پاسخ : ****خانمهای سایت بیاید دور هم باشیم*******
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
almas parsi
http://www.njavan.com/forum/images/icons/icon15.gif دستور پخت میرزاقاسمی
غذاهای محلی؛ میرزا قاسمی
یکی از معروفترین و خوشمزهترین غذاهای شهرهای شمالی ایران، میرزاقاسمی استکه آن را هم میتوان به صورت خوراک با نان مصرف کرد و هم به همراه برنج به عنوان خورش، ترکیبی لذیذ و دلچسب است.
این غذا حالا دیگر تنها در شمال کشور پخته نمیشود بلکه بین ساکنان شهرهای دیگر نیز طرفداران بسیاری دارد.
مواد لازم:* بادمجان، ۲ کیلوگرم
* گوجهفرنگی، یک کیلوگرم
* سیر، یک یا ۲ بوته
* تخممرغ، ۴ عدد
* رب گوجهفرنگی، ۲ قاشق (در صورت تمایل)
* روغن به مقدار لازم
* زردچوبه، نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه
۱ ـ ابتدا بادمجانها را داخل فر یا روی شعله آتش اجاق گاز یا منقل کبابی کنید؛ سپس پوست آنها را کنده و سرشان را جدا کنید.
نکته: برای آنکه باقیمانده پوست که به سختی به گوشت بادمجان چسبیده است نیز کنده شود، بادمجانهای کبابی شده را زیر شیر آب بشویید.
۲ ـ پس از اینکه پوست بادمجانها به خوبی کنده شد، آنها را روی تخته آشپزخانه قرار داده و با چاقو ساطوری کنید.
نکته: اگر نوع بادمجانها تخمدار بود، پیش از ساطوری کردن، تخم آنها را جدا کنید
۳ ـ حالا نوبت به پوست کندن سیرها میرسد؛ این کار را با چاقوی کوچک نوکتیز انجام دهید ولی برای راحتتر شدن کار، کافی است حبههای سیر را از هم جدا کرده و داخل کاسهای حاوی آب سرد بریزید و یک تا ۲ ساعت خیس کنید.
بعد از گذشت این مدت، آنها را از آب بیرون آورده و پوستشان را به راحتی بکنید، سپس آنها را با چاقو، ریز خردکرده یا رنده کنید. البته بعضیها سیرها را در هاون میکوبند
۴ ـ قابلمهای را تا نیمه آب کرده و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا جوش آید، سپس گوجهفرنگیها را به صورت درسته و با پوست داخل آب جوش بیندازید و پس از ۳ دقیقه آبکشی کنید. به این ترتیب پوست گوجهفرنگی به آسانی کنده میشود. حالا گوشت گوجهفرنگیها را ریز خرد کنید
۵ ـ در قابلمه دیگری مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود؛ سپس سیر رنده یا خرد شده را داخل روغن بریزید و مقداری حرارت دهید تا کمی سرخ شود. پس از آن، یک قاشق مرباخوری زردچوبه اضافه کرده و همراه با سیر کمی تفت دهید. حالا نوبت به گوجهفرنگی و بادمجان میرسد
۶ ـ پس از افزودن گوجهفرنگی و بادمجان، مقدار لازم نمک و فلفل را نیز اضافه کرده و مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا پخته شده و آب خود را از دست بدهد
۷ ـ در این فاصله، تخممرغها را در کاسه دیگری بشکنید و با قاشق سفیده و زرده را با هم مخلوط کنید.پس از اینکه مخلوط به روغن افتاد، تخممرغهای مخلوط را روی مواد ریخته و در ظرف را بگذارید تا به اصطلاح بسته شوند؛ البته در این فاصله مواد را به همراه تخممرغ هم بزنید. در ضمن در طول این مدت، حرارت اجاق گاز باید متوسط باشد. معمولا پس از گذشت مدت زمانی حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بعد از اضافه کردن تخممرغها غذا آماده است.روشهای دیگر:
بعضیها تخممرغ را به صورت جداگانه یا در گوشهای از همان قابلمه سرخ کرده و سپس با مواد مخلوط میکنند. بعضی دیگر پس از کشیدن مخلوط بادمجان و گوجهفرنگی در ظرف موردنظر، تخممرغها را در تابه دیگری به صورت نیمرو درآورده و به همان صورت، درسته روی مخلوط میریزند.
