PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : سوال تنگ شدن مری

Maani Parvaz
1st July 2011, 06:03 PM
سلام دوستان, من یه مشکل دارم و خیلی منو عذاب میده, وقتی غذا یا آب میخورم به زور قورتش میدم, من از 3 سال پیش اینطوریم, 3 سال پیش رفتم پیش دکتر و آزمایش کامل و عکس از سینه ام هم گرفتم, وقتی عکس رو مشاهده کردم دیدم وسط سینه و پایین گلو من در داخل یعنی قسمتی از مری تنگ و باریکتر از قسمتهای دیگه است, دکتر علتش رو اختلالات عصبی گفت, البته راست هم میگفت من بخاطر یه سری مسایل حالات روحی بسیار بدی داشته بودم, همیشه دچار فکر و خیال بودم و کم خوابی هم داشتم, بعد از مدتی کمی بهتر شدم و راحت تر بودم, ولی متاسفانه الان چند روزیه که دوباره دچار اون حالت شده ام, این اواخر دیر میخوابیدم مثلا ساعت 2 نصف شب, بازهم یه سری مسائل شخصی باعث فکر و خیال و استرس من شده بود, حالا دوستان گرامی ازتون خواهش میکنم یه راه حلی به من بدید که بهتر شم, بخدا اگه این بار خوب بشم به خودم قول میدم که دیگه هیچ وقت دچار اون حالت نشم, پیش دکتر رفتن فقط پول خرج کردن میشه, اما اینجا توی همین سایت خوب من میتونم از شما بزرگواران کمک بگیرم, چطوری این مری من مثل اولش میشه؟ کامل راهنمایی کنید ممنون.

poune
2nd July 2011, 11:59 AM
سلام دوست عزیز[golrooz]
بهترین کار مراجعه به دکتره آندوسکوپی.
البته من پستی براتون میزارم که یه دلیل از دلایل مشکلات بلع رو بیان میکنه ولی مشکل بلع یه دلیل نداره که بشه از طریق اینترنت بهتون کمک کرد.

poune
2nd July 2011, 12:00 PM
تنگي‌ مري‌ يا ازوفاژيت‌ خورنده‌

تنگي‌ مري‌ يا ازوفاژيت‌ خورنده‌ عبارت‌ است‌ از تنگ‌ شدن‌ مري‌ به‌علت‌ التهاب‌. تنگي‌ مري‌ باعث‌ مشكل‌ در بلع‌ مي‌شود.
ازوفاژيت‌ خورنده‌ عبارت‌ است‌ از تنگ‌ شدن‌ مري‌ به‌علت‌ آسيب‌ شيميايي‌
علايم‌ شايع‌
كاهش‌ ناگهاني‌ يا تدريجي‌ در توانايي‌ بلع‌. در صورت‌ تدريجي‌ بودن‌ اين‌ حالت‌، مشكل‌ بلع‌ ابتدا در مورد غذاهاي‌ جامد رخ‌ مي‌دهد و سپس‌ مايعات‌
درد در دهان‌ و قفسه‌ سينه‌ پس‌ از خوردن‌
افزايش‌ بزاق‌ دهان‌
تند شدن‌ تنفس‌
استفراغ‌، كه‌ گاهي‌ مخاط‌ يا خون‌ در آن‌ وجود دارد. البته‌ سرطان‌ معده‌ هم‌ غالباً علايم‌ مشابهي‌ ايجاد مي‌كند.
علل‌
تشكيل‌ بافت‌ جوشگاهي‌ در مري‌ به‌دنبال‌ التهاب‌ يا آسيب‌ ناشي‌ از:
ترش‌ كردن‌ مزمن‌ يا فتق‌ معده‌
استفاده‌ طولاني‌مدت‌ از لوله‌هاي‌ مخصوص‌ تغذيه‌
بلع‌ اتفاقي‌ آب‌ قليا يا ساير مواد شيميايي‌ خورنده‌ توسط‌ كودك‌. اين‌ يك‌ اورژانس‌ است‌.
بلع‌ عمدي‌ آب‌ قليا يا ساير مواد شيميايي‌ خورنده‌ جهت‌ خودكشي‌
پرخوري‌ رواني‌ (معمولاً فرد پس‌ از پرخوري‌ خود را وادار به‌ استفراغ‌ مي‌كند) اشعه‌درماني‌ به‌ گلو، گردن‌ يا قفسه‌ سينه‌
عوامل‌ افزايش‌دهنده‌ خطر
نگهداري‌ نامناسب‌ و بدون‌ احتياط‌ از مواد شيميايي‌ خورنده‌ مثل‌ آب‌ قليا، نفت‌ چراغ‌، مواد پاك‌كننده‌ يا سفيدكننده‌ قوي‌
پيشگيري‌
تمام‌ مواد شيميايي‌ را خارج‌ از دسترس‌ كودكان‌ نگهداري‌ كنيد.
از استفاده‌ طولاني‌مدت‌ از لوله‌هاي‌ تغذيه‌ خودداري‌ كنيد.
عواقب‌ موردانتظار
معمولاً با درمان‌ خوب‌ مي‌شود. با درمان‌ منظم‌ براي‌ گشاد كردن‌ تنگي‌، بلع‌ را مي‌توان‌ در حالت‌ طبيعي‌ نگاه‌ داشت‌.
عوارض‌ احتمالي‌
سوءتغذيه‌ به‌علت‌ ناتواني‌ در خوردن‌
سوراخ‌شدن‌ مري‌. اين‌ حالت‌ ممكن‌ است‌ زندگي‌ را به‌ مخاطره‌ افكند.
درمان‌

