وسط نماز نیتش رو تغییر داد ؟ به عنوان مثال نیت کردیم نماز مثلاً صبح بخونیم ، بعد وسط نماز نیت رو تغییر بدیم به نماز ظهر ؟ میشه ؟
یه سؤال دیګه واسه خوندن نماز واجب و نماز قضا ترتیب وجود داره ؟ یعنی فرقی داره اول کدوم رو خوند ؟ یعنی واجبه که اول نماز واجب رو خوند بعد نماز قضا رو؟
سلام بر شما دوست گرامی
تغییر نیست احکامش این است:
عدول در نیّت نماز به اقسام :جایز، مستحب، واجب و ممنوع تقسیم شده است :
الف ـ موارد عدول جایز
1.عدول از نماز ادا به قضا به شرطی که الف :وقت ادا وسعت داشته باشد ب :عدول هم ممکن باشد. مثلاً اگر مشغول نماز ظهر است در صورتی می تواند نیّت را به قضای نماز صبح برگرداند که داخل رکعت سوم نشده باشد.
2. عدول از نماز واجب به نافله در ظهر روز جمعه در نماز ظهر یا جمعة کسی که سورة جمعه را فراموش کرده و سورة دیگری را شروع کرده و به نصف هم رسیده است.
3. عدول از نماز جماعت بر فرادی.
4. عدول از نماز شکسته به تمام و به عکس در مواردی که مخیّر است تمام یا شکسته بخواند.
5. عدول از امام جماعت به امام جماعتی دیگر در وسط نماز در صورتی که برای امام جماعت اول مشکلی پیش آید.
ب ـ موارد عدول مستحب
1.در عدول از نماز ادا به قضا اگر وقت ادا وسعت داشته باشد.
2. عدول از نماز واجب به نافله، زمانی که در حال خواندن نماز واجب، جماعتی منعقد شود و بیم آن برود که اگر نماز را تمام کند به جماعت نرسد، البته در صورتی که از محل عدول نگذشته باشد یعنی به رکوع رکعت سوم داخل نشده باشد.
ج ـ موارد عدول واجب
1.در نمازهایی که ترتیب در آنها شرط است مانند نماز ظهر و عصر و مغرب و عشاء در صورتی که متوجه شود اولی را نخوانده و یا شک برایش پیدا شود که عدول از دومی به اولی واجب است. البته به شرطی که وقت به مقدار کافی برای نماز دوم باقی باشد.(1)
2. اگر مسافر به نیّت این که نماز شکسته بخواند، مشغول نماز شود و در بین نماز تصمیم بگیرد که ده روز یا بیشتر بماند، باید نماز را چهار رکعتی تمام کند.(2)
3. مسافری که قصد دارد ده روز در جایی بماند، اگر در بین نماز چهاررکعتی از قصد خود برگردد، چنانچه مشغول رکعت سوم نشده، باید نماز را دورکعتی تمام نماید و بقیة نمازهای خود را شکسته بخواند و اگر مشغول رکعت سوم شده، نمازش باطل است.(3)
در موارد عدول ممنوع
1. عدول بعد از تمام شدن نماز.
2. عدول از نماز قضا به نماز ادا.(4)
3. در نمازهایی که ترتیب لازم است مانند ظهر و عصر، مغرب و عشاء که عدول از اولی به دومی جایز نیست.(5)
4. عدول از نماز نافله به واجب.
5. عدول از نماز نافله مگر در نافله های شب و ظهر و عصر که اگر به نیّت دو رکعت سوم خوانده و بعد متوجه شد که دو رکعت دوم بوده کافی است و این از باب عدول نیست.
6. عدول از نماز فرادی به جماعت بنابراحتیاط واجب.
7. عدول از نماز قبلی به بعدی در نمازهای قضا.
8. اگر انسان نمازی را که خوانده احتیاطاً دوباره بخواند و در بین نمازش یادش بیاید، نمازی را که باید پیش از آن بخواند، نخوانده است نمی تواند نیّت را به آن نماز برگرداند.
منابع و مآخذ :
1. توضیح المسائل مراجع، مسأله 758 و 759
2. همان، مسأله 1345
3. همان، مسأله 1346
4. همان، مسأله 762
5, همان، مسأله 756
در مورد سوال دومتون:
کسی که نماز قضا بر عهده اش است، واجبه که نماز قضا رو بخونه اما واجبش فوری نیست. یعنی لازم نیست از همه کارش بزنه و نماز های قضاش رو بخونه. و همچنین نیاز نیست که از نماز های واجب یومیه بزنه تا نماز واجب قضا رو بخونه.
پس نماز های واجب یومیه در جای خودش باید خونده بشه.
و نمازهای قضا هم باید خوانده بشه (هر وقت که توانست و نیاز نیست فوری خوانده بشه)
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
kamanabroo
سلام بر شما دوست گرامی
تغییر نیست احکامش این است:
عدول در نیّت نماز به اقسام :جایز، مستحب، واجب و ممنوع تقسیم شده است :
الف ـ موارد عدول جایز
1.عدول از نماز ادا به قضا به شرطی که الف :وقت ادا وسعت داشته باشد ب :عدول هم ممکن باشد. مثلاً اگر مشغول نماز ظهر است در صورتی می تواند نیّت را به قضای نماز صبح برگرداند که داخل رکعت سوم نشده باشد.