منبع: همشهری
ممنون از تاپیکتون
این غذا رو دیدم یاد یه سری خاطره هایی افتادم[khanderiz]
فقط چند تا نکته بگم
بادمجونا رو سعی کنید کبابی بپزید و بعدش پوستش بگیرید اون طعم کبابی به خود غذا واقعا خوشمزه اش میکنه [shaad]
سیر رو سعی کنید تازه مصرف کنید مخصوصا اگه که امکان دسترسیتون به سیر سبز باشه که فوق العاده است کسانی که علاقمند به سیر باشند شیفته اش میشن البته بگم بهتر این غذا در یکی از روزهای تعطیل درست شه [nishkhand] چون بوی سیر میمونه البته با یه آدامش اوکالیپتوس از بین میره ولی خوردنش با خودتونه [sootzadan]
بعضیا مثل من از گوجه پخته و بوش بدشون میاد :|
برای جدا کردن پوستش کافیه گوجه رو از وسط نصفش کنید دستتون رو مرکز گوجه بزارید و حالا وقتی رنده میکنید از همونجا فشارش بدین که پوست گوجه رنده نشه (این کارو همه بلدن [nishkhand])
برای انتخاب گوجه ها نه گوجه زیاد پخته و نرم و نه زیاد کال باشه
من خودم میزارم تمام گوجه آبش بخار شه و بعد تخم مرغ ها رو میریزم روش (بدون هم زدن قبل) و بعد هم میزنم (اینم یه جورشه دیگه [sootzadan])
پیشنهاد میکنم حتما درستش کنید
راستی اگه از رنگ غذا زیاد راضی نیستید و میخواید خوشگل تر و پررنگ تر بشه میتونید کمی از رب گوجه فرنگی استفاده کنید [cheshmak]
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
جوان ایرانی
ممنون از تاپیکتون
این غذا رو دیدم یاد یه سری خاطره هایی افتادم[khanderiz]
فقط چند تا نکته بگم
بادمجونا رو سعی کنید کبابی بپزید و بعدش پوستش بگیرید اون طعم کبابی به خود غذا واقعا خوشمزه اش میکنه [shaad]
سیر رو سعی کنید تازه مصرف کنید مخصوصا اگه که امکان دسترسیتون به سیر سبز باشه که فوق العاده است کسانی که علاقمند به سیر باشند شیفته اش میشن البته بگم بهتر این غذا در یکی از روزهای تعطیل درست شه [nishkhand] چون بوی سیر میمونه البته با یه آدامش اوکالیپتوس از بین میره ولی خوردنش با خودتونه [sootzadan]
بعضیا مثل من از گوجه پخته و بوش بدشون میاد :|
برای جدا کردن پوستش کافیه گوجه رو از وسط نصفش کنید دستتون رو مرکز گوجه بزارید و حالا وقتی رنده میکنید از همونجا فشارش بدین که پوست گوجه رنده نشه (این کارو همه بلدن [nishkhand])
برای انتخاب گوجه ها نه گوجه زیاد پخته و نرم و نه زیاد کال باشه
من خودم میزارم تمام گوجه آبش بخار شه و بعد تخم مرغ ها رو میریزم روش (بدون هم زدن قبل) و بعد هم میزنم (اینم یه جورشه دیگه [sootzadan])
پیشنهاد میکنم حتما درستش کنید
راستی اگه از رنگ غذا زیاد راضی نیستید و میخواید خوشگل تر و پررنگ تر بشه میتونید کمی از رب گوجه فرنگی استفاده کنید [cheshmak]
سلام عزیزم
ممنونم از توصیه هاتون اینها فوت های کوزه گری هر کدبانوی ایرانیه [tashvigh][tashvigh]
من هم باهاتون موافقم که گوجه فرنگی رو به سبک املت در این غذا استفاده کنیم من هم مدل آب پز زیاد دوست ندارم در ضمن برای تکمیل صحبت های دوست خوبمون جا داره یک تجربه ای که برای خودم اتفاق افتاده براتون بگم و اونهم اینه که تقریبا یک ماه پیش که حسابی تیریپ آشپزهای حرفه ای رو گرفته بودم همسرم تقاضای میرزا قاسمی کرد من هم تمام انرژی کدبانوگریم رو به کار بردم و با دقت تمام مرحله به مرحله پیش رفتم چون من بعد از کبابی کردن بادمجانها برای اینکه شیرابه بادمجان کشیده بشه با روغن زیتون سرخ میکنم طبق معمول مقدار یک قاشق روغن در تابه ریختم و بادمجانها رو اضافه کردم ....
از اونجایی که خانم های ایرانی چندین کار رو با هم مدیریت میکنند هوس کردم یک سالاد فصل هم برای مهربان همسر درست کنم وقتی رفتم سراغ کابینت روغن زیتون رو بردارم متوجه لیبل روی شیشه شدم چشمتون روز بد نبینه میخواستم زار زار گریه کنم آخه به جای روغن زیتون یک قاشق شربت سکنجبین به غذام اضافه کرده بودم...[negaran]
از اون لحظه به بعد تو حال خودم نبودم فکرش رو بکنید نزدیک اومدن همسرتونه و غذا هم آمادست از همه چیز بدتر اینکه جرات نداشتم غذا رو تیست کنم توکل کردم به خدا و میز غذا رو چیدم ...
نفسم تو سینه حبس شده بود سر غذا نه به همسرم چیزی گفتم و نه به ساغر .....
منتظر واکنش بودم که جمله زیبایی منو از اون برزخ نجاتم داد ((((وای از همیشه خوشمزه تر شده)))))
اول فکر میکردم دارن مسخره میکنند گفتم مطمئنید همسرم گفت این دفعه انتخاب بادمجانهات حرف نداشت چون طعم مطبوعی داره و زمانیکه خودم خوردم بلافاصله خودم رو جمع و جور کردم و سعی کردم چیزی نگم و ژست یک آشپز حرفه ای رو گرفتم و گفتم خوب ما اینیم دیگه
ولی بعد از نهار وقتی قضیه رو مطرح کردم همگی به این نتیجه رسیدیم که مفدار کمی سکنجبین در محو کردن تیزی برخی بادمجانها کمک میکنه و من از اون موقع فرمول میرزا قاسمیم رو به این شکل تغییر دادم
توصیه میکنم در زمان پخت از یک قاشق سکنجبین استفاده کنید .......
من هم این غذا رو خیلی دوست دارم!
ولی بنظرم اگه گوجه فرنگیش بیشتر از بادمجونش باشه بهتره و خوشمزه تر می شه!و ترکیب گوجه و ربش با هم خیلی بهتر هم میشه.
سیر رو سرخ کنید و بعد رب رو بهش اضافه کنید مزه اش خیلی خوب و متفاوت می شه!بعد این رو به مخلوط بادمجون و گوجه سرخ شده اضافه کنید.
طرز تهیه ی چیپس با سس سالسا ( غذای مورد علاقه خودم )
مواد مورد نیاز :
سیب زمینی2 عدد ( متوسط )
پوست کن
چاقو
گوجه فرنگی 2 عدد
قارچ در صورت تمایل 1 عدد
فلفل دلمه 1/4
نمک و فلفل به اندازه لازم
همزن برقی
سیر 1 حبه
پیاز 1/2
طرز تهیه :
برای چیپس می توانید از چیپس های آماده نیز استفاده کرد ولی در صورت تمایل می توانید خودتان هم درست کنید به روش زیر
سیب زمینی ها را پوست می کنیم وبعد با استفاده از پوست کن آن ها را ورقه ورقه می کنیم که حالت چیپس داشته باشد
سپس چیپس هارا در ظرف پر از آبی می ریزیم تا تغییر رنگ ندهد :
http://uc-njavan.ir/images/jqa7jwwi8zhlmpway2e.jpg
بعد از آماده کردن سیب زمینی ها آن ها را با پارچه ای تمیز خشک می کنیم و برای سرخ کردن آماده می کنیم
سپس ماهیتابه را از روغن پر می کنیم و می گذاریم تا روغن خوب داغ شود
بعد سیب زمینی ها را سرخ می کنیم
http://uc-njavan.ir/images/mnr8i99bouyxckrvzcro.jpg
برای این که سیب زمینی مقدار زیادی روغن جذب نکند
آن هارا روی دستمال رولی یا کاغذی می ریزیم و بعد منتقل می کنیم به ظرفی که تصمیم داریم در آن سرو کنیم
و برای تهیه ی سس سالسا :
گوجه ها را خرد می کنیم در اندازه های کوچک و با پوست و در داخل قابلمه میریزیم
بعد فلفل دلمه را خرد می کنیم و همینطور قارچ را
بعد از این که گوجه فرنگی آب انداخت قارچ را اضافه می کنیم و وقتی گوجه آبش را کشید دلمه ها را اضافه می کنیم و هم میزنیم
بعد از این که گوجه ها نرم شدند
به مقدار نصف یک استکان آب می ریزیم
و بعد پیاز را رنده می کنیم و سیر را خرد می کنیم و با هم اضافه می کنیم
و بعد فلفل و نمک را اضافه می کنیم و هم می زنیم
بعد از ان صبر می کنیم تا غلظت مورد نظر را پیدا کند در صورت رقیق بودن صبر می کنیم و در صورت غلیظ بودن کمی آب اضافه می کنیم
اگر تمایل داشتید با میکسر یا گوشت کوب برقی میکس کنید اما در غیر این صورت می تونید همینجوری میل کنید
سپس سس را در یخچال می گذاریم تا خنک شود
و روی چیپس ها نمک می پاشیم
بعد سس را از یخچال بیرون می آوریم و در کنار چیپس قرار می دهیم
وبعد سرو می کنیم
نوش جان
http://uc-njavan.ir/images/aksoiyvo4thdxpff30x.jpg
توصیه می کنم حتما این خوراکی مورد علاقه من رو امتحان کنید
و حتما نظر بدید
البته این سس سالسا با کمی تغییرات هست
خانواده که راضی بودن و دوست داشتن
همه زنده ایم تا الان و حالمون خوبه
البته پدرم برای دلگرمی من خیلی از غذا تعریف کرد
اما واقعا خوشمزه میشه حتما امتحان کنید
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Sa.n
طرز تهیه ی چیپس با سس سالسا ( غذای مورد علاقه خودم )
مواد مورد نیاز :
سیب زمینی2 عدد ( متوسط )
پوست کن
چاقو
گوجه فرنگی 2 عدد
قارچ در صورت تمایل 1 عدد
فلفل دلمه 1/4
نمک و فلفل به اندازه لازم
همزن برقی
سیر 1 حبه
پیاز 1/2
طرز تهیه :
برای چیپس می توانید از چیپس های آماده نیز استفاده کرد ولی در صورت تمایل می توانید خودتان هم درست کنید به روش زیر
سیب زمینی ها را پوست می کنیم وبعد با استفاده از پوست کن آن ها را ورقه ورقه می کنیم که حالت چیپس داشته باشد
سپس چیپس هارا در ظرف پر از آبی می ریزیم تا تغییر رنگ ندهد :
http://uc-njavan.ir/images/jqa7jwwi8zhlmpway2e.jpg
بعد از آماده کردن سیب زمینی ها آن ها را با پارچه ای تمیز خشک می کنیم و برای سرخ کردن آماده می کنیم
سپس ماهیتابه را از روغن پر می کنیم و می گذاریم تا روغن خوب داغ شود
بعد سیب زمینی ها را سرخ می کنیم
http://uc-njavan.ir/images/mnr8i99bouyxckrvzcro.jpg
برای این که سیب زمینی مقدار زیادی روغن جذب نکند
آن هارا روی دستمال رولی یا کاغذی می ریزیم و بعد منتقل می کنیم به ظرفی که تصمیم داریم در آن سرو کنیم
و برای تهیه ی سس سالسا :
گوجه ها را خرد می کنیم در اندازه های کوچک و با پوست و در داخل قابلمه میریزیم
بعد فلفل دلمه را خرد می کنیم و همینطور قارچ را
بعد از این که گوجه فرنگی آب انداخت قارچ را اضافه می کنیم و وقتی گوجه آبش را کشید دلمه ها را اضافه می کنیم و هم میزنیم
بعد از این که گوجه ها نرم شدند
به مقدار نصف یک استکان آب می ریزیم
و بعد پیاز را رنده می کنیم و سیر را خرد می کنیم و با هم اضافه می کنیم
و بعد فلفل و نمک را اضافه می کنیم و هم می زنیم
بعد از ان صبر می کنیم تا غلظت مورد نظر را پیدا کند در صورت رقیق بودن صبر می کنیم و در صورت غلیظ بودن کمی آب اضافه می کنیم
سپس سس را در یخچال می گذاریم تا خنک شود
و روی چیپس ها نمک می پاشیم
بعد سس را از یخچال بیرون می آوریم و در کنار چیپس قرار می دهیم
وبعد سرو می کنیم
نوش جان
http://uc-njavan.ir/images/aksoiyvo4thdxpff30x.jpg
توصیه می کنم حتما این خوراکی مورد علاقه من رو امتحان کنید
و حتما نظر بدید
البته این سس سالسا با کمی تغییرات هست
خانواده که راضی بودن و دوست داشتن
همه زنده ایم تا الان و حالمون خوبه
البته پدرم برای دلگرمی من خیلی از غذا تعریف کرد
اما واقعا خوشمزه میشه حتما امتحان کنید
سلام دوستان
اعتراف میکنم خوشمزه شده بود
یکبار امتحان کنید[golrooz]
مادر ودختر چه قدر از هم تعریف میکنند
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Sa.n
ساغری باز دست گذاشتی رو نقطه ضعف من !!!!!!!!!!!!!![hoshdar]
میدونی من شیمکو هستما ، این عکسای خوشگل غذا رو میذاره جلوی چشم من [sootzadan]
نکن با من اینکارو !!!!!!!!!!!! از دست میرما !!!!!!!!!!!!!![nishkhand][alaghemand]
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Sa.n
نکن با من اینکارو !!!!!!!!!!!! از دست میرما [nishkhand][narahatish]
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
*FATIMA*
نکن با من اینکارو !!!!!!!!!!!! از دست میرما !!!!!!!!!!!!!![nishkhand][alaghemand]
واااای خدا نکنه خانومی
ایشاالله همیشه زنده باشید
اگر میشد حتما طعم و بوی و مزه غذا اصلا خود غذارم می فرستادم
دیگه شرمنده تکنولوژی درست و حسابی پیشرفت نکرده [nishkhand]
- - - به روز رسانی شده - - -
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
*FATIMA*
واااای خدا نکنه خانومی
ایشاالله همیشه زنده باشید
اگر میشد حتما طعم و بوی و مزه غذا اصلا خود غذارم می فرستادم
دیگه شرمنده تکنولوژی درست و حسابی پیشرفت نکرده [nishkhand]
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Sa.n
نکن با من اینکارو !!!!!!!!!!!! از دست میرما !!!!!!!!!!!!!!!!!!!1[nishkhand][alaghemand]