اصول‌ كلي‌
اقدامات‌ تشخيصي‌ مثل‌ آندوسكوپي‌ (ديدن‌ مري‌ با يك‌ لوله‌ كه‌ سر آن‌ منبع‌ نور قرار دارد). براي‌ اطمينان‌ از اينكه‌ تنگي‌ خوش‌خيم‌ است‌ و در اثر سرطان‌ نيست‌، مقدار كمي‌ بافت‌ از محل‌ تنگي‌ برداشته‌ مي‌شود تا مورد بررسي‌ پاتولوژي‌ قرار گيرد. همچنين‌ امكان‌ دارد عكس‌برداري‌ از مري‌ به‌هنگام‌ بلع‌ باريم‌ توصيه‌ شود.
تنگي‌ مري‌ بايد مرتباً (حدوداً هر ماه‌ يك‌ بار) با وسايل‌ گشادكننده‌ بزرگ‌ و سنگين‌ گشاد شود. اگر اين‌ كار ادامه‌ داده‌ نشود، تنگي‌ دوباره‌ باز مي‌گردد و مشكل‌ ايجاد مي‌كند.
جراحي‌ براي‌ رفع‌ تنگي‌، در صورتي‌ كه‌ ساير اقدامات‌ با شكست‌ مواجه‌ شوند. اين‌ حالت‌ ندرتاً رخ‌ مي‌دهد.
داروها
داروهاي‌ كورتيزوني‌ براي‌ كاهش‌ التهاب‌ و كم‌ كردن‌ احتمال‌ تشكيل‌ بافت‌ جوشگاهي‌
آنتي‌بيوتيك‌ براي‌ پيشگيري‌ از عفونت‌
فعاليت‌
فعاليت‌ عادي‌ خود را تدريجاً از سرگيريد.
رژيم‌ غذايي‌
پس‌ از درمان‌، غذاهاي‌ نرم‌ يا مايعات‌ بخوريد تا زماني‌ كه‌ بلع‌ طبيعي‌ امكان‌پذير شود. از خوردن‌ غذاهاي‌ پرادويه‌ كه‌ مري‌ را آزرده‌ مي‌كنند خودداري‌ كنيد.
الكل‌ ننوشيد.
در اين‌ شرايط‌ به‌ پزشك‌ خود مراجعه‌ نماييد
اگر شما يا يكي‌ از اعضاي‌ خانواده‌تان علايم‌ تنگي‌ مري‌ يا ازوفاژيت‌ خورنده‌ را داريد.
اگر يكي‌ از موارد زير هنگام‌ درمان‌ رخ‌ دهد:
ـ درد قفسه‌ سينه‌
ـ تب‌
ـ ناتواني‌ در صحبت‌ كردن‌
ـ احساس‌ وجود حباب‌هاي‌ هوا زير پوست‌ ناحيه‌ قفسه‌ سينه‌