2. عدول از نماز واجب به نافله در ظهر روز جمعه در نماز ظهر یا جمعة کسی که سورة جمعه را فراموش کرده و سورة دیگری را شروع کرده و به نصف هم رسیده است.
3. عدول از نماز جماعت بر فرادی.
4. عدول از نماز شکسته به تمام و به عکس در مواردی که مخیّر است تمام یا شکسته بخواند.
5. عدول از امام جماعت به امام جماعتی دیگر در وسط نماز در صورتی که برای امام جماعت اول مشکلی پیش آید.
ب ـ موارد عدول مستحب
1.در عدول از نماز ادا به قضا اگر وقت ادا وسعت داشته باشد.
2. عدول از نماز واجب به نافله، زمانی که در حال خواندن نماز واجب، جماعتی منعقد شود و بیم آن برود که اگر نماز را تمام کند به جماعت نرسد، البته در صورتی که از محل عدول نگذشته باشد یعنی به رکوع رکعت سوم داخل نشده باشد.
ج ـ موارد عدول واجب
1.در نمازهایی که ترتیب در آنها شرط است مانند نماز ظهر و عصر و مغرب و عشاء در صورتی که متوجه شود اولی را نخوانده و یا شک برایش پیدا شود که عدول از دومی به اولی واجب است. البته به شرطی که وقت به مقدار کافی برای نماز دوم باقی باشد.(1)
2. اگر مسافر به نیّت این که نماز شکسته بخواند، مشغول نماز شود و در بین نماز تصمیم بگیرد که ده روز یا بیشتر بماند، باید نماز را چهار رکعتی تمام کند.(2)
3. مسافری که قصد دارد ده روز در جایی بماند، اگر در بین نماز چهاررکعتی از قصد خود برگردد، چنانچه مشغول رکعت سوم نشده، باید نماز را دورکعتی تمام نماید و بقیة نمازهای خود را شکسته بخواند و اگر مشغول رکعت سوم شده، نمازش باطل است.(3)
در موارد عدول ممنوع
1. عدول بعد از تمام شدن نماز.
2. عدول از نماز قضا به نماز ادا.(4)
3. در نمازهایی که ترتیب لازم است مانند ظهر و عصر، مغرب و عشاء که عدول از اولی به دومی جایز نیست.(5)
4. عدول از نماز نافله به واجب.
5. عدول از نماز نافله مگر در نافله های شب و ظهر و عصر که اگر به نیّت دو رکعت سوم خوانده و بعد متوجه شد که دو رکعت دوم بوده کافی است و این از باب عدول نیست.
6. عدول از نماز فرادی به جماعت بنابراحتیاط واجب.
7. عدول از نماز قبلی به بعدی در نمازهای قضا.
8. اگر انسان نمازی را که خوانده احتیاطاً دوباره بخواند و در بین نمازش یادش بیاید، نمازی را که باید پیش از آن بخواند، نخوانده است نمی تواند نیّت را به آن نماز برگرداند.
منابع و مآخذ :
1. توضیح المسائل مراجع، مسأله 758 و 759
2. همان، مسأله 1345
3. همان، مسأله 1346
4. همان، مسأله 762
5, همان، مسأله 756
در مورد سوال دومتون:
کسی که نماز قضا بر عهده اش است، واجبه که نماز قضا رو بخونه اما واجبش فوری نیست. یعنی لازم نیست از همه کارش بزنه و نماز های قضاش رو بخونه. و همچنین نیاز نیست که از نماز های واجب یومیه بزنه تا نماز واجب قضا رو بخونه.
پس نماز های واجب یومیه در جای خودش باید خونده بشه.
و نمازهای قضا هم باید خوانده بشه (هر وقت که توانست و نیاز نیست فوری خوانده بشه)
عدول یعنی چی ؟[soal]
بعد راجع به سؤال دوم یعنی ترتیب مهم نیست ؟
متوجه شدم از تبدیل میاد .[nishkhand]
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
171717
عدول یعنی چی ؟[soal]
بعد راجع به سؤال دوم یعنی ترتیب مهم نیست ؟
عدول نیت: یعنی نیت رو تغییر دادن . تغییر دادن نیت از چیزی به چیزی دیگر.
بین نماز های یومیه که هر روز در وقت صبح و ظهرو شب واجب میشه که حتما باید خوند.
حالا اگر نماز قضا داشتیم نیازی نیست که حتما اول نمازهای قضا خونده بشه بعد نمازهای ادا.
مثلا اگر نماز صبح قضا شده و الان می خواهد نماز ظهر رو بخواند، واجب نیست اول قضای صبح رو بخواند بعد نماز ظهر. بلکه می تواند نماز ظهرو عصر را بخواند بعد نماز قضای صبح رو بخواند.
اما در خواندن نماز های قضا:
بهتر است که در خواندن نماز های قضا ترتیب رعایت شود.
مثلا اول صبح بعد طهروعصر بعد مغرب و عشا.