* Robo milad *
13th July 2011, 12:13 PM
به گزارش برنا، علیرضا ابوالفضلی کارشناس تغذیه ضمن بیان این مطلب افزود: بنابراین مصرف انواع میوهها و سبزیجات تازه به همراه مواد غذایی دریایی در فصل گرما بسیار مفید است.
وی در خصوص تغدیه در تابستان به خصوص گرمازدگی اظهار کرد: بهتر است از مواد غذایی که قند زیاد و یا چربی بالایی دارند کمتر استفاده شود و همچنین برای تامین انرژی مضاعفی که برای حفظ تعادل حرارتی مورد نیاز است، از این گروههای غذایی در کنار مواد غذایی که سرشار از ویتامینهای گروه b و c هستند، استفاده کرد.
وی توصیه کرد: از سبزیجاتی که به رنگ سبز تیره هستند نظیر برگهای سبز کاهو و کلم بروکلی، بیشتر استفاده شود.
این کارشناس تغذیه خاطرنشان ساخت: در این فصل بیشتر از غذاهای خنک و سرد استفاده شود، حتی بهتر است غذاهایی را مصرف کرد که طبع سردی دارند.
وی در ادامه گفت: در فصل گرما از مصرف مغزها و شیرینیجات کمتر استفاده شود و مصرف میوههایی نظیر خرما و انجیر نیز چندان مناسب نیست و بهتر است در صورت تمایل، در وعدههای عصر که هوا خنکتر است، استفاده شوند.
ابوالفضلی یادآور شد: مصرف میوههایی نظیر آناناس، هندوانه، طالبی و خربزه نیز بسیار مناسب است.
وی ادامه داد: در هوای گرم مصرف هندوانه به دلیل دارا بودن آب و مواد معدنی گوناگون برای افراد گرمازده بسیار مناسب است. میوههایی که رنگ قرمز و بنفش تیره دارند هم بسیار مفیدند. سبزیجاتی نظیر کلم بروکلی، گوجه فرنگی، اسفناج و کاهو هم در گروه سبزیجات از بهترینها بوده و در این شرایط بسیار مفید هستند.
این کارشناس تغذیه متذکر شد: مطالعات نشان دادهاند، مصرف مواد غذایی که منبع ویتامین b، c و روی هستند در کاهش استرس ناشی از قرار گرفتن در هوای گرم بسیار کمککننده هستند به همین دلیل، مصرف انواع میوهها و سبزیجات تازه به همراه مواد غذایی دریایی در فصل گرما بسیار مفید است. به علاوه، مصرف مواد غذایی که خاصیت آنتیاکسیدانی دارند و منبع مناسبی از ویتامین c، e، کاروتنویید و فلاونویید هستند نیز در این روزهای گرم به سیستم ایمنی کمک میکند تا زیانهای ناشی از سموم موجود در هوا را به حداقل برساند.
وی در خصوص تغدیه در تابستان به خصوص گرمازدگی اظهار کرد: بهتر است از مواد غذایی که قند زیاد و یا چربی بالایی دارند کمتر استفاده شود و همچنین برای تامین انرژی مضاعفی که برای حفظ تعادل حرارتی مورد نیاز است، از این گروههای غذایی در کنار مواد غذایی که سرشار از ویتامینهای گروه b و c هستند، استفاده کرد.
وی توصیه کرد: از سبزیجاتی که به رنگ سبز تیره هستند نظیر برگهای سبز کاهو و کلم بروکلی، بیشتر استفاده شود.
این کارشناس تغذیه خاطرنشان ساخت: در این فصل بیشتر از غذاهای خنک و سرد استفاده شود، حتی بهتر است غذاهایی را مصرف کرد که طبع سردی دارند.
وی در ادامه گفت: در فصل گرما از مصرف مغزها و شیرینیجات کمتر استفاده شود و مصرف میوههایی نظیر خرما و انجیر نیز چندان مناسب نیست و بهتر است در صورت تمایل، در وعدههای عصر که هوا خنکتر است، استفاده شوند.
ابوالفضلی یادآور شد: مصرف میوههایی نظیر آناناس، هندوانه، طالبی و خربزه نیز بسیار مناسب است.
وی ادامه داد: در هوای گرم مصرف هندوانه به دلیل دارا بودن آب و مواد معدنی گوناگون برای افراد گرمازده بسیار مناسب است. میوههایی که رنگ قرمز و بنفش تیره دارند هم بسیار مفیدند. سبزیجاتی نظیر کلم بروکلی، گوجه فرنگی، اسفناج و کاهو هم در گروه سبزیجات از بهترینها بوده و در این شرایط بسیار مفید هستند.
این کارشناس تغذیه متذکر شد: مطالعات نشان دادهاند، مصرف مواد غذایی که منبع ویتامین b، c و روی هستند در کاهش استرس ناشی از قرار گرفتن در هوای گرم بسیار کمککننده هستند به همین دلیل، مصرف انواع میوهها و سبزیجات تازه به همراه مواد غذایی دریایی در فصل گرما بسیار مفید است. به علاوه، مصرف مواد غذایی که خاصیت آنتیاکسیدانی دارند و منبع مناسبی از ویتامین c، e، کاروتنویید و فلاونویید هستند نیز در این روزهای گرم به سیستم ایمنی کمک میکند تا زیانهای ناشی از سموم موجود در هوا را به حداقل برساند.