Maani Parvaz
6th July 2011, 09:59 AM
سلام من امروز بعد از ظهر اندوسکپی دارم, بدجور استرس دارم, خواهشا بگید وقتی اندوسکپی میکنند آیا حالت تهوع بهم دست میده؟ و آیا حالت خفگیداره یعنی به راحتی تنفس میکشم, خواهشا به اینها جواب بدید, چون نگرانشم.[negaran]

poune
6th July 2011, 12:44 PM
سلام دوست من اصلا جای نگرانی نداره در زمان آندوسکوپی بی حسی میدن و شما اصلا چیز زیادی احساس نمیکنید و خیلی راحت و سریع تموم میشه. براتون شنیدن خیرای خوب رو آرزو میکنم.[golrooz]

Maani Parvaz
6th July 2011, 01:38 PM
دوست خوب چیزی که بیشتر منو نگران میکنه ترسه, یعنی تنگی مری دارم, وقتی میخواهم غذا قورت بدم چون کمی به زور قورت میدم میترسم بپره تو گلوم, نگرانی من از اینه همین, یعنی چیکار کنم یا چطوری میشه که اون غذا بعد از جوییدن طوری قورت بدم که نپره تو گلوم و اگه پرید تو گلوم چیکار کنم؟

poune
7th July 2011, 09:31 AM
شما آندوسکوپیتونو انجام بدید تا دلیل این مشکل پیدا بشه و حتما مشکلتونو جدی پیگیری کنید و با متخصص مشورت کنید.

Maani Parvaz
7th July 2011, 02:28 PM
سلام من با موفقیت اندوسکپی دادم[shaad], هیچ مشکلی ندارم فقط کمی معده من برگشت اسد داره یا ترشی معده که یه سری دستور رو انجام بدم خوب میشم, و حتما در یک تاپیک آموزشی درباره دستگاه گوارش مطالبی رو مینویسم که مفید باشه.

Maani Parvaz
7th July 2011, 09:49 PM
دوستان چند سوال داشتم, اول آدامس جویدن برای این برگشتی اسیدی خوبه؟ دوم اینکه آیا زور از خواب بلند شدن چه تاثیری بر برگشتی اسید داره؟

Maani Parvaz
16th July 2011, 08:43 PM
با سلامی دوباره دوستان
الان بعد از دکتر رفتن و مرتب قرص خوردن اما متاسفانه یک مشکل هست که بدجور منو اذیت میکنه, دوستان چیکار کنم کیفیت خوابم بالا بره؟ چون خواب شدیدا در این درد مری تاثیر داره, هر وقت سرم را رو بالش میگذارم فکر و خیال منو دیونه میکنه, ناخودآگاه این اتفاق هم میوفته چندین بار سعی کردم اما حل نشد, من از مدتها با این عدم کیفیت خواب مشکل دارم, خواهشا کمک کنید ممنون.

poune
22nd July 2011, 01:35 PM
با سلامی دوباره دوستان
الان بعد از دکتر رفتن و مرتب قرص خوردن اما متاسفانه یک مشکل هست که بدجور منو اذیت میکنه, دوستان چیکار کنم کیفیت خوابم بالا بره؟ چون خواب شدیدا در این درد مری تاثیر داره, هر وقت سرم را رو بالش میگذارم فکر و خیال منو دیونه میکنه, ناخودآگاه این اتفاق هم میوفته چندین بار سعی کردم اما حل نشد, من از مدتها با این عدم کیفیت خواب مشکل دارم, خواهشا کمک کنید ممنون.

به نظرم شما داروی گیاهی اسلوخدوس رو مثل پای دم کنید و شب قبل از خواب یک لیوان میل کنید. این دارو به شما آرامش میده و باعث تمدد اعصابتون میشه.[movafaghiyat]

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد