پاسخ : پاسخ به سوالات شرعي
نقل قول:
فاصله دانشگاه تا محل زندگیم از حد ترخصم میگذره طبق فتوای رهبری من نمازم شکسته است چون دانشجویی شغل محسوب نمیشه درسته؟
دانشجویی شغل محصوب میشه ...
پس نماز شما کامله ...
نقل قول:
یه سوال دیگه روزه رو چی کار کنم من اگه ترم تابستون بردارم نمیتونم کامل روزه بگیرم چون طبق فتوای آقا من روزهام هم باطل میشه راهی نیست تا من روزه ام رو کامل بگیرم ؟
وقتی نماز کامله ، روزه رو هم باید کامل بگیری ...
موفق باشی
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
uody
فاصله دانشگاه تا محل زندگیم از حد ترخصم میگذره طبق فتوای رهبری من نمازم شکسته است چون دانشجویی شغل محسوب نمیشه درسته؟
یه سوال دیگه روزه رو چی کار کنم من اگه ترم تابستون بردارم نمیتونم کامل روزه بگیرم چون طبق فتوای آقا من روزهام هم باطل میشه راهی نیست تا من روزه ام رو کامل بگیرم ؟
البته از جایی پرسیدم به من گفتن که اگه بیش از3روز رفت و آمد داری تا قبل از اذان ظهر نمیتونی خودتو به محل زندگیت برسونی طبق فتوای مکارم شیرازی اشکالی نداره اما من مقلد ایشون نیستم[soal]؟
اگر بین محل زندگی و محل تحصیلتون از چهار فرسخ بیشتر نیست، مسافرت محسوب نمیشه
یعنی اگر از محل زندگی شما تا محل تحصیل، کمتر از 22و نیم کیلومتر باشه، رفت و آمد شما بین این فاصله مسافرت محسوب نمبشه و هم نمازتون درسته و هم روزه هاتون رو می تونید بگیرید.
اگر فاصله بیشتر از این باشه؛ برای روزه گرفتن باید قصد اقامت ده روز بکنی، تا هم نمازت کامل باشه و هم روزه ات رو بتونی بگیری. اما اگر به هیچ صورت نمی تونی ده روز بمونی، ظاهرا راه دیگه ای نداره. یعنی باید وقتی روزه ها رو بگیری که در وطنت هستی.
باز هم جای تفصیل بیشتری داره
اگه به پاسخ نرسیدید اطلاع بدید تا تمام استفتائات رهبری رو در این زمینه براتون بگذارم.
خودتون هم می تونید به سایت www.leader.ir مراجعه کنید و از منوی های سمت راست بخش استفتائات و ... پیگیری کنید.
موفق باشید
نقل قول:
توضیح دهید که دانشجویی از نظر کدام مراجع شغل محسوب می شود و از نظر کدام مراجع شغل محسوب نمی شود و همین طور حکم کثیر السفر را از نظر آیات عظام خامنه ای ، تبریزی ،بهجت و مکارم و فاضل با ذکر تعریف آنها از کثیر السفر بفرمایید. منظور از قسمت اول سوال این است که کدام مراجع سفر برای تحصیل علم را سفر شغلی می دانند و کدام مراجع نمی دانند.
تحصیل برای دانشجویان شغل حساب نمیشود و بنا بر احتیاط واجب باید نماز را در ایام تحصیل در دانشگاه شکسته بخوانند مگر این که قصد اقامه ده روز نمایند(جامعالمسائل آیتالله فاضل، ج 1، مسأله 493)
البته مقلدین ایشان می توانند این مسأله را از بعضی مراجع دیگر مانند آیت الله بهجت یا صافی یا مکارم تقلید کنند.
نظر امام خمینی و فتوای مقام معظم رهبری نیز همین است با این تفاوت که این دو بزرگوار حکم را به صورت قطعی و فتوا بیان کرده اند.
بنا بر نظر آیت الله بهجت، مکارم، نوری همدانی، صافی گلپایگانی و اراکی؛ نماز و روزه دانشجویان و محصلین که بین محل تحصیل و وطن رفت و آمد می کنند به طوری که هیچ کجا ده روز نمی مانند در غیر سفر اول تمام و روزه صحیح است و این حکم بنا بر نظر آیت الله بهجت و صافی و اراکی و بعضی دیگر از باب کثرت سفر است و کثیرالسفر به کسی گفته می شود که هیچ گاه ده روز در وطن یا غیر وطن نمی ماند بلکه حداقل در بین ده روز یک سفر می رود.
و برخی از فقها حکم را از باب این که این گونه مکان ها حکم وطن را دارد بیان می کنند.
منبع
http://www.jawab.ir/qa/توضیح-دهید-دا...r3=3&slider4=3
فکر نکنم دانشجو یی شغل محسوب شه البته این میگه[tafakor]
مگه این متن اینو نمیگه؟[soal]
روزه رو چیکار کنـــــــــــــــــــــــ ـــم؟؟[negaran]
نقل قول:
فکر نکنم دانشجو یی شغل محسوب شه البته این میگه[tafakor]
مگه این متن اینو نمیگه؟[soal]
روزه رو چیکار کنـــــــــــــــــــــــ ـــم؟؟[negaran]
ببینید طبق حکم مقام معظم رهبری تا جایی که من اطلاعات دارم ...
کار برای یک فرد اینجوری حساب میشه که فعالیتی باشه که مدام در اون زمان توسط اون فرد باید بهش پرداخته بشه.
مثلا راننده اتوبوس کارش مسافر کشی بین شهرهای مختلفه.
دانشجو هم کارش درس خوندنه.
پس بین این دو تفاوتی نیست و در هر دو حالت باید نماز و روزه رو کامل گرفت.
با به همون سایتی که کمان ابرو گفتن مراجعه کن اونها هم از روی رساله همین پاسخ رو بهت میدن.
موفق باشی
سلام خسته نباشید
آیا ازدواج یک شیعه با سنی مشکل شرعی دارد؟
نقل قول:
سلام خسته نباشید
سلام
تا جایی که من اطلاع دارم نه مشکلی نداره.
کافیه هر دو طرف مسلمان باشند.
البته منظور من سنی مذهب های داخل ایرانه نه وهابی های عربستان که اصلا جزو مسلمان ها به حساب نمی آیند.
چرا که فرقه ی وهابیت یک فرقه ی من در آوردیه که نام اسلام رو روش گذاشتن و سنی مذهب ها و شیعه مذهب ها قبولش ندارن.
سلام :
چنانچه در منزل صاحبخانه که مراسمی بوده و مهمانان زیادی بوده اند لباسی پیدا شود و دنبال صاحبش هم بگردند و پیدا نشود اگه استفاده کند در موقع نماز غصبی است یا خیر ؟
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
andy
سلام خسته نباشید
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
مصطفی
سلام
تا جایی که من اطلاع دارم نه مشکلی نداره.
کافیه هر دو طرف مسلمان باشند.
البته منظور من سنی مذهب های داخل ایرانه نه وهابی های عربستان که اصلا جزو مسلمان ها به حساب نمی آیند.
چرا که فرقه ی وهابیت یک فرقه ی من در آوردیه که نام اسلام رو روش گذاشتن و سنی مذهب ها و شیعه مذهب ها قبولش ندارن.
درسته
ازدواج شیعه و سنی اشکالی نداره.
اما ازدواج مسلمان با غیر مسلمانان غیر کافر( اهل کتاب) طبق نظر اکثر مراجع احتیاطا اشکال دارد.
استفتاء از مقام معظم رهبری(سایت leader.ir)
س: آيا ازدواج دائم با اهل كتاب جايز است؟
ج) بنابر احتياط واجب جايز نيست.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
نارون1
سلام :
چنانچه در منزل صاحبخانه که مراسمی بوده و مهمانان زیادی بوده اند لباسی پیدا شود و دنبال صاحبش هم بگردند و پیدا نشود اگه استفاده کند در موقع نماز غصبی است یا خیر ؟
اگر دنبال صاحبش گشتند و پیدا نشده
بهتره که به قیمتی که الان اون لباس داره صدقه داده بشه و اگر توش نماز خوانده بشه اشکال نداره.
و وقتی صاحبش پیدا شد ازش حلالیت گرفته بشه.
سلام یه سوال داشتم.من بعضی وقتا ک دارم نماز میخونم حواسم پرت میشه مثلا باید سوره ی حمدو بخونم اشتباه توحیدو میخونمو وسطش متوجه میشم بعد وسطش درستش میکنم نمازم باطل میشه و اشتباست؟